Indhold
Kalvetykkam - langtidsstegt
Ingredienser
- 1 kg kalvetykkam (snøret og uden ben)
- 3 spsk balsamico
- 1 løg (hakkes groft)
- 1 æble (i små både)
- 3 dl kalvefond (vand + koncentrat)
- 2 tsk timian (tørret)
- 2 laurbærblade
- 1 dl fløde
- 3 tsk ribsgele
- 1 spsk majsstivelse ( udrørt i lidt koldt vand)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Smør 1 kg kalvetykkam grundigt med 3 spsk balsamico. Kom en god klat smør i en tykbundet gryde, og brun kødet hurtigt på alle sider.
- Kom 1 løg og 1 æble (skåret i både) ved, og lad det svitse et minuts tid. Tilsæt så 3 dl kalvefond., 2 tsk timian og 2 laurbærblade.
- Lad det koge op, og skrue så ned til svag varme. Nu skal kalvetykkammen simre under låg i to timer. Vend gerne kødet nogle gange undervejs. Tilsæt ikke salt endnu, da kalvefonden er saltet. Så smag først til til sidst.
- Efter to timer i gryden tager du kødet op, og lægger det på et skærebræt. Her skal det hvile mens du laver sovsen. Du skal IKKE overdække kalvestegen.
- Sigt skyen over i en kasserolle, og lad den koge lidt ind. Tilsæt 1 dl fløde, 3 tsk ribsgele og jævn med 1 spsk majsstivelse, indtil sovsen har den rette konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber - og eventuelt lidt mere kalvefond. Lidt citronsaft eller gastrik er også godt. Se i min video, hvordan du laver en nem gastrik.
Opskrift på kalvetykkam
Kalvetykkam er en relativ billig udskæring, hvor du alligevel kan lave et virkelig mørt stykke kød.
Jeg steger tykkammen i en gryde ved svag varme, og på den måde er det en steg, der aldrig slår fejl.
Steg den sammen med lidt kalvefond, æble og løg - så er du sikker på en virkelig god sovs til.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Noter
Skær den møre kalvetykkam ud i skiver, og server med hasselback kartofler og en god broccoli salat.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Rebecca K. skriver
Meget let at lave, da det passer meget sig selv. Smager helt fantastisk