• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Hjemmelavet teriyaki sauce opskrift på kun 15 minutter

Hjemmelavet teriyaki sauce opskrift på kun 15 minutter

billede til hjemmelavet teriyaki sauce
Hjemmelavet teriyaki sauce er god til blandt andet kylling og grisekød, som steges i wok, pande eller ovnen. Og heldigvis er den japanske sauce nem at lave selv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  4. april 2024 - Udgivet:  23. marts 2021

Del gerne:
306
SHARES
FacebookMessenger306PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Teriyaki sovs opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
Gå til opskrift

Teriyaki er nok noget de fleste køber på flaske i supermarkedet, men faktisk kan du nemt lave saucen derhjemme.

Med denne opskrift på hjemmelavet teriyaki sovs tager det blot 15 minutter, og den smager altså forrygende godt.

Smagen kan du justere til ved blandt andet at tilsætte mere hvidløg eller ingefær, men jeg synes mængderne her passer ganske perfekt.

Grundlæggende er teriyaki en sovs (eller marinade), der består af bla. soja og sukker (her med brun farin), og den bruges i mange asiatiske retter. Og en del i det japanske køkken.

Man kan bruge saucen til at marinere kylling, svinekød og oksekød i, som dressing i salater og naturligvis i et utal af wokretter.

Jeg bruger den også til nudler og selvfølgelig til grillet kød. Så mulighederne er mange.

Se også disse opskrifter:

  • Teriyaki kylling
  • Teriyaki burger
  • Teriyaki svinemørbrad.

Opskrift

billede til hjemmelavet teriyaki sauce

Teriyaki sovs opskrift

Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
Bedømmelse
4.8 fra 61 stemmer
RetDressing
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g vand
  • 40 g soja
  • 25 g honning
  • 40 g brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 15 g majsstivelse - udrøres i 3 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde

  • Kom vand i en lille gryde sammen med soja, honning og brun farin.
  • Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
  • Kog marinaden op, og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Undervejs skal du røre i den. Dermed bliver den hjemmelavede teriyaki blank.
  • Rør majsstivelse ud i tre spiseskefulde koldt vand, og rør jævningen i din teriyakimarinade. Nu jævnes den japanske sauce fint, men ønsker du en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
81
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.1
g
0
%
Mættet fedt
 
0.003
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.01
g
Enkelumættet fedt
 
0.003
g
Natrium
 
562
mg
24
%
Kalium
 
36
mg
1
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdige teriyaki køles lidt ned, hvorefter den er klar til brug.

Eller opbevar den på køl, hvor den sagtens kan holde sig en uge eller to i en lukket flaske eller beholder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna-Bjørg

    november 11, 2024 at 11:42 am

    Hej 😊😊
    Hvor længe kan saucen cirka holde sig i køleskabet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 11, 2024 at 11:45 am

      Hej Anna-Bjørg
      I en rengjort beholder/flaske kan den holde sig i et par uger, måske lidt længere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kaj Paaske

    juli 29, 2024 at 10:19 am

    Hej. Kan du ikke undlade at anvende gram i opskrifterne. Det er nemmere med skeer i diverse størrelser.
    M.v.h. Kaj Paaske

    Svar
  3. Kirsten

    juli 28, 2024 at 11:23 am

    👍👍👍

    Svar
  4. Britt

    juli 29, 2023 at 3:16 pm

    Nøøøøøøj, den er helt perfekt 🥰❤️

    Svar
  5. Nicoline

    oktober 21, 2022 at 3:17 pm

    Hej. Min marinade får ikke dressing konsistens, skal jeg bare have tålmodighed eller gør jeg noget forkert?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2023 at 6:54 am

      Hej Nicoline
      Du skal jævne den indtil du har den ønskede konsistens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Pernille

    maj 16, 2022 at 2:11 pm

    kan man bruge frisk ingefær og frisk hvidløg?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2022 at 3:50 pm

      Hej Pernille
      Det kan du sagtens, og det smager også super godt i en hjemmelavet teriyaki 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Frang

    februar 18, 2022 at 7:27 am

    Der er alt for mange annoncer, så her kommer jeg ik mere.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 18, 2022 at 9:46 am

      Hej Frang
      Det er helt ok. Men du kan jo slippe helt for annoncerne ved at blive medlem. Det er jo desværre ikke gratis at lave sådan en side, så derfor er der annoncer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Natascha Nielsen

    august 27, 2021 at 11:40 am

    Mega lækker marinade og nem at lave

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required