• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Gullasch med kartoffelmos - klassisk opskrift på gullash

billede med gullasch med kartoffelmos
Gullasch er en gryderet med gode stykker oksekød, der koges mørt i gryden. En ret med masser af smag, og gullasch serveres sammen med kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. september 2024 - Udgivet:  24. februar 2022

Del gerne:
236
SHARES
FacebookMessenger236PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Ungarsk gullasch med kartoffelmos
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
4.7 fra 78 stemmer
Gå til opskrift

Gullasch med kartoffelmos. En af de klassiske retter, som selvfølgelig især nydes i de mere mørke efterårs- og vinteraftener.

Der findes et utal af varianter af retten, der også kaldes gullash, men her er min bedste opskrift, og som jeg synes den skal være.

Jeg har anvendt en udskæring af okseinderlår, som skæres i ud tern. Men du kan sagtens også bruge andre udskæringer, herunder blandt andet en oksebov.

Der er selvfølgelig paprika i gryderetten, der oprindeligt stammer fra Ungarn, og her kan du jo selv tilføre mere, hvis du synes det. Eller komme lidt chili i, det gør kun gullaschen endnu mere varm i smagen. Lidt spidskommen gør også underværker.

Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret/aftensmad. Du kan også se fremgangsmåde i min video.

Se også disse opskrifter:

  • Italiensk gullasch
  • Gullaschsuppe fra Ungarn
  • Ungarsk kylling
  • Bøf Stroganoff

Opskrift

billede med gullasch med kartoffelmos

Ungarsk gullasch med kartoffelmos

Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags gullasch (gullash) med kartoffelmos. En populær gryderet med oksekød, paprika og champignon.
Bedømmelse
4.7 fra 78 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kød og sovs

  • 500 g okseinderlår - i tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 250 g champignon - i halve eller kvarte
  • 1 rød peberfrugt - i strimler
  • 1 dåse flåede tomater - eller hakkede tomater
  • 3 dl oksefond
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika - en ekstra teskefuld
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos

  • 1 portion kartoffelmos - se min opskrift i linket

Fremgangsmåde

  • Kom hvedemel, paprika og salt i en dyb tallerken, og vend kødet forsigtigt i det.
    billede med kød til gullasch
  • Varm en stegegryde op og kom en stor klat smør i. Brun nu kødet ved en god varme, og gør det gerne ad to omgange, så det får den rigtige stegeskorpe. Læg kødet til side.
    billede med gullaschtern i gryde
  • Champignon børstes rene og deles i halve eller kvarte, mens den røde peberfrugt skæres i tynde strimler.
    billede med peberfrugt og champignon til gullasch
  • Svits champignon og peberfrugt i lidt smør i gryden, og tilsæt derefter kødet igen.
  • Hæld en dåse flåede tomater i sammen med oksefond, og stik et par laurbærblade ved. Krydr med spidskommen og friskkværnet peber. Tilsæt også en ekstra teskefuld paprika.
    billede med gullasch i gryde
  • Kog op, læg låget på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu din gullasch (gullash) simre i cirka et par timer.
  • Lav i mellemtiden den gode kartoffelmos. Eller kog ris.
    billede med kartoffelmos
  • Smag din gullasch til med salt og peber - og eventuelt også lidt gastrik

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
424
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
1616
mg
70
%
Kalium
 
1954
mg
56
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
1179
IU
24
%
Vitamin C
 
103
mg
125
%
Calcium
 
94
mg
9
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Lækkert tilbehør til gullasch er som sagt en luftig kartoffelmos, men den kan også serveres med kogte ris.

En lækker broccolisalat passer også fint til retten. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Pilgaard

    februar 22, 2025 at 9:48 pm

    *****
    En rigtig god gullash opskrift
    Jeg tilsatte også lidt fløde

    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
  2. Heidi Jacobsen

    december 17, 2024 at 7:21 pm

    Svar
  3. Lenette

    december 16, 2024 at 3:53 pm

    Det er enormt svært at finde en ægte gullasch opskrift, og ovenstående er ikke gullasch. Gammeldags, dansk gullasch indeholder lidt løg, det bedste oksekød i tern, gulrodsskiver (tilsættes de sidste 10-15 minutter, hvor retten simrer). Kødet skal brunes sammen med løg, saltes og pebres, derefter tilsættes der nogle deciliter vand, evt bouillon, og den skal simre ved svag varme i nok 1,5 time. Derefter tilsættes måske lidt ekstra vand, samt lidt fløde og kulør. Sovsen jævnes. Serveres med kartoffelmos. DET er den helt gammeldags, nok 200 år gamle opskrift. Hvidløg og peberfrugt er heeeelt FORDBUDT, og det er jo ikke italiensk caserole, det her!!

    Svar
  4. Pia

    februar 01, 2023 at 8:10 pm

    Det er ikke det jeg forbinder med gulllash

    Svar
  5. Sanne Høck

    januar 01, 2023 at 11:20 pm

    Ser rigtig godt ud ,men må lige høre om der ikke skal løg eller hvidløg i gullasch? Løg er jo en rigtig god smagsgiver ,men bliver det for dominerende??
    Har lige lavet gastrik og din oksefond☺️👍🏼
    Har en greater Omaha i fryseren som skal være gæstemad på lørdag. Kan den med fordel sous vides?? Og i fald hvor længe skal den have ved hvor mange grader??
    Tak for gode råd og opskrifter😃🙏🏼
    De bedste hilsner og godt nytår 🎉🎆fra Sanne😁

    Svar
  6. Charlotte

    november 17, 2021 at 5:45 pm

    Opskriften er mega god. Jeg puttede også gulerødder i . Lidt persille ville være et kæmpe plus

    Svar
  7. Joan g Carlsen

    december 09, 2020 at 10:00 pm

    Hejsa . Vil bare lige høre om din gullasch kan fryses ???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 12, 2020 at 6:29 am

      Hej Joan
      Du kan sagtens fryse en gullasch - det er smart, for så man eks. altid lave en dobbelt portion 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required