Se her hvordan du laver en langtidsstegt herregårdsskinke, der skal have 10 timer i ovnen. Det gør skinken mør og lækker uden at blive tør.
Herregårdsskinke er klassisk festmad, og er nem at lave når du har mange gæster.
Herregårdsskinke er typisk skåret af skinkeyderlår, hvor der tilsættes en saltlage og forskellige krydderier.
Hvis ikke du har tid til at vente så mange timer på den langtidsstegte skinke, ja så kan du også bage den i to timer ved 180 grader.
Kernetemperaturen i sådan en skinke skal helst ikke være under 75 grader.
Og så med sovsen til sådan en skinke? Kog væden op i en gryde, tilsæt to spiseskefulde sennep og 1,5 deciliter piskefløde. Smag til med sukker (god smagsforstærker), salt og friskkværnet peber. Tilsæt eventuelt lidt bouillon eller fond.
Herregårdsskinke serveres med flødekartofler og en lækker pæresalat.
Opskriften er beregnet til cirka otte personer. Men rester bruges som pålæg eller i en hjemmelavet biksemad.
Til herregårdsskinke bruges
1,7 kilo herregårdsskinke
2 laurbærblade
1 spiseskefuld sorte peberkorn
4 deciliter vand
Stegetid
Stegetid for langtidsstegt herregårdsskinke i ovn: Cirka 10 timer ved 80 grader.
Sådan laver man langtidsstegt herregårdsskinke
- Tænd ovnen på 80 grader - test eventuel temperaturen med et stegetermometer, så du er helt sikker på at temperaturen er korrekt.
- Fjern nettet om skinken - det skal ikke være på under stegningen. Så det tages af og kasseres.
- Læg skinken op i et ildfast fad, hvor der er lidt (ikke for meget) plads rundt om skinken. Hæld vand ved, og læg laurbærblade i. Tilsæt også en spiseskefuld sorte peberkorn.
- Sæt fadet med din herregårdsskinke ind i ovnen, og lad den stå her i ti timer. Med mellemrum kan du øse lidt af væden op over skinken.
- Tilsæt om nødvendigt mere vand undervejs - det må ikke koge helt væk.
- Tag skinken ud 20 minutter før du skal bruge den.
Mål gerne kernetemperaturen i herregårdsskinken, og den skal være på mindst 75 grader. Så er kødet helt perfekt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: