• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvetykkam - langtidsstegt med fantastisk sovs

Kalvetykkam - langtidsstegt med fantastisk sovs

billede resultat for kalvetykkam
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. februar 2024 - Udgivet:  19. marts 2022

Kalvetykkam kan steges mør som smør i en gryde. Stegetiden er cirka to timers god langtidsstegning, og med denne opskrift får du en helt fantastisk sovs.

Kalvetykkam er en relativ billig udskæring, hvor du alligevel kan lave et virkelig mørt stykke kød.

Jeg steger tykkammen i en gryde ved svag varme, og på den måde er det en steg, der aldrig slår fejl.

Steg den sammen med lidt kalvefond, æble og løg - så er du sikker på en virkelig god sovs til.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på kalvetykkam

billede resultat for kalvetykkam
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvetykkam - langtidsstegt

4.72 fra 14 stemmer
Kalvetykkam kan steges mør som smør i en gryde. Stegetiden er cirka to timers god langtidsstegning, og med denne opskrift får du en helt fantastisk sovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg kalvetykkam - snøret og uden ben
  • 3 spsk balsamico
  • 3 dl kalvefond
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 løg - hakkes groft
  • 1 æble - i små både
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl fløde
  • 3 tsk ribsgele
  • 1-2 tsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smør kalvetykkam grundigt med balsamico. Kom en god klat smør i en tykbundet gryde, og brun kødet hurtigt på alle sider.
  2. Kom løg og æblebåde ved, og lad det svitse et minuts tid. Tilsæt så kalvefond., timian og laurbærblade.
  3. Lad det koge op, og skrue så ned til svag varme. Nu skal kalvetykkammen simre under låg i to timer. Vend gerne kødet nogle gange undervejs. Tilsæt ikke salt endnu, da kalvefonden er saltet. Så smag først til til sidst.
  4. Efter to timer i gryden tager du kødet op, og lægger det på et skærebræt. Her skal det hvile mens du laver sovsen. Du skal IKKE overdække kalvestegen.
  5. Sigt skyen over i en kasserolle, og lad den koge lidt ind. Tilsæt piskefløde, ribsgele og jævn med lidt Maizena, indtil sovsen har den rette konsistens.
  6. Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt mere kalvefond. Lidt citronsaft eller gastrik er også godt. Se i min video, hvordan du laver en nem gastrik.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Skær den møre kalvetykkam ud i skiver, og server med hasselback kartofler og en god broccoli salat.

Se også mine opskrifter på:

Braiseret kalvekød med mos

Oksetykkam

Langtidsstegt oksegrydesteg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rebecca K.

    oktober 17, 2024 at 6:50 pm

    Meget let at lave, da det passer meget sig selv. Smager helt fantastisk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required