Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Selleritoppe

Hvad kan man bruge selleritoppe til?

Billede af selleritoppe.
Del og send:
Facebook1PinterestSMSEmailMessenger
1
SHARE
Indhold
  • Topløs selleri
  • Anvendelse af selleritoppe
  • Kommentarer

Skal man bare smide selleritoppe ud, eller kan jeg faktisk bruge dem til andre retter i køkkenet?

Sådan lyder spørgsmålet i en mail til hej@madensverden.dk fra Louise i Hjørring, og hun skriver hun er træt af altid bare at kassere toppen fra knoldselleri.

Og hverken Louise eller andre skal kassere de smukke selleritoppe, for de kan sagtens bruges til andre ting.

Topløs selleri

Desværre er der mange supermarkeder, der i dag sælger knoldselleri uden toppen. Det er synd. Dels synes jeg, man mangler hele fornøjelsen ved de friske knoldselleri, men man går også glip af muligheder for at skabe mere smag i maden.

Netop toppen er en vigtig del af sellerien, og her får du nogle gode bud på hvad du kan bruge den til. Og derfor også gode grunde til, hvorfor du skal gå efter knoldselleri med toppen på, når der er mulighed for det.

Anvendelse af selleritoppe

Der er faktisk en stribe muligheder for at bruge selleritoppene i forskellige retter. Her får du 5 gode bud:

  • I suppe: Brug den i en suppevisk og bouquet garni sammen med andre krydderurter som timian, persille med flere. Giver god smag i supper som hønsekødssuppe, oksekødssuppe og mange flere.
  • En god fond: Tilsvarende er selleritoppen god i en hjemmelavet fond. Den er med til at gøre din fond mere smagsrig. Eksempelvis i denne grøntsagsfond.
  • I gryderetter: Skyl bladene, hak dem og kom dem i diverse gryderetter, hvor de er med til at give mere dybde. Brug dem også gerne når du eks. koger kødboller til boller i karry, hvor toppen kan kommes i suppen.
  • Til pesto: Bladene kan bruges i en pesto, som du laver med hvidløg, rapsolie, græskarkerner, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Nemt, nordisk og godt. Du blender det bare.
  • I stedet for bladselleri: Du kan godt anvende selleritop i stedet for bladselleri. Men du skal være opmærksom på, at stænglerne er mere grove i konsistensen end bladselleri, og samtidig er smagen også noget mere kraftig. Så gå forsigtigt frem.

Det var nogle af mine forslag. Hvad bruger du toppen af knoldsellerien til? Del det med os andre i kommentarfeltet herunder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Marie Rasmussen skriver

    december 27, 2025 at 12:36 pm

    Hej Holger
    Jeg bruger også selleritoppen til at lave sellerisalt med. Hak og tør toppen , bland den med middelhavssalt og tør det i ovnen ved 50 - 75 grader varm ovn med ovndøren på klem i ca 2 timer. Opbevares i tætsluttede glas
    Med venlig hilsen Anne Marie

    Svar
  2. Anne Marie Rasmussen skriver

    august 15, 2025 at 3:16 pm

    Jeg bruger toppen af sellerien til at lave sellerisalt. Det smager dejligt på en æggemad eller i supper.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.