Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Herregårdsskinke

Opskrift på herregårdsskinke (langtidsstegt i 10 timer)

Billede af herregårdsskinke.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
249
SHARES
FacebookMessenger249PinterestEmailSMS
Indhold
  • Herregårdsskinke
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på herregårdsskinke
  • Kernetemperatur
  • Servering
  • Kommentarer

Herregårdsskinke

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 5 minutter min
Se her hvordan du laver en langtidsstegt herregårdsskinke, der skal have 10 timer i ovnen. Det gør skinken mør og lækker uden at blive tør.
Antal: 8
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,7 kg herregårdsskinke
  • 4 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk sorte peberkorn

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 80 grader - test eventuel temperaturen med et stegetermometer, så du er helt sikker på at temperaturen er korrekt.
  2. Fjern nettet om 1,7 kg herregårdsskinke - det skal ikke være på under stegningen. Så det tages af og kasseres.
  3. Læg skinken op i et ildfast fad, hvor der er lidt (ikke for meget) plads rundt om skinken. Hæld 4 dl vand ved, og læg 2 laurbærblade i. Tilsæt også 1 spsk sorte peberkorn.
  4. Sæt fadet med din herregårdsskinke ind i ovnen, og lad den stå her i 10 timer. Med mellemrum kan du øse lidt af væden op over skinken.
  5. Tilsæt om nødvendigt mere vand undervejs - det må ikke koge helt væk.
  6. Tag skinken ud 20 minutter før du skal bruge den.

Næringsindhold

Kalorier520kcalKulhydrater1gProtein46gFedt36gMættet fedt13gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt17gKolesterol132mgNatrium2525mgKalium624mgKostfibre0.3gSukker0.01gVitamin A8IUVitamin C0.01mgCalcium22mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på herregårdsskinke

Herregårdsskinke er klassisk festmad, og er nem at lave når du har mange gæster.

Herregårdsskinken er typisk skåret af skinkeyderlår, hvor der tilsættes en saltlage og forskellige krydderier.

Hvis ikke du har tid til at vente så mange timer på den langtidsstegte skinke, ja så kan du også bage den i to timer ved 180 grader.

Kernetemperaturen i sådan en skinke skal helst ikke være under 75 grader.

Og så med sovsen til sådan en skinke? Kog væden op i en gryde, tilsæt to spiseskefulde sennep og 1,5 deciliter piskefløde. Smag til med sukker (god smagsforstærker), salt og friskkværnet peber. Tilsæt eventuelt lidt bouillon eller fond.

Opskriften er beregnet til cirka otte personer. Men rester bruges som pålæg eller i en hjemmelavet biksemad.

Se flere opskrifter:

  • Hamburgerryg kogetid (opskrift og guide til kogning)
  • Kogt skinke (opskrift med perfekt kogetid)
  • Glaseret skinke i ovn (sådan laver du glasering til kød)

Kernetemperatur

Mål gerne kernetemperaturen i herregårdsskinken, og den skal være på mindst 75 grader. Så er kødet helt perfekt.

Servering

Herregårdsskinke serveres med flødekartofler og en lækker pæresalat. Men den kan også serveres med brunede kartofler og grønlangkål. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 20, 2025 at 4:26 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på herregårdsskinke. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required