Indhold
Herregårdsskinke
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 80 grader - test eventuel temperaturen med et stegetermometer, så du er helt sikker på at temperaturen er korrekt.
- Fjern nettet om 1,7 kg herregårdsskinke - det skal ikke være på under stegningen. Så det tages af og kasseres.
- Læg skinken op i et ildfast fad, hvor der er lidt (ikke for meget) plads rundt om skinken. Hæld 4 dl vand ved, og læg 2 laurbærblade i. Tilsæt også 1 spsk sorte peberkorn.
- Sæt fadet med din herregårdsskinke ind i ovnen, og lad den stå her i 10 timer. Med mellemrum kan du øse lidt af væden op over skinken.
- Tilsæt om nødvendigt mere vand undervejs - det må ikke koge helt væk.
- Tag skinken ud 20 minutter før du skal bruge den.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på herregårdsskinke
Herregårdsskinke er klassisk festmad, og er nem at lave når du har mange gæster.
Herregårdsskinken er typisk skåret af skinkeyderlår, hvor der tilsættes en saltlage og forskellige krydderier.
Hvis ikke du har tid til at vente så mange timer på den langtidsstegte skinke, ja så kan du også bage den i to timer ved 180 grader.
Kernetemperaturen i sådan en skinke skal helst ikke være under 75 grader.
Og så med sovsen til sådan en skinke? Kog væden op i en gryde, tilsæt to spiseskefulde sennep og 1,5 deciliter piskefløde. Smag til med sukker (god smagsforstærker), salt og friskkværnet peber. Tilsæt eventuelt lidt bouillon eller fond.
Opskriften er beregnet til cirka otte personer. Men rester bruges som pålæg eller i en hjemmelavet biksemad.
Se flere opskrifter:
- Hamburgerryg kogetid (opskrift og guide til kogning)
- Kogt skinke (opskrift med perfekt kogetid)
- Glaseret skinke i ovn (sådan laver du glasering til kød)
Kernetemperatur
Mål gerne kernetemperaturen i herregårdsskinken, og den skal være på mindst 75 grader. Så er kødet helt perfekt.
Servering
Herregårdsskinke serveres med flødekartofler og en lækker pæresalat. Men den kan også serveres med brunede kartofler og grønlangkål. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på herregårdsskinke. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.