• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift på herregårdsskinke langtidsstegt i 10 timer

Opskrift på herregårdsskinke langtidsstegt i 10 timer

billede med herregårdsskinke
Del gerne:
248
SHARES
FacebookMessenger248PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  6. oktober 2015

Se her hvordan du laver en langtidsstegt herregårdsskinke, der skal have 10 timer i ovnen. Det gør skinken mør og lækker uden at blive tør.

Herregårdsskinke er klassisk festmad, og er nem at lave når du har mange gæster.

Herregårdsskinke er typisk skåret af skinkeyderlår, hvor der tilsættes en saltlage og forskellige krydderier.

Hvis ikke du har tid til at vente så mange timer på den langtidsstegte skinke, ja så kan du også bage den i to timer ved 180 grader.

Kernetemperaturen i sådan en skinke skal helst ikke være under 75 grader.

Og så med sovsen til sådan en skinke? Kog væden op i en gryde, tilsæt to spiseskefulde sennep og 1,5 deciliter piskefløde. Smag til med sukker (god smagsforstærker), salt og friskkværnet peber. Tilsæt eventuelt lidt bouillon eller fond.

Herregårdsskinke serveres med flødekartofler og en lækker pæresalat.

Opskriften er beregnet til cirka otte personer. Men rester bruges som pålæg eller i en hjemmelavet biksemad.

Til herregårdsskinke bruges

1,7 kilo herregårdsskinke
2 laurbærblade
1 spiseskefuld sorte peberkorn
4 deciliter vand

Stegetid

Stegetid for langtidsstegt herregårdsskinke i ovn: Cirka 10 timer ved 80 grader.

Sådan laver man langtidsstegt herregårdsskinke

  1. Tænd ovnen på 80 grader - test eventuel temperaturen med et stegetermometer, så du er helt sikker på at temperaturen er korrekt.
  2. Fjern nettet om skinken - det skal ikke være på under stegningen. Så det tages af og kasseres.
  3. Læg skinken op i et ildfast fad, hvor der er lidt (ikke for meget) plads rundt om skinken. Hæld vand ved, og læg laurbærblade i. Tilsæt også en spiseskefuld sorte peberkorn.
  4. Sæt fadet med din herregårdsskinke ind i ovnen, og lad den stå her i ti timer. Med mellemrum kan du øse lidt af væden op over skinken.
  5. Tilsæt om nødvendigt mere vand undervejs - det må ikke koge helt væk.
  6. Tag skinken ud 20 minutter før du skal bruge den.

Mål gerne kernetemperaturen i herregårdsskinken, og den skal være på mindst 75 grader. Så er kødet helt perfekt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her