• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavet chiliolie

Hjemmelavet chiliolie

Hjemmelavet chiliolie
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. april 2022 - Udgivet:  21. april 2022

Hjemmelavet chiliolie af frisk chili er til os, der kan lide et ekstra spark på vores pizza, pitabrød eller i en shawarma. Olien er nem at lave selv.

Hjemmelavet chiliolie er simpelthen så nemt at lave, at man lige så godt kan kaste sig over det. Og så er det tilfredsstillende at give maden styrke med en hjemmelavet olie.

Man kan både lave chiliolie helt enkelt ved at lade tørrede chiliflager småsimre i olie fem-ti minutter og så denne med blandt andet friske chilifrugter, hvidløg og tomatpure.

Den sidstnævnte er mere nuanceret i smagen, men den anden går også i en snæver vending.

Opskrift på hjemmelavet chiliolie

Hjemmelavet chiliolie
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavet chiliolie

4.60 fra 10 stemmer
Hjemmelavet chiliolie er til os, der kan lide et ekstra spark på vores pizza, pitabrød eller i en shawarma. Olien er supernem at lave selv.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 dl
Ret: Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 store chilifrugter - hakkede
  • 1,5 dl vand
  • 1-2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 dåse tomatpure - ca 60 gram
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 sjat eddike
  • 1,5 dl olie - for eks. rapsolie
  • 1 tsk chiliflager

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl chilifrugterne og hak dem groft. Bring vandet i kog, og hæld chili i vandet. Lad dem koge ca. fem minutter, til de er blevet bløde, og der ikke er meget vand tilbage i gryden.
  2. Hæld hvidløg, sukker, salt, citronsaft og en lille sjat eddike i gryden. Efter et minut kommer du tomatpure derned sammen med chiliflager og en spsk olie. Rør godt og lad det stege uden at blive brændt. Medium til lav varme.
  3. Når det er blevet en tyk grød, tager du gryden af varmen.
  4. Hæld olien i blandingen og smag til med salt eller citronsaft, så du får en god hjemmelavet chiliolie. Husk, at den bliver stærkere, når den har trukket et par dage.
  5. Hæld olien i et glas og opbevar den på køl.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan selv tilsætte diverse krydderier, for eksempel kanel eller spidskommen, hvis du vil have flere smage.

Og skal din hjemmelavet chiliolie være tyndere, hælder du mere olie i til sidst.

Jeg synes, at rapsolie fungerer bedst, men du kan også bruge olivenolie.

Se opskrifter, som passer til din olie:

Kebab

Shawarma med kylling

Sprøde falafler

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mathias Nielsen

    maj 01, 2023 at 8:16 am

    Hvornlænge kan den holde på
    Køl

    Svar
  2. Ole

    april 22, 2022 at 1:34 pm

    Jeg plejer også at tilføje et glas Soltørrede Tomater, samt en Tsk hver af Cayenne og Spidskommen, men det afhænger jo også om man går efter en noget stærkere Chili Sauce, men lige det med de Soltørrede Tomater, gør at det får en autentisk smag som på en Shawarma Bar 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required