Gulerodsmuffins med frosting er store og svampede, og du får den bedste opskrift her. Skønne amerikanske muffins med flødeost på toppen.
Gulerodsmuffins med frosting er meget populære muffins efter amerikansk inspiration.
Opskriften ligner meget den lækre gulerodskage med ostecreme, og her får du virkelig skønne muffins, der både er svampede og store.
Du får 16 muffins med gulerødder af denne portion, men det afhænger naturligvis af hvor store du laver dem.
Frostingen er super lækker, men husk at smage den til.
Se også de populære kageopskrifter på:
Opskrift på gulerodsmuffins
Gulerodsmuffins
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 200 g rørsukker
- 50 g brun farin - se note 1
- 2 dl olie - smagsneutral majs- eller rapsolie
- 2,5 æg
- 200 g hvedemel
- 1 spsk kanel - strøgen
- 1 tsk salt - strøgen
- 1 tsk natron - med top
- 0,5 spsk kakaopulver - det skal være bage kakao, altså det usødede
- 230 g gulerødder - fintrevne
- 30 g valnødder - tørristede og hakkede
Frosting
- 125 g flødeost - Philadelphia flødeost naturel
- 50 g smør - blødt
- 2 spsk flormelis - efter smag
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Gulerodsmuffins
- Pisk olie og sukker cremet med en el-mikser.
- Pisk æg i et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg og længe efter det sidste æg, så sukkeret er godt opløst.
- Bland hvedemel, natron, kanel, salt og kakaopulver sammen og sigt det i dejen.
- Bland det i med en ske - IKKE el-mikser - rør til det er godt fordelt.
- Vend gulerødder og hakkede valnødder i, bland det godt sammen.
- Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 175 grader i ca. 20-30 minutter (se note 2).
- Tjek med en tandstikker om dine gulerodsmuffins er gennembagte, inden de tages ud.
- Lad dem køle helt af på en bagerist.
Frosting
- Rør smørret cremet og bland det med flødeost med en gaffel.
- Bland flormelis i lidt efter lidt, til det smager som ønsket (personligt kan jeg godt lidt at en frosting er lidt syrlig) og rør vaniljesukker i.
- Opbevar din frosting på køl og smør det på de helt kolde muffins ved servering - et godt lag, hvis det skal være rigtig amerikanske gulerodsmuffins med frosting.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Gulerodsmuffins med frosting kan spises straks de klar, men de bliver kun bedre dagen efter, hvor kagerne har nået at sætte sig.
Note 1: Der kan bruges 250 gram rørsukker eller 250 gram brun farin (hvis en mørkere smag ønskes), eller man kan blande de 250 gram sukker på andre måder efter ønske.
Note 2: Hvis der bruges mindre muffinsforme, kan det være at bagetiden bliver lidt kortere, tjek at dine gulerodsmuffins er gennembagte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Conny thøgersen
Lækre muffins
Kirsten
Kan ikke lide natron i kager, kan man bruge bagepulver i stedet?
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Ja, det kan du sagtens. God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Gry
Hvordan kommer man 2 1/2 æg i, seriøst 🙄
Holger Rørby Madsen
Hej Gry
Du kan evt. bruge tre små æg - eller to store 🙂
Alt det bedste
Holger