Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalvetykkam

Kalvetykkam (langtidsstegt med fantastisk sovs)

billede resultat for kalvetykkam
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
91
DELINGER
Facebook91PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Kalvetykkam - langtidsstegt
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på kalvetykkam
  • Kommentarer

Kalvetykkam - langtidsstegt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Kalvetykkam kan steges mør som smør i en gryde. Stegetiden er cirka to timers god langtidsstegning, og med denne opskrift får du en helt fantastisk sovs.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg kalvetykkam (snøret og uden ben)
  • 3 spsk balsamico
  • 1 løg (hakkes groft)
  • 1 æble (i små både)
  • 3 dl kalvefond (vand + koncentrat)
  • 2 tsk timian (tørret)
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl fløde
  • 3 tsk ribsgele
  • 1 spsk majsstivelse ( udrørt i lidt koldt vand)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Smør 1 kg kalvetykkam grundigt med 3 spsk balsamico. Kom en god klat smør i en tykbundet gryde, og brun kødet hurtigt på alle sider.
  2. Kom 1 løg og 1 æble (skåret i både) ved, og lad det svitse et minuts tid. Tilsæt så 3 dl kalvefond., 2 tsk timian og 2 laurbærblade.
  3. Lad det koge op, og skrue så ned til svag varme. Nu skal kalvetykkammen simre under låg i to timer. Vend gerne kødet nogle gange undervejs. Tilsæt ikke salt endnu, da kalvefonden er saltet. Så smag først til til sidst.
  4. Efter to timer i gryden tager du kødet op, og lægger det på et skærebræt. Her skal det hvile mens du laver sovsen. Du skal IKKE overdække kalvestegen.
  5. Sigt skyen over i en kasserolle, og lad den koge lidt ind. Tilsæt 1 dl fløde, 3 tsk ribsgele og jævn med 1 spsk majsstivelse, indtil sovsen har den rette konsistens.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber - og eventuelt lidt mere kalvefond. Lidt citronsaft eller gastrik er også godt. Se i min video, hvordan du laver en nem gastrik.

Næringsindhold

Kalorier454kcalKulhydrater21gProtein54gFedt17gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol223mgNatrium753mgKalium1041mgKostfibre2gSukker11gVitamin A443IUVitamin C6mgCalcium44mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på kalvetykkam

Kalvetykkam er en relativ billig udskæring, hvor du alligevel kan lave et virkelig mørt stykke kød.

Jeg steger tykkammen i en gryde ved svag varme, og på den måde er det en steg, der aldrig slår fejl.

Steg den sammen med lidt kalvefond, æble og løg - så er du sikker på en virkelig god sovs til.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Noter

Skær den møre kalvetykkam ud i skiver, og server med hasselback kartofler og en god broccoli salat.

Se også mine opskrifter på:

  • Braiseret kalvekød med mos
  • Oksetykkam
  • Langtidsstegt oksegrydesteg.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rebecca K. skriver

    oktober 17, 2024 at 6:50 pm

    Meget let at lave, da det passer meget sig selv. Smager helt fantastisk

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required