• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

billederesultat for gulerodslasagne
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  31. oktober 2023

Gulerodslasagne er en mere sund udgave af den klassiske lasagne fra Italien, og den er rimelig nem at lave.

Selvfølgelig er det en lasagne med masser af gulerødder, men derudover er der også spinat, løg og hvidløg i, samt naturligvis en god bechamelsauce. Min påstand er, at du slet ikke vil savne kødet i lasagnen, og den mætter virkelig godt.

Nyd den kødfri lasagne som den er - eller servér en frisk salat til.

Oversigt
  • Gulerodslasagne
  • Tips
  • Lasagne
  • Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
  • Broccolilasagne
  • Nem vegetar lasagne - nem og sund opskrift
  • Squashlasagne
  • Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for gulerodslasagne
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gulerodslasagne

4.70 fra 13 stemmer
Få min opskrift på en lækker gulerodslasagne. En mere sund og kødfri lasagne med masser af gulerødder og den er altså en god vegetarret.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Kalorier: 666
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g gulerødder - i tynde skiver
Bechamelsauce
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
  • 450 g spinat - frossen, optøet
  • olie - til stegning
  • 2 rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 500 g lasagneplader - gerne frisk pasta
  • ost - reven, kan undlades

Fremgangsmåde
 

  1. Gulerødder skæres i skiver, og blancheres (koges) ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og lad gulerodsskiverne køle lidt af.
  2. Så laver du bechamelsauce. Smelt smør i en gryde, og pisk hvedemel i. Pisk derefter mælk gradvist i indtil du har en passende konsistens. Ikke for tyk, ikke for tynd. Mængden af mælk er vejledende. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sukker. Lad din bechamelsauce simre 5 minutter for at fjerne smagen af mel. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
  3. Spinat kommes på en varm pande sammen med lidt olie og steges et minuts tid.
  4. Tilsæt rødløg og hvidløg, og giv det et par minutter uden løget tager farve. Krydr med salt og peber og stil til side.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  6. Find et passende fad frem (gerne et lasagnefad), og smør med olie.
  7. Nu skal du samle din gulerodslasagne. Det gør du ved at lægge lidt af spinatblandingen i bunden, og derpå et lag pastaplader, lidt spinatblanding, skiver af gulerødder og så noget bechamelsauce. Fordel blandingen så du kan lave en lasagne med ca. 6 lag pastaplader, og lad være med at overfylde mellem hvert lag.
  8. Øverst slutter du af med et lag bechamelsauce, og evt. lidt reven ost, hvis du foretrækker det.
  9. Stil din lasagne med gulerødder ind i ovnen, og her skal den have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Synes du lasagnen bliver for mørk på toppen, kan den dækkes med et stykke alufolie.

Næringsindhold

Kalorier: 666kcalKulhydrater: 114gProtein: 24gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 85mgNatrium: 901mgKalium: 1706mgKostfibre: 12gSukker: 21gVitamin A: 36121IUVitamin C: 59mgCalcium: 371mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige gulerodslasagne kan med fordel lige stå og samle sig i 10 minutter inden den skæres ud. Så er den heller ikke så varm.

Kan serveres med en lækker tomatsalat og focacciabrød. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Lasagne

4.7 fra 133 stemmer
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Gå til opskrift
billede med lasagne

Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker

4.9 fra 39 stemmer
Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Gå til opskrift
billede med lasagnette

Broccolilasagne

4.9 fra 13 stemmer
Lav en lækker broccolilasagne uden kød. En nem og sund opskrift med masser af broccoli og gulerødder, som hele familien vil elske at spise.
Gå til opskrift
billede med broccolilasagne

Nem vegetar lasagne - nem og sund opskrift

4.8 fra 77 stemmer
Her er min opskrift på den bedste vegetar lasagne, der er en klassisk grøntsagslasagne uden kød. Fyldig, lækker og bla. med spinat.
Gå til opskrift
vegetar lasagne grøntsagslasagne

Squashlasagne

5 fra 3 stemmer
Lav en lækker squashlasagne, der er en kødfri lasagne med masser af squash. En nem opskrift med bechamel, der samtidig er meget mættende.
Gå til opskrift
squashlasagne opskrift

Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift

4.9 fra 29 stemmer
Her får du en opskrift på lasagne med kylling og spinat. Lasagnen er både nem at lave og let i konsistensen. Den bedste kyllingelasagne.
Gå til opskrift
billederesultat for lasagne med kylling og spinat

FAQ

Kan man fryse gulerodslasagne?

Ja, du sagtens fryse rester af gulerodslasagnen ned. Skær den eventuelt ud i passende portioner inden.

Kan man lave gulerodslasagne dagen før?

Du kan nemt lave en gulerodslasagne dagen før den skal bruges. Her vil den blot stå og samle mere smag, så det er godt. Varmes i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i ca. 10-15 minutter. Du kan også bruge en mikroovn til det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Jacobsen

    april 11, 2021 at 9:04 am

    Hej
    Lækre opskrifter du har på din side, jeg skal helt sikkert have prøvet nogle af dem af, tænker jeg vil starte med gulerodslasagnen, jeg vil spørge om den kan fryses? Hvis den kan er det så før eller efter den er bagt?
    På forhånd tak for svar.
    Vh Pia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2021 at 9:23 am

      Hej Pia
      Det lyder dejligt - jeg håber og tror du bliver glad for det 🙂
      Du kan sagtens fryse gulerodslasagnen efter den er bagt. Derefter er det blot at varme den i mikroovn eller alm. ovn.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required