• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Hjemmelavet gløgg med rødvin og portvin

Hjemmelavet gløgg med rødvin og portvin

billede med hjemmelavet gløgg
Hjemmelavet gløgg, der er lavet med hel kardemomme, nelliker og kanel. Denne gløgg har den helt rigtige smag af jul, og den rundes af med portvin og mørk rom. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  19. november 2017

Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
  2. Opskrift på hjemmelavet gløgg
  3. Hjemmelavet gløgg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips til julegløggen
Gå til opskrift

En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.

Gløgg køber de fleste nok færdiglavet, men du kan faktisk meget nemt fremstille en hjemmelavet gløgg.

Og den bliver virkelig god, samtidig at den rigtige duft af jul breder sig i dit køkken. Før gløgg hører selvfølgelig julen til.

OBS: Jo bedre rødvin du anvender til din gløgg, jo bedre gløgg får du. Sådan er det.

Du behøver dog ikke anvende en rødvin til mange hundrede kroner flasken, men lad omvendt være med at bruge en helt billig. Du kan evt. blive inspireret i vores afsnit med vintest og ugens bedste vinkøb.

Opskriften passer til 4-6 personer. Skal du bruge en større portion, kan du bare gange opskriften op.

Opskrift på hjemmelavet gløgg

billede med hjemmelavet gløgg

Hjemmelavet gløgg

En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
Bedømmelse
4.6 fra 15 stemmer
RetDrikke
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin
  • 3 stk kardemomme - hele
  • 30 g rørsukker
  • 6 hele nelliker
  • 1 stykke kanel - hel
  • 1s tk citron - økologisk, skallen
  • 1 dl portvin
  • 2 spsk mørk rom
  • mandler - hakkede, og rosiner
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Hæld tre deciliter rødvin i en gryde, og kom også hele stykker kardemomme, kanel og nelliker ved.
  • Tilsæt rørsukker, og riv citronskal i.
  • Varm det op så det netop når at koge, og tag så straks gryden af varmen. Gløgg ekstrakten skal ikke stå og koge, men altså blot lige snuse til kogepunktet.
  • Lad nu din hjemmelavede gløgg ekstrakt stå og trække i to timer, så den får den fulde smag af julekrydderier. Læg gerne låg på gryden.
  • Sigt gløggen over i en anden gryde, og hæld resten af rødvinen fra flasken ved. Kassér indholdet i sigten.
  • Kom også portvin og mørk rom ved, og varm nu din gløgg op, men pas på den ikke bliver FOR varm. Her må den ikke koge, da alkoholen hurtigt fordamper, og du vil stå med en mere flad gløgg.
  • Smag eventuelt gløggen til med mere portvin og rom.
  • Anret gløgg i høje glas med hakkede mandler og rosiner, og server varmt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
302
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Transfedt
 
0.003
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
11
mg
0
%
Kalium
 
340
mg
10
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
19
IU
0
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips til julegløggen

Hjemmelavet gløgg passer glimrende til julens bagværk, blandt andet til en rigtig juleklassiker som æbleskiver eller småkager.

Vi har et helt univers af opskrifter på julesmåkager - se blandt andet disse:

Se flere opskrifter

  • billede af brunkager
    Bagerens opskrift på brunkager med lækre julekrydderier
  • billederesultat for bagerens vaniljekranse
    Bagerens vaniljekranse der ikke flyder ud i ovnen
  • billederesultat for håkonskager
    Håkonskager - opskrift på nemme småkager til jul
  • billede med jødekager
    Jødekager - opskrift på sprøde kanelkager til jul
  • billede med pebernødder
    Pebernødder (julens nemme og bedste opskrift)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja

    august 27, 2018 at 8:25 am

    Hej igen.
    Ha ha, ja lige præcis. Jeg må se om jeg kan lære at drikke det.
    Det var så lidt. Mange tak det gør jeg.
    Vh Anja

    Svar
  2. Anja

    august 26, 2018 at 8:51 pm

    Hej Holger.
    Mange tak for dit svar.
    Normalt ville jeg også vente, det er bare fordi jeg har en flaske portvin der er åben, og jeg synes jeg kan mindes at have læst at portvin ikke kan holde så længe når den er åben.
    TUSIND tak for en fantastisk blog med masser af lækre opskrifter.
    I dag har vi fået "din" gullasch - den er så god.
    Vh Anja

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 27, 2018 at 8:21 am

      Hej igen Anja

      En åben flaske portvin? Hvad er problemet 🙂 Den skal da bare nydes 🙂

      Nej, spøg til side - og tusind tak for ordene. Det er jeg glad for at høre. Skriv altid hvis jeg kan hjælpe med noget.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  3. Anja

    august 26, 2018 at 12:07 am

    Hej
    Ved du hvor længe hjemmelavet gløgg ekstrakt kan holde sig?
    Jeg har en åben flaske portvin som jeg gerne vil bruge til det.
    Men er det mon for tidlig og lave den nu?
    Vh Anja

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 26, 2018 at 9:33 am

      Hej Anja

      Det er et godt spørgsmål. Jeg tror jeg ville vente lidt endnu med at lave gløgg ekstrakten. Medmindre du kommer lidt Atamon i den.

      Umiddelbart er det min erfaring, at gløgg ekstrakt kan holde et par måneder på køl.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required