Skal man bare smide selleritoppe ud, eller kan man faktisk bruge dem til noget i køkkenet? Her får du svaret, og jo, de kan sagtens bruges.
Oversigt over indhold
Skal man bare smide selleritoppe ud, eller kan jeg faktisk bruge dem til andre retter i køkkenet?
Sådan lyder spørgsmålet i en mail til hej@madensverden.dk fra Louise i Hjørring, og hun skriver hun er træt af altid bare at kassere toppen fra knoldselleri.
Og hverken Louise eller andre skal kassere de smukke selleritoppe, for de kan sagtens bruges til andre ting.
Topløs selleri
Desværre er der mange supermarkeder, der i dag sælger knoldselleri uden toppen. Det er synd. Dels synes jeg, man mangler hele fornøjelsen ved de friske knoldselleri, men man går også glip af muligheder for at skabe mere smag i maden.
Netop toppen er en vigtig del af sellerien, og her får du nogle gode bud på hvad du kan bruge den til. Og derfor også gode grunde til, hvorfor du skal gå efter knoldselleri med toppen på, når der er mulighed for det.
Anvendelse af selleritoppe
Der er faktisk en stribe muligheder for at bruge selleritoppene i forskellige retter. Her får du 5 gode bud:
- I suppe: Brug den i en suppevisk og bouquet garni sammen med andre krydderurter som timian, persille med flere. Giver god smag i supper som hønsekødssuppe, oksekødssuppe og mange flere.
- En god fond: Tilsvarende er selleritoppen god i en hjemmelavet fond. Den er med til at gøre din fond mere smagsrig. Eksempelvis i denne grøntsagsfond.
- I gryderetter: Skyl bladene, hak dem og kom dem i diverse gryderetter, hvor de er med til at give mere dybde. Brug dem også gerne når du eks. koger kødboller til boller i karry, hvor toppen kan kommes i suppen.
- Til pesto: Bladene kan bruges i en pesto, som du laver med hvidløg, rapsolie, græskarkerner, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Nemt, nordisk og godt. Du blender det bare.
- I stedet for bladselleri: Du kan godt anvende selleritop i stedet for bladselleri. Men du skal være opmærksom på, at stænglerne er mere grove i konsistensen end bladselleri, og samtidig er smagen også noget mere kraftig. Så gå forsigtigt frem.
Det var nogle af mine forslag. Hvad bruger du toppen af knoldsellerien til? Del det med os andre i kommentarfeltet herunder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anne Marie Rasmussen skriver
Jeg bruger toppen af sellerien til at lave sellerisalt. Det smager dejligt på en æggemad eller i supper.