Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hvidkålsrouletter

Hvidkålsrouletter (opskrift på nemme kåldolmere)

billederesultat for hvidkålsrouletter og kåldolmere
4.7 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
171
SHARES
FacebookMessenger171PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvidkålsrouletter - kåldolmere
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hvidkålsrouletter
  • Billeder
  • Tips
  • Kommentarer

Hvidkålsrouletter - kåldolmere

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Fars på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Hvidkålsrouletter eller kåldolmer? Kært barn har mange navne, men her er opskriften på de bedste hvidkålsrouletter med fars og en vidunderlig sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Til farsen
  • 400 g hakket svinekød med 10 procent fedt
  • 2 tsk salt strøgne
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 2,5 dl mælk
  • friskkværnet peber
Til indpakning og sovs
  • 8 blade hvidkål
  • 5 dl kogevand fra hvidkålen
  • 1 bouillonterning hønsebouillon
  • 2 tsk Maizena udrørt i en smule koldt vand
  • 1 spsk ribsgele
  • madkulør
  • gastrik eller æbleeddike

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave farsen. Rør det hakkede svinekød med fint salt, og det skal røres godt ud. Gerne i en røremaskine.
  2. Tilsæt så æg og løgpulver og rør videre, inden du tilsætter hvedemel og mælk. Krydr med friskkværnet peber, og rør farsen så den bliver helt lind. Stil den på køl i mindst en halv time.
  3. Skær et par centimeter af den nederste del af hvidkålen af, så den hårdeste del af stokken fjernes.
  4. Du koger derefter din hvidkål hel i en gryde med letsaltet vand, så hele kålen er dækket. Kog den fem minutter og fisk den op.
  5. Nu kan du let pille de otte yderste blade fra, som du koger et par minutter mere i vandet. Læg dem til side, men gem fem deciliter af kogevandet fra kålen - det skal vi senere bruge til den dejlige sovs.
  6. Kom en generøs spiseskefuld fars ned på hvert blad hvidkål, og fold dem sammen til en pakke. Bind pakkerne sammen med lidt bomuldssnor, så farsen ikke vælter ud af kålen.
  7. Kom et par gode klatter smør på en stor pande eller sauterpande, og når det er smeltet bruner du dine hvidkålsrouletter et par minutter på hver side. De skal have noget farve.
  8. Derefter kommer du de fem deciliter kogevand fra kålen ved sammen med en bouillonterning, og krydrer med friskkværnet peber.
  9. Skru ned for varmen så hvidkålsrouletterne står og småsimrer. Læg låg på, og nu skal de simre i 30 minutter. Vend dem en enkelt gang efter 15 minutter.
  10. Efter en halv time fisker du forsigtigt dine hvidkålsrouletter (kåldolmere) op af panden, og koger skyen op. Tilsæt en deciliter piskefløde og en spiseskefuld ribsgele. Jævn med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og justér farven på sovsen med lidt madkulør.
  11. Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt gastrik eller æbleeddike, og lad sovsen koge et par minutter.
  12. Læg så forsigtigt dine hvidkålsrouletter tilbage i sovsen på panden, og lad dem trække der fem minutter ved helt svag varme.

Næringsindhold

Kalorier396kcalKulhydrater17gProtein23gFedt26gMættet fedt10gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.01gKolesterol161mgNatrium1447mgKalium445mgKostfibre1gSukker6gVitamin A229IUVitamin C2mgCalcium114mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hvidkålsrouletter

Hvidkålsrouletter (kåldolmere) er også mormormad, og smager super godt.

De er nemme at lave, blot man lige husker dette tip: Kog først det hele hvidkål i fem minutter - så kan du nemmere pille de yderste blade af uden de knækker.

Kog så lige bladene yderligere et par minutter, så er de meget medgørlige.

Opskriften her er til fire personer, da der bliver to dejlige hvidkåplsrouletter eller kåldolmere til hver.

De kan også sagtens gemmes til dagen efter, og så lunes til frokost.

Se også disse opskrifter:

  • Kål med kød
  • Farsbrød med spidskål
  • Hvidkålssalat
  • Farsretter

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af kåldolmerne.

hidkålspakker med fars
hvidkålsrouletterene brunes af
hvidkålsrouletter i gryde

Tips

Så er de lækre hvidkålsrouletter eller kåldolmere klar til servering - i godt selskab med dampet broccoli og danske kartofler. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte skriver

    marts 16, 2025 at 7:34 pm

    Et hit hjemme hos mig. Virkelig velsmagende.

    Svar
  2. Ole Stenholm skriver

    november 11, 2024 at 11:53 am

    Godt og ret nemt.

    Svar
  3. Ruth skriver

    november 05, 2024 at 11:10 pm

    God opskrift, men hvad bruges resten af kålen til?

    Svar
  4. finn christiansen skriver

    september 05, 2024 at 5:14 pm

    Gode nemme opskrifter med plads til egne ideer.

    Svar
  5. Claus ulykke skriver

    september 20, 2022 at 6:50 pm

    Det en go ret Holger Madkas...

    Svar
  6. Hanne Sander skriver

    august 25, 2020 at 11:57 pm

    I følge punkt 10 skal der piskefløde i sovsen. Det ville være rart, hvis det lige kommer med på ingredienslisten.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required