Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Kaffebrygning: 10 tips til en god kop kaffe

Kaffebrygning: 10 tips til en god kop kaffe

kaffebrygning
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. juli 2023 - Udgivet: 5. juli 2023

Kaffebrygning kan foregå på mange måder, men der er visse tommelfingerregler, som giver den bedste kop kaffe. Se her.

Kaffebrygning er ikke bare kaffebrygning. Vi har alle præferencer og sande kaffefans vil altid mene, at lige netop de laver den helt rigtige kaffe.

Nogen vil kun drikke stempelkaffe med hjemmemalede kaffebønner, andre sværger til kaffe lavet på kaffemaskinen eller i en espressokande.

Uanset om kaffen skal laves i en espressokande, en stempelkande eller på en kaffemaskine, er der visse tommelfingerregler, der er gode at følge.

Læs også disse:

Rengøring af kaffemaskinen indeni og udenpå

Kaffepletter i koppen - sådan fjerner du dem

Kaffefilter: Skal jeg vælge brunt eller hvidt filter?

Kaffens 10 bud til kaffebrygning

  1. Friskmalet kaffe giver den bedste smag. En nyåbnet pose kaffe skal helst bruges indenfor et par uger, ellers mister den aroma og smag.
  2. Kaffe skal opbevares i en lufttæt dåse eller et lufttæt glas, så alle nuancerne bevares.
  3. Det er vigtigt at dosere korrekt under en kaffebrygning. Normalt er det 7 gram kaffe per kop eller ca. 45 gram til en liter vand. Foretrækkes kaffen stærk, skal der lidt mere i og vice versa.
  4. Det er bedst kun at fylde filteret i kaffemaskinen op med en tre-fjerdedel. Hvis du har gæster, er det altså bedre at lave to omgange kaffe end at fylde helt op, for ellers bliver kontakttiden mellem kaffe og vand for kort.
  5. Sørg for, at kaffen ikke ligger skråt i filteret på kaffemaskinen. Det betyder, at vandet ikke bliver fordelt ordentligt, og kaffen risikerer at blive en tynd kop te.
  6. Hvis du laver stempelkande-kaffe eller tragtkaffe, skal du lade vandet køle af i lidt under et minut, før du hælder vandet over kaffen. Hælder du kogende vand over, risikerer du en besk kaffe. Den bedste temperatur er 96 grader.
  7. Kaffen bør trække i fire minutter, før du trykker stemplet ned.
  8. Kaffe skal drikkes senest en halv time efter kaffebrygning, hvis du vil sikre dig, at den ikke bliver bitter.
  9. Vandet må hverken løbe for hurtigt eller for langsomt igennem kaffen på kaffemaskinen. Fem minutter er den optimale tid for en kande kaffe.
  10. Uanset hvordan du foretrækker at lave din kaffebrygning, skal du altid bruge rene kander, tragte og maskiner. Kaffe afsætter olier, som giver en bismag under brygningen, hvis det ikke er vasket væk.

Se vores opskrifter med kaffe

På Madens Verden har vi en række opskrifter med kaffe, både varme og kolde drikke samt kager.

Her får du en håndfuld:

Iskaffe - nem opskrift på den lækreste iskaffe

Dalgona - drik med det lækreste kaffeskum

Sådan laver du den bedste Irish Coffee

Kaffebrød - opskrift på sprød og sød dansk klassiker

Kilde: Kaffeinfo.dk - kaffebranchens fælles informationskontor.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Auffarth skriver

    september 21, 2024 at 12:36 pm

    Hej, har hørt om 75 DEG C skulle være den ideale TEMP til vandet ved brygning.
    Hvad mener du med 96 DEG C, er det undersøgt ?
    Hvis ja, hvad er kilden for det ? Hvad siger Videnskab ?
    Mvh
    Hans

    Svar
  2. Henning Olsen skriver

    april 09, 2024 at 8:11 pm

    husk også at der forskel på vandsmagen , så den bønne der er god i Kbh. giver måske en hel anderledes smag hvis man er på Bornholm eller på Falster

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.