Den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske småkager til jul. Sprøde og lækre kager med kanelsukker og mandler. Nemme at bage.
Jødekager er klassiske småkager til jul, og de har været kendt i århundreder.
De lækre småkager blev kendt tilbage i 1700-tallet, hvor de jødiske bagerier begyndte at sælge dem, og deraf kommer navnet. Så her er altså en småkage med et ret så logisk navn, som siden har hængt ved kagerne.
Jødekagerne drysses med sukker og kanel, og opbevares i kagedåse.
Opskriften giver cirka 150 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på jødekager
Jødekager
Ingredienser
Dej
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 g smør - i tern, skal være koldt
- 100 g sukker
- 1 æg
- 1 citron - lidt reven citronskal
Pynt
- 1 æg
- 2 spsk vand
- 40 g sukker
- 2 tsk kanel
- mandler - hakkede
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel i en skål sammen med bagepulver og vaniljesukker. Skær det kolde smør i små tern og kom det ved melet.
- Smuldr så smørret sammen med hvedemelet, så det bliver en grynet masse.
- Sukker og æg piskes sammen og vendes i dejen sammen med lidt reven citronskal.
- Saml hurtigt dejen uden at ælte for meget, og læg den på køl i en times tid.
- Del så dejen i to portioner, og rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Kom mel på dejen, da den ellers nemt hænger fast i både bord og kagerulle.
- Udstik til små kager med en diameter på cirka fem centimeter, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Rør kanel og sukker sammen. Pensl dine jødekager med sammenpisket æg og vand, og drys med kanelsukker. Pynt også med lidt hakkede mandler.
- Bag så de fine jødekager i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor de skal have ca. 8-9 minutter minutter.
- Hold dog godt øje med dem, da bagetiden afhænger af varmen i din ovn, og de må ikke blive for mørke. Bagetiden på de 8-9 minutter passer dog meget godt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Lad jødekagerne køle af, hvor de bliver sprøde.
Kan gemmes i en kagedåse - hvis du da ikke når at spise de lækre småkager inden.
Opskriften giver omkring 150 jødekager, men opskriften er nem at gange op hvis du vil bage større portioner.
Jeg plejer at bage 30 småkager på hver plade, så det passer med 5 bagepladefulde lækre julesmåkager.
Måske skal det lige nævnes at nordjyderne også kalder en kanelsnegl for jødekage, men det er en anden snak.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
grethe skov pedersen
Kan man fryse dejen
Anna
Jeg fik så 32 jødekager ud af din opskrift. Der er selvsagt lidt langt til 150🤣. Bevares de var lidt store, men selv hvis de var halv så store, så var der jo kun til 64. Det er mig en gåde, hvordan du kan få 150 stk. ud af den portion. Men de smagte godt👍.
Jolanda
Hej Anna.
Har du rullet dejen lige så tynd ud som Holger. Så vil du kunne få flere kager ud af det.
Venlig hilsen Jolanda
Hanne Asmussen
Opskriften lyder meget lækker, tror du man kan lave en rulle på ca 4-5 cm og skære dem ligesom man man gør til brunkager?
Venlig hilsen Hanne
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Jo, det tror jeg sagtens. Men læg lige rullerne på køl inden, så de når at blive skærefaste.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger