• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

kålkrebinetter med spidskål
Kålkrebinetter med spidskål smager så godt, at du slet ikke savner det hakkede kød, som du normalt får med de panerede krebinetter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  29. august 2023

Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
  2. Opskrift på kålkrebinetter
  3. Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.

Kålkrebinetter med spidskål er en sund og vegetarisk udgave af de klassiske krebinetter og karbonader, og de er selvfølgelig helt uden kød.

Men lad dig ikke narre. Kålkrebinetterne smager altså fantastisk godt, og de har en god konsistens og smag. Faktisk vil du slet ikke savne kødet.

Samtidig mætter krebinetterne godt, så du får virkelig en god og kødfri middag, som jeg er sikker på alle kan lide.

Du kan i øvrigt udskifte spidskål med hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video.

Se flere lækre opskrifter:

Nem vegetar lasagne

Vegetar kødsovs

Squashfrikadeller

Opskrift på kålkrebinetter

kålkrebinetter med spidskål

Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift

En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
Bedømmelse
4.7 fra 42 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g spidskål - snittes meget fint
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 2 løg - rives på rivejern
  • 4 æg
  • 4 spsk hvedemel - måske lidt mere
  • 4 spsk rasp

Panering

  • 4 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • rasp

Fremgangsmåde

  • Til kålkrebinetter er det vigtigt, at du snitter 400 g spidskål så fint som muligt. Så vær omhyggelig, og snit kålen meget fint.
  • Kom den snittede spidskål i en skål sammen med 2 tsk salt og 1 dl vand. Vend det rundt og lad kålen trække i ca. 15 minutter.
  • Klem så væden ud af kålen og læg den i en ny skål. Klem så meget væde ud af kålen som muligt.
  • Kom 4 æg ved kålen sammen med 4 spsk hvedemel. Du skal formentlig bruge 6-7 spiseskefulde, men start med fire, og tilsæt efterfølgende mere mel. Kom også 2 løg (revet) og 4 spsk rasp ved sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Vend "farsen" godt sammen, og kom resten af melet ved undervejs. Du skal have en rimelig fast kålfars, som derefter stilles på køl i 15 minutter.
  • Form nu kålkrebinetter i passende størrelse. Lav dem ikke for store. Jeg bruger en stor spiseskefuld kålfars til hver krebinet. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  • I tre dybe tallerkner eller skåle kommes henholdsvis 4 spsk hvedemel, 2 æg (sammenpiskede) og rasp. Vend først hver spidskålskrebinet i mel, så æg og til sidst i rasp. Lægges til side.
  • Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie i. Husk rigeligt med fedtstof når du steger dine spidskålskrebinetter. Steg dem ca. 4-5 minutter på hver side, og sænk gerne varmen lidt når du har brunet krebinetterne af.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
246
mg
82
%
Natrium
 
499
mg
22
%
Kalium
 
471
mg
13
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
484
IU
10
%
Vitamin C
 
46
mg
56
%
Calcium
 
145
mg
15
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

De færdigstegte kålkrebinetter serveres straks. Eventuelt sammen med en lækker kålsalat med ananas og gulerødder.

Men krebinetterne er også gode sammen med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Hvis det skal være mere klassisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jytte

    januar 30, 2025 at 11:20 am

    dejlige meget mættende

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 30, 2025 at 1:27 pm

      Mange tak, Jytte - dejligt at høre.
      Og så savner man slet ikke kødet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lise Lotte Agerbak

    januar 12, 2025 at 8:30 pm

    Jeg har lavet opskriften to gange, men begge gange er farsen blevet alt for blød og næsten umulig at panere. Dette selv om jeg har presset kålen hårdt og tilsætter mere rasp og mel end anbefalet. Hvad gør jeg galt? Jeg bruger mellem store løg som jeg river fint og 4 mellem store æg skal de være små?

    Svar
  3. Maria Black

    september 11, 2024 at 10:12 am

    Hejsa, det er ikke for at være på tværs, men hvorfor skal vegetarretter have navn efter de retter med kød, der bliver efterlignet? Om det er bøf (selleribøf), frikadeller ( gulerodsfrikadeller) krebinetter og karbonader ( krebinetter med spidskål)?? synes det er så misvisende, både for vegetarer og ikke vegetarer.

    Svar
    • Mijensen

      oktober 21, 2024 at 7:30 pm

      Det er da nok den mest ligegyldige besked jeg længe har set. Hvad er det der er misvisende med KÅLkrebinetter??? Det kan da vel ikke være så svært at forstå

      Svar
  4. inger

    februar 22, 2024 at 2:59 pm

    Hvor stammer musikken fra der ledsager jeres videoer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2024 at 8:07 am

      Hej Inger
      Det kan du se til sidst i alle videoer, hvor kunstneren er krediteret. Det varierer fra video til video.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Henriette

    august 29, 2023 at 8:12 pm

    Hej. Hvis man nu gerne vil spare lidt på fedtstoffet, tror du så at de her kan laves i airfryer eller i ovn?

    Svar
  6. Lotte Sørensen

    august 29, 2023 at 10:10 am

    Snitter du kålen med kniv, rivejern eller mandolinjern for at få den fintsnittet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 29, 2023 at 11:52 am

      Hej Lotte
      Jeg plejer bare at snitte spidskålen så fint som muligt med en kniv 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Stig

    marts 27, 2022 at 11:14 am

    Hej.
    Generelt gode opskrifter, som gir’
    Inspiration til hverdagen, men kunne du ikke skrive lidt om kalorieindholdet i de enkelte retter.
    Dejlig dag😃

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 23, 2022 at 2:26 pm

      Hej Stig
      Mange tak. Og jo, jeg er ved at lægge næringsindhold på alle opskrifter, så det bliver nu rullet ud løbende. Målet er, at du på alle opskrifter på Madens Verden kan se hvad de indeholder ernæringsmæssigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required