Hvid bolognese er en kødsovs med oksekød men uden tomater. Retten serveres med pasta og parmesan som en klassisk, italiensk bolognese.
Indhold
Hvid bolognese er formentlig ikke noget, du har fået serveret i Italien, hvor tomaterne er essentielle for en god ragu.
Til gengæld er retten opfundet i New York af en italiensk-amerikansk kok, som gjorde 'Bolognese Bianco' populær.
Vi har leget med ingredienser og fundet opskriften på en rigtig god kødsovs, som blandt andet indeholder hvidvin, oliven, champignon og bacon. Her finder du i øvrigt opskriften på klassisk pasta med kødsovs.
Se flere opskrifter:
- Pasta med persillerødder
- Lasagne bolognese med kødsovs og bechamelsauce
- Provencalsk pastaret uden kød
- Cacio e pepe - italiensk pastaret
Opskrift på hvid bolognese
Hvid bolognese uden tomater
Ingredienser
- 50 g bacon i tern
- 1 tsk peperoncino el chiliflager
- 1 tsk timian
- 1 løg grofthakket
- 2 gulerødder grofthakket
- 1 selleristav grofthakket
- 2 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 8 champignon i tynde skiver
- 1,5 dl hvidvin
- 1 dl mælk
- 1 laurbærblad
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl oliven grønne
- parmesan revet
- smør
- 400 g pasta kogt
Fremgangsmåde
- Hak løg og selleri groft. Skræl gulerødder og skær dem i små tern - eller hak dem meget groft. Pres hvidløgsfed.
- Sæt en stegegryde over medium til høj varme.
- Hæld lidt olivenolie i gryden og tilsæt peperoncino og timian, steg det et halvt minut og tilsæt så løg, gulerødder og selleri. Steg i fem minutter.
- Tilsæt bacon og hvidløg og steg videre i fem minutter. Tilsæt hakket oksekød og brun det, mens du hakker i det med en ske.
- Skær champignoner i tynde skiver og tilsæt, når kødet er brunet. Vend dem rundt og steg videre et par minutter.
- Tilsæt hvidvin, mælk, laurbærblad, lidt salt og frisk peber. Lad det hele simre i en time.
- Tilsæt oliven og en smørklat, smag til med salt og peber og lad simre fem minutter til.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Nu kan du servere hvid bolognese sammen med kogt pasta og parmesan. Velbekomme.
Du behøver ikke at lade bolognesen simre et par timer, hvis du ikke har tid. Lad blot retten simre en halv times tid, så kan den sagtens serveres med kogt pasta.
FAQ
Ja, du kan sagtens droppe oliven, hvis ikke du er så glad for dem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på hvid bolognese. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.