Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kajkage

Kajkage (nem opskrift på lækre Kaj-kager)

billederesultat for kajkage Kaj-kager
4.8 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
111
SHARES
FacebookMessenger111PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kajkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kajkage
  • Tips
  • Kommentarer

Kajkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 31 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er en nem opskrift på kajkage. Hjemmelavede Kaj-kager med lagkagebund, lækker hindbærcreme og grøn marcipan. Pyntes med sukkerøjne.
Antal: 6
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Hindbærcreme
  • 150 g kagecreme
  • 150 g fløde (pisket til flødeskum)
  • 1 tsk gelepulver (røres op med en spiseskefuld vand og varmes)
  • 3 spsk hindbærmarmelade
Grøn marcipan
  • 300 g marcipan
  • 150 g flormelis
  • 30 g glukosesirup
  • grøn konditorfarve
Bunde
  • 3 lagkagebunde (hjemmelavede lagkagebunde eller købte)
  • hindbærmarmelade
Pynt
  • sukkerøjne (Sugar Eyes fra Dr. Oetker)
  • Baking Glue (eller lidt glasur)

Få de bedste opskrifter på mail med Madens Verdens nyhedsbrev

Tilmeld dig her

Fremgangsmåde

  1. Lav 150 g kagecreme og lad den køle af. Pisk 150 g fløde til en let skum.
  2. 1 tsk gelepulver røres med en spiseskefuld vand, og varmes i mikroovn.
  3. Vend forsigtigt flødeskum ind i kagecremen, og vend også geleringsmiddel i sammen med 3 spsk hindbærmarmelade. Kommes i en sprøjtepose.
  4. Ælt 300 g marcipan sammen med 150 g flormelis og 30 g glukosesirup, gerne i en røremaskine med kagespartel. Tilsæt ønsket mængde grøn konditorfarve. Ælt marcipanen færdig i hånden.
  5. Udstik 3 lagkagebunde i små bunde med en diameter på ca. 6 centimeter. Du skal bruge to bunde til hver kajkage..
  6. Smør halvdelen med en teske hindbærmarmelade, og læg derefter en anden bund uden marmelade på.
  7. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt hindbærcreme på dine kajkager.
  8. Rul den grønne marcipan tyndt ud og udstik til cirkler med en diameter på ca. 11 centimeter. Det er nemmest ved at komme flormelis på et stykke bagepapir, lægge halvdelen af marcipanen på, læg et stykke bagepapir ovenpå, og så rulle ud med kagerulle.
  9. Fold et stykke marcipan over hver kajkage, og tryk den grønne marcipan let til. Kom evt. lidt vand på fingrene, så marcipanen ikke klistrer.
  10. Med en skarp kniv skæres ud til mund, og der sættes sukkerøjne på. Kan fæstnes med Baking Glue. Her har jeg anvendt de såkaldte Sugar Eyes (sukkerøjne) fra Dr. Oetker, men du kan også bare bruge lidt glasur. Evt. med en klat chokoladeglasur i midten af øjnene.

Næringsindhold

Kalorier618kcalKulhydrater88gProtein8gFedt27gMættet fedt10gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gKolesterol54mgNatrium218mgKalium201mgKostfibre2gSukker68gVitamin A412IUVitamin C2mgCalcium68mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kajkage

Kajkage er en både klassisk og populær kage fra bageren, som heldigvis er ret nem at lave selv derhjemme.

Kajkager har naturligvis navn efter den populære og frække frø Kaj, der dannede makkerpar med papegøjen Andrea i børne-tv.

Der findes flere måder at lave Kaj-kager på, men her er min version, og den er ret nem at gå til. Bunden er lavet af lagkagebunde, og her kan du jo bage lagkagebundene selv - eller købe dem hos bageren eller supermarkedet.

Fyldet er en lækker hindbærcreme med vaniljecreme, flødeskum og hindbærmarmelade. For at holde på formen, har jeg tilsat en smule gelepulver, som du også kan købe i de fleste supermarkeder.

Til sidst overtrækkes dine kajkager med en grøn marcipan (de skal jo ligne en frø), og der snittes en mund og sættes øjne på med baking glue eller glasur.

Se flere opskrifter:

  • Påskekyllinger
  • Bananlagkage
  • Bikuber

Tips

Så er du klar til at servere kajkage til kaffen.

Du kan dog også stille de færdige kajkajer på køl indtil servering.

Som udgangspunkt giver opskriften ca. 6 kajkager, men måske kan du lave endnu flere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Daniel skriver

    juni 21, 2025 at 6:48 pm

    Jeg
    har ikke smagt dem endnu men de ser lækre ud så jeg giver den 5 ud af 5 stjerner

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 22, 2025 at 7:25 am

      Tak, Daniel - du skal i gang - de smager forrygende godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Tina Jensen skriver

    august 10, 2024 at 9:32 pm

    Denne opskrift virkede desværre ikke for mig 🙁 Jeg brugte dr Ötker vege gel, cremen blev skilt, måtte smide det hele ud. Øv!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 11, 2024 at 8:01 am

      Hej Tina
      Tak for det, men jeg kender desværre ikke Oetkers vegedel, men det lyder som om forklarigen desværre skal findes der. Du må se om du ikke kan finde et bedre geleringsmiddel, og så skal det nok lykkedes at bage de lækre Kaj kager 🙂
      Jeg har i hvert fald ikke oplevet at cremen skiller.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser
  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Bliv medlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Er du glad for opskrifterne på Madens Verden? Bliv medlem nu og støt op om den fortsatte udvikling. Så kan du logge ind på Madens Verden, slippe for annoncer, og få en række andre fordele. Vi takker for støtten.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode!

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required