Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Hønsekødssuppe (gammeldags opskrift på hønsesuppe)

Hønsekødssuppe (gammeldags opskrift på hønsesuppe)

billede med gammeldags hønsekødssuppe
4.7 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
505
SHARES
FacebookMessenger505PinterestEmailSMS
Indhold
  • Her får du en nem opskrift på gammeldags hønsekødssuppe, der koges på en høne eller stor kylling. Kan laves med eller uden kød- og melboller.
  • Opskrift på gammeldags hønsekødssuppe
  • Hønsekødssuppe - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Søren Gerickes supperåd
  • Hønsekødssuppe med kød- og melboller.
  • Brug skroget til bouillon
  • Kommentarer

Her får du en nem opskrift på gammeldags hønsekødssuppe, der koges på en høne eller stor kylling. Kan laves med eller uden kød- og melboller.

Hønsekødssuppe er måske noget de fleste forbinder med pakkerne fra Mou og andre suppefabrikker.

Og selvom Mou med flere laver glimrende supper på deres fabrikker, så er der intet, der slår en hjemmelavet hønsekødssuppe.

Du kan lave suppen med enten en god suppehøne, eller blot købe en stor kylling. Resultatet er lige godt.

Hønsekødssuppe er meget nemt at lave, og suppen passer jo sig selv i de par timer, hvor den står og koger sig fyldig og smagfuld.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Er du vild med suppe? Så skal du også prøve mine opskrifter på oksekødssuppe, blomkålssuppe, minestrone og den nemme kyllingesuppe.

Opskrift på gammeldags hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 1 time t 45 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 45 minutter min
Her får du en nem opskrift på gammeldags hønsekødssuppe, der koges på en høne eller stor kylling. Kan laves med eller uden kød- og melboller.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Suppe
  • 1 kylling stor, eller høne
  • 2 l vand
  • 2 porrer toppe af
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 15 peberkorn sorte
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld persille
  • salt
Fyld
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 porrer
  • 1 persillerod

Fremgangsmåde

  1. Høne eller kylling skylles i koldt vand og kommes i en stor suppegryde.
  2. Fyld op med vand, så det netop dækker kyllingen. Det plejer at passe med omkring to liter vand.
    billede med høne eller kylling i gryde til hønsekødssuppe
  3. Kog vandet og og skum urenheder fra med en hulske.
    billede med skumning af hønsekødssuppe
  4. To porretoppe skæres i grove stykker, og det samme gør du med gulerødder, persillerod, bladselleri, løg og hvidløg.
    billede med grøntsager og urter til hønsekødssuppe
  5. Kom grøntsagerne ned i gryden, og tilsæt også laurbærblade, peberkorn, timian og persille. Hønsekødssuppen smages til, når den er færdig, men du kan roligt allerede nu tilsætte to teskefulde salt.
    billede med gryde med kogning af hønsekødssuppe
  6. Lad suppen koge op, skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad nu din hønsekødssuppe simre i to timer.
  7. Klargør imens suppeurterne/fyldet. Skær gulerødder, bladselleri og persillerod i små tern, mens porrerene snittes i tynde skiver.
  8. Efter de to timer tages høne/kylling og grøntsager op med en hulske. Hønen lægges på et skærebræt og køler lidt af. Grøntsagerne kasseres.
    billede med kylling til hønsekødssuppe
  9. Sigt suppen over i en skål og kom den tilbage i gryden. Kog nu hønsekødssuppen lidt ind.
    billede med udkogte grøntsager fra hønsekødssuppe
  10. Tilsæt fyldet/suppeurterne og lad det småkoge i 8-10 minutter, så grøntsagerne er næsten møre.
  11. Pil kødet fra hønen/kyllingen, skær det i mundrette stykker, og kom det i suppen, hvor det lige varmes igennem.
    billede med færdig hønsekødssuppe med fyld
  12. Smag suppen til med salt.
  13. Den færdige hønsekødssuppe serveres straks i dybe tallerkner, og du kan drysse suppen med lidt finthakket persille.

Næringsindhold

Kalorier286kcalKulhydrater19gProtein20gFedt15gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.1gKolesterol72mgNatrium1323mgKalium633mgKostfibre4gSukker6gVitamin A8675IUVitamin C17mgCalcium94mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Server også gerne et godt stykke brød af nem dej til din hønsekødssuppe.

Søren Gerickes supperåd

Jeg har hørt kokken Søren Gericke sige, at en suppe skal smage af den, der laver suppen.

Med det mente han, at man kan sætte sig eget præg på suppen.

Det betyder, at du ikke skal tage mængden af de enkelte grøntsager helt bogstaveligt, men komme de grøntsager i, som du synes.

Du kan eventuelt med fordel også anvende lidt knoldselleri - både til kogning af suppen, og som fyld i den færdige suppe.

Hønsekødssuppe med kød- og melboller.

Du kan også servere din hønsekødssuppe med kød- og melboller.

Og der er faktisk et par forskellige muligheder her.

Dels kan du anvende hønse- eller kyllingekødet som aftensmad den ene dag, og så spise suppen dagen efter.

Her kommes så fyld i suppen, og der tilsættes hjemmelavede kød- og melboller, som du kan se i opskriften her. Du kan selvfølgelig også købe færdige boller i supermarkedet, og her laver blandt andet netop Mou dem ganske udemærket.

Selvom jeg dog synes, du skal prøve at lave dem selv, for det er nemlig ikke så svært.

Men du kan også servere hønsekødssuppen blot med melboller, og her skal du også komme hønsekødet i suppen.

Så når suppen er færdigkogt, kommes fyldet og koges 8-10 minutter, hvorefter kødet fra hønen eller kyllingen varmes med sammen med melboller.

Brug skroget til bouillon

Lad være med at smide skroget fra kyllingen eller hønen ud.

I stedet kan du anvende den som en bund i en hjemmelavet bouillon, som du finder opskriften på her.

Det er en fin og nem måde at få mere ud af maden på, så vi undgår madspild.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karl skriver

    december 10, 2021 at 10:06 pm

    Serverede denne suppe med hjemmebragt flüte for 3 unge mennesker 21-25 år og den blev godkendt med kommentarer som velsmagende, den er rigtig god og den smager sgu godt!
    👍🏻 herfra

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required