• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Sauce bordelaise

billederesultat for helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise
Helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise er lækker gæstemad, der virkelig forkæler smagssanserne. Bordelaise passer perfekt til oksemørbraden, og du kan servere det med en røsti til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. oktober 2024 - Udgivet:  11. april 2018

Del gerne:
141
SHARES
FacebookMessenger141PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du laver en helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise. Oksemørbraden steges rosa i ovnen, og serveres med den lækre bordelaise.
  2. Opskrift på sauce bordelaise
  3. Sauce bordelaise
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver en helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise. Oksemørbraden steges rosa i ovnen, og serveres med den lækre bordelaise.

Helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise er en virkelig lækker hovedret, der kan serveres med hjemmelavede kartoffelrøsti.

Bordelaise er en lækker sovs, der koges ind med rødvin, portvin og kalvefond.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Demi glace
  • Whiskysauce
  • Rødvinssovs
  • Helstegt oksemørbrad

Opskrift på sauce bordelaise

billederesultat for helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise

Sauce bordelaise

Se hvordan du laver en helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise. Oksemørbraden steges rosa i ovnen, og serveres med den lækre bordelaise.
Bedømmelse
4.7 fra 28 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad - afpudset
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk timian - bruges til kød og bordelaise sauce

Til sauce bordelaise

  • 3 skalotteløg - eller små rødløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl portvin
  • 3 dl kalvefond - kraftig
  • 25 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med sauce bordelaise. Løg hakket fint, og sauteres ved middel varme på en pande. Lad det svitse fem minutter uden at tage farve. Kom laurbær og timian ved, og tilsæt derefter rødvin. Lad det koge ind til rødvinen næsten er kogt væk.
  • Tilsæt så portvin, og lad også den koge næsten ind.
  • Derefter tilsættes kalvefond. Brug tre spiseskefulde koncentreret kalvefond til tre deciliter vand, da det skal være en kraftig fond.
  • Lad det koge koge lidt mere ind.
  • Sigt saucen over i en kasserolle lige inden servering. Lad den køle en anelse af i et par minutter, og pisk derefter cirka 25 gram koldt smør i mindre tern i saucen for at tykne den lidt. Smag til med salt og peber. Saucen må ikke koge efter at smørret er tilsat!
  • Undervejs laves du helstegt oksemørbrad. Brun den afpudsede oksemørbrad i lidt smør på en varm pande, og krydr med salt og peber.
  • Læg mørbraden i et ildfast fad sammen med lidt frisk timian, og steg den i ovnen ved 200 grader varmluft.
  • Stik et stegetermometer i mørbraden, og hiv den ud af ovnen når den når en kernetemperatur på 56 grader, hvor den så er perfekt rosa. Det tager cirka 25 minutter. Måske lidt mindre - måske lidt mere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
145
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
1213
mg
53
%
Kalium
 
173
mg
5
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
327
IU
7
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad oksemørbraden hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring.

Serveres med hjemmelavet sauce bordelaise, grønne asparges og kartoffelrøsti.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sabina

    december 27, 2024 at 10:26 pm

    Hej Holger.

    Er der en bestemt kalvefond som du kan anbefale til saucen?
    Skal lave din sauce for første gang til nytår, og dine opskrifter hitter altid herhjemme 🙂
    KH. Sabina

    - og godt nytår.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2024 at 6:56 am

      Hej Sabina
      Mange tak for de søde ord - og der findes mange fine kalvefond på markedet. Jeg bruger ofte den fra Touch of Taste, som jeg synes er fin, og den kan købes i mange supermarkeder, herunder i Føtex og Bilka.
      Alt det bedste - og med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Jane Schwartz

    oktober 05, 2024 at 6:00 am

    Hej Holger
    Kan jeg lave sauce bordelaise i forvejen og fryse ned?
    VH Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 05, 2024 at 6:42 am

      Hej Jane
      Det bør du kunne - rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Paw Møller

    maj 07, 2022 at 9:35 pm

    Har afprøvet den med hakkebøffer. Den er f.. god

    Svar
  4. Anne Misser

    september 09, 2018 at 5:04 pm

    Hejsa!

    Jeg er vild med din side, bruger den flittigt.

    Jeg har et spørgsmål ang. Stege i ovn, da står ikke om ovnen skal køre varmluft, eller over under varme.
    Jeg har flere gange lavet kalvecoulotte/ langtids stegning osv... hvor jeg har kørt med varmluft.
    Hvad anbefaler du??

    Venlig hilsen
    Anne Misser

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 09, 2018 at 5:43 pm

      Hej Anne

      Mange tak for det - det er jeg glad for at høre.

      Omkring stege i ovnen, så bruger jeg som udgangspunkt altid varmluft. Det fordeler varmen jævnt i ovnen.

      Varmluft kan give skorpen et lidt mere tørt præg end almindelig luft (er min erfaring), men det kan jeg faktisk godt lide, og derfor ovnsteger jeg altid med varmluft.

      Håber det giver mening 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required