Kaffebrygning kan foregรฅ pรฅ mange mรฅder, men der er visse tommelfingerregler, som giver den bedste kop kaffe. Se her.
Kaffebrygning er ikke bare kaffebrygning. Vi har alle prรฆferencer og sande kaffefans vil altid mene, at lige netop de laver den helt rigtige kaffe.
Nogen vil kun drikke stempelkaffe med hjemmemalede kaffebรธnner, andre svรฆrger til kaffe lavet pรฅ kaffemaskinen eller i en espressokande.
Uanset om kaffen skal laves i en espressokande, en stempelkande eller pรฅ en kaffemaskine, er der visse tommelfingerregler, der er gode at fรธlge.
Lรฆs ogsรฅ disse:
Rengรธring af kaffemaskinen indeni og udenpรฅ
Kaffepletter i koppen - sรฅdan fjerner du dem
Kaffefilter: Skal jeg vรฆlge brunt eller hvidt filter?
Kaffens 10 bud til kaffebrygning
- Friskmalet kaffe giver den bedste smag. En nyรฅbnet pose kaffe skal helst bruges indenfor et par uger, ellers mister den aroma og smag.
- Kaffe skal opbevares i en lufttรฆt dรฅse eller et lufttรฆt glas, sรฅ alle nuancerne bevares.
- Det er vigtigt at dosere korrekt under en kaffebrygning. Normalt er det 7 gram kaffe per kop eller ca. 45 gram til en liter vand. Foretrรฆkkes kaffen stรฆrk, skal der lidt mere i og vice versa.
- Det er bedst kun at fylde filteret i kaffemaskinen op med en tre-fjerdedel. Hvis du har gรฆster, er det altsรฅ bedre at lave to omgange kaffe end at fylde helt op, for ellers bliver kontakttiden mellem kaffe og vand for kort.
- Sรธrg for, at kaffen ikke ligger skrรฅt i filteret pรฅ kaffemaskinen. Det betyder, at vandet ikke bliver fordelt ordentligt, og kaffen risikerer at blive en tynd kop te.
- Hvis du laver stempelkande-kaffe eller tragtkaffe, skal du lade vandet kรธle af i lidt under et minut, fรธr du hรฆlder vandet over kaffen. Hรฆlder du kogende vand over, risikerer du en besk kaffe. Den bedste temperatur er 96 grader.
- Kaffen bรธr trรฆkke i fire minutter, fรธr du trykker stemplet ned.
- Kaffe skal drikkes senest en halv time efter kaffebrygning, hvis du vil sikre dig, at den ikke bliver bitter.
- Vandet mรฅ hverken lรธbe for hurtigt eller for langsomt igennem kaffen pรฅ kaffemaskinen. Fem minutter er den optimale tid for en kande kaffe.
- Uanset hvordan du foretrรฆkker at lave din kaffebrygning, skal du altid bruge rene kander, tragte og maskiner. Kaffe afsรฆtter olier, som giver en bismag under brygningen, hvis det ikke er vasket vรฆk.
Se vores opskrifter med kaffe
Pรฅ Madens Verden har vi en rรฆkke opskrifter med kaffe, bรฅde varme og kolde drikke samt kager.
Her fรฅr du en hรฅndfuld:
Iskaffe - nem opskrift pรฅ den lรฆkreste iskaffe
Dalgona - drik med det lรฆkreste kaffeskum
Sรฅdan laver du den bedste Irish Coffee
Kaffebrรธd - opskrift pรฅ sprรธd og sรธd dansk klassiker
Kilde: Kaffeinfo.dk - kaffebranchens fรฆlles informationskontor.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Hans Auffarth
Hej, har hรธrt om 75 DEG C skulle vรฆre den ideale TEMP til vandet ved brygning.
Hvad mener du med 96 DEG C, er det undersรธgt ?
Hvis ja, hvad er kilden for det ? Hvad siger Videnskab ?
Mvh
Hans
Henning Olsen
husk ogsรฅ at der forskel pรฅ vandsmagen , sรฅ den bรธnne der er god i Kbh. giver mรฅske en hel anderledes smag hvis man er pรฅ Bornholm eller pรฅ Falster