Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Halv grillkylling med pommes frites lavet i ovn

Halv grillkylling med pommes frites lavet i ovn

halv grillkylling med pommes frites
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. oktober 2023 - Udgivet: 9. maj 2022

Den nemme opskrift på halv grillkylling med pommes frites, agurkesalat og remoulade. I en mere sund version, da det hele steges i ovn.

Halv grillkylling med pommes frites er en klassiker i de danske grillbarer, men faktisk er retten nem at lave derhjemme. Også uden den fede friture.

Halv grillkylling har mange øgenavne, og her vil du støde på alt fra Kentuckymåge, halv ørn med gitter, grillet stork med stakit og mange flere.

Faktum er, at den halve grillkylling med fritter og agurkesalat er en populær og yndet spise.

Se også: Sådan laver du helstegt kylling i ovn - med stegetid

Desværre er det ofte en fed omgang, fordi både kylling og pommes frites frituresteges. Sådan behøver det dog ikke at være, og du kan sagtens lave en lækker grillkylling i din ovn, og den smager mindst lige så godt.

Bemærk stegetiden i ovnen. Den er lidt længere end når man normalt steger en kylling i ovn, og det er for at opnå den lidt fritureagtige smag og konsistens.

Og husk at dryppe olie over kyllingestykkerne nogle gange undervejs, for så får du det helt rigtige resultat.

Opskrift på halv grillkylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Halv grillkylling med pommes frites

4.91 fra 20 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
  • olivenolie
  • rosmarin - frisk, hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kg pommes frites
  • 1 portion agurkesalat - se opskrift på hjemmelavet agurkesalat her
  • remoulade
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Du steger grillkylling ved varmluft, fordi du også skal lave pommes frites i ovnen samtidig.
  2. Klip kyllingen op langs bryst- og rygben. Måske skal du bruge en kniv til det sidste.
  3. Læg de to halve kyllinger i et passende fad med skindet opad, og indersider nedad.
  4. Dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og friskkværnet peber. Du kan også krydre med lidt BBQ-krydderi eller paprika.
    halve kyllinger til grillkylling
  5. Stil fadet ind på næstøverste rille, hvor den samlede stegetid på halv grillkylling er ca. 1 time og 15 minutter.
  6. Efter en halv time dryppes de halve kyllinger igen med olie, og igen efter 45 minutter og en time.
  7. En halv time før din grillkylling er færdig fordeles pommes frites på en bageplade med bagepapir. Du kan købe frosne pommes frites - eller nemt lave dine egne pommes frites.
  8. Stil bagepladen med pommes frites ind på næstnederste rille. Bages nu indtil de er sprøde. Vend dem rundt nogle gange undervejs.
  9. Imens gør du remoulade og agurkesalat klar.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Hvor meget kylling du skal beregne, afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er. Jeg plejer at lave en kylling på ca. 1,5 kilo, som deles i to halve kyllinger. Efter stegning parteres de halve grillkyllingen i mindre stykker.

Men du kan også købe et par mindre kyllinger, og så servere en halv kylling til hver.

Halv grillkylling med pommes frites serveres straks med agurkesalat og remoulade. Jeg plejer også at servere en lækker spidskålssalat til.

Se også disse opskrifter:

Sommerfuglekylling - nem opskrift til ovn eller grill

Kylling i cola - nem opskrift til ovn eller grill

Kylling på dåse i ovn eller grill - opskrift med video

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rita Jensen skriver

    oktober 24, 2021 at 9:35 am

    jeg kan ikke se opskriften den forsvinder i bunen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2021 at 10:52 am

      Hej Rita
      Tak for det - og det lyder underligt? Er det på computer eller mobil?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. alice østergaard skriver

    april 06, 2021 at 11:42 am

    Jeg tror, du mener 1,5kg 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 06, 2021 at 1:08 pm

      Hej Alice
      Godt spottet - det er nu rettet. Og du har ret 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Dorthe skriver

    marts 13, 2021 at 7:16 am

    Det gør jeg altid!! ingen frityre det er meget sjældent og kun efter en druk tur!! 🤪🤪🤣🤣

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required