Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Gulerodsmuffins (muffins med gulerod og lækker frosting)

Gulerodsmuffins (muffins med gulerod og lækker frosting)

gulerodsmuffins med flødeost
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gulerodsmuffins
  • Opskrift på gulerodsmuffins
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Gulerodsmuffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Gulerodsmuffins med frosting er store og svampede, og du får den bedste opskrift her. Skønne amerikanske muffins med flødeost på toppen.
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Gulerodsmuffins
  • 200 g rørsukker
  • 50 g brun farin se note 1
  • 2 dl olie smagsneutral majs- eller rapsolie
  • 2,5 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk kanel strøgen
  • 1 tsk salt strøgen
  • 1 tsk natron med top
  • 0,5 spsk kakaopulver det skal være bage kakao, altså det usødede
  • 230 g gulerødder fintrevne
  • 30 g valnødder tørristede og hakkede
Frosting
  • 125 g flødeost Philadelphia flødeost naturel
  • 50 g smør blødt
  • 2 spsk flormelis efter smag
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

Gulerodsmuffins
  1. Pisk olie og sukker cremet med en el-mikser.
  2. Pisk æg i et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg og længe efter det sidste æg, så sukkeret er godt opløst.
  3. Bland hvedemel, natron, kanel, salt og kakaopulver sammen og sigt det i dejen.
  4. Bland det i med en ske - IKKE el-mikser - rør til det er godt fordelt.
  5. Vend gulerødder og hakkede valnødder i, bland det godt sammen.
  6. Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 175 grader i ca. 20-30 minutter (se note 2).
  7. Tjek med en tandstikker om dine gulerodsmuffins er gennembagte, inden de tages ud.
  8. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Frosting
  1. Rør smørret cremet og bland det med flødeost med en gaffel.
  2. Bland flormelis i lidt efter lidt, til det smager som ønsket (personligt kan jeg godt lidt at en frosting er lidt syrlig) og rør vaniljesukker i.
  3. Opbevar din frosting på køl og smør det på de helt kolde muffins ved servering - et godt lag, hvis det skal være rigtig amerikanske gulerodsmuffins med frosting.

Næringsindhold

Kalorier301kcalKulhydrater29gProtein3gFedt20gMættet fedt4gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.2gKolesterol40mgNatrium279mgKalium93mgKostfibre1gSukker18gVitamin A2623IUVitamin C1mgCalcium26mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins med frosting er meget populære muffins efter amerikansk inspiration.

Opskriften ligner meget den lækre gulerodskage med ostecreme, og her får du virkelig skønne muffins, der både er svampede og store.

Du får 16 muffins med gulerødder af denne portion, men det afhænger naturligvis af hvor store du laver dem.

Frostingen er super lækker, men husk at smage den til.

Se også de populære kageopskrifter på:

  • Gulerodskage
  • Gulerodskage i airfryer
  • Squashkage
  • Squashmuffins

Tips

Gulerodsmuffins med frosting kan spises straks de klar, men de bliver kun bedre dagen efter, hvor kagerne har nået at sætte sig.

Note 1: Der kan bruges 250 gram rørsukker eller 250 gram brun farin (hvis en mørkere smag ønskes), eller man kan blande de 250 gram sukker på andre måder efter ønske.

Note 2: Hvis der bruges mindre muffinsforme, kan det være at bagetiden bliver lidt kortere, tjek at dine gulerodsmuffins er gennembagte.

FAQ

Kan man fryse gulerodsmuffins?

Ja, gulerodsmuffins er fine at fryse ned. Du kan tø dem op ved stuetemperatur, hvorefter de er klar til servering. Tag dem ud af fryseren en times tid før servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Conny thøgersen skriver

    september 21, 2024 at 12:19 pm

    Lækre muffins

    Svar
  2. Kirsten skriver

    marts 20, 2024 at 12:48 pm

    Kan ikke lide natron i kager, kan man bruge bagepulver i stedet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 20, 2024 at 2:18 pm

      Hej Kirsten
      Ja, det kan du sagtens. God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Gry skriver

    maj 18, 2023 at 8:44 pm

    Hvordan kommer man 2 1/2 æg i, seriøst 🙄

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 25, 2023 at 5:29 pm

      Hej Gry
      Du kan evt. bruge tre små æg - eller to store 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required