• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  19. oktober 2023

Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
  2. Opskrift på italiensk kødgryde
  3. Italiensk kødgryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 333 stemmer
Gå til opskrift

En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.

Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.

Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.

Se også disse opskrifter:

  • Italiensk gryde med kylling
  • Ragout
  • Italiensk risgryde
  • Pasta med kødsovs

Opskrift på italiensk kødgryde

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk kødgryde

En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Bedømmelse
4.7 fra 333 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g nakkefilet - eller nakkekoteletter
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl kalvefond - laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere)
  • 100 g soltørrede tomater
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 stilke bladselleri
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
  • Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
  • 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
  • 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
  • 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
  • Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
61
mg
20
%
Natrium
 
850
mg
37
%
Kalium
 
1402
mg
40
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
1293
IU
26
%
Vitamin C
 
58
mg
70
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tamara

    april 11, 2025 at 5:14 am

    Hej Holger.
    Jeg skal lave mad til 20 og spekulerer på om det vil være en god opskrift til Iberico nakkefilet? Er det en skam at klæde den gode filet så godt på eller har du et bedre forslag? Jeg vil gerne lave retten dagen inden hvis det er muligt ikke at miste kvalitet på retten. Hvad tænker du?

    Svar
  2. Christian Blohm

    marts 31, 2025 at 11:58 am

    Hej Holger,
    Du skal lige have en tilbagemelding - High five fra alle deltagere i manne_mad gruppen. Også tilføjelse af hakkede tomater og svampemix var super.
    En lille tilføjelse - istedet for at tage kødet op tilsidst og koge det lidt ind - tilsatte jeg lidt majsmel udrørt ivand - det tyknede “sovsen” perfekt.
    Det er bestemt en ret jeg vil lave til gæster fremover - Himmelsk sovs = OK.
    Mvh
    Christian

    Svar
  3. Christian Blohm

    marts 26, 2025 at 10:15 am

    Hej Holger,
    Kan du nå at svare idag - mht tomater & svampemix.
    Jeg skal lave retten imorgen torsdag - tak
    Mvh
    Christian

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 26, 2025 at 10:32 am

      Hej Christian
      Tak for det og jeg beklager det sene svar 🙂
      Du kan sagtens tilføje begge dele. De frosne svampe kan tilføre lidt ekstra væde, men det gør nok heller ikke. Prøv det endelig af - det skal nok blive godt. Steg svampene grundigt.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Christian Blohm

    marts 24, 2025 at 11:43 am

    Hej Holger,
    Jeg skal servere denne lækre ret for deltagerne i vores månedlige “Manne_mad”.
    Jeg har tænkt på om kunne “pifte” den op med hakkede dåsetomater plus evt lidt frossen svampemix fra Netto?
    Iøvrigt tak for dine/jeres mange gode opskrifter !
    Mvh
    En gammel (76) - ungkok
    Christian

    Svar
  5. Ann

    november 12, 2024 at 11:57 am

    Kan man bruge roastbeef til ragout

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2024 at 2:37 pm

      Hej Ann
      Sagtens - roastbeef er fin til gryderetter, men i denne er det jo ikke oksekød, men nakkefilet af gris. Du kan dog godt bruge roastbeef i tern til den.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Anne Marie

    november 08, 2024 at 5:12 pm

    Skal de soltørrede tomater hele i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 08, 2024 at 5:28 pm

      Hej Anne Marie
      Det kan du sagtens - jeg plejer at skære dem lidt ud 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Irene Asgaard

    oktober 28, 2024 at 11:41 am

    Den er utrolig smagfuld

    Svar
  8. Irene Asgaard

    oktober 11, 2024 at 5:05 pm

    I særdeleshed meget lækker

    Svar
  9. Else Marie

    oktober 05, 2024 at 11:42 pm

    Hej Holger.
    Denne opskrift lyder virkelig lækker. Det er desværre en forkert video, der vises.
    Glæder mig dog alligevel til at prøve den.

    Svar
  10. Sonja Arildsen

    oktober 02, 2024 at 6:50 am

    Super god.

    Svar
  11. Brita Lehmann Christensen

    september 21, 2024 at 5:43 pm

    Den bedste simreret. Nem god og billig.
    Jeg serverede knuste kartofler med hvidløg og parmesan til.

    Svar
  12. Carsten Bønnelykke

    september 15, 2024 at 4:45 pm

    hej Holger.', kan du hjælpe med et problem, har lavet er opskrift med italienske kødboller hvor der indgik kalve lever i farsen, kan du hjælpe?
    på forhånd tak
    hilsen Carsten

    Svar
  13. Kirsten Carstensen

    august 05, 2024 at 11:39 am

    Er stor fan af dine opskrifter. Vil lave Italiensk kødgryde med himmelsk sauce, dertil råstegte kartofler (kan kartoflerne laves i ovn) ?? Avocado salat, men hvilken opskrift skal jeg bruge til denne ??
    gerne svar inden 16.8.2024

    Svar
  14. Lis Schwalbe

    maj 28, 2024 at 6:48 pm

    Hej lyder rigtig godt. Tænker om der bliver nok sovs til retten. Vi bliver 5 på lørdag, og syntes at den virker lækker.er lidt nervøs for om der bliver nok sov. Venlig hilsen Lis

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required