Få min opskrift på en lækker gulerodslasagne. En mere sund og kødfri lasagne med masser af gulerødder og den er altså en god vegetarret.
Gulerodslasagne er en mere sund udgave af den klassiske lasagne fra Italien, og den er rimelig nem at lave.
Selvfølgelig er det en lasagne med masser af gulerødder, men derudover er der også spinat, løg og hvidløg i, samt naturligvis en god bechamelsauce. Min påstand er, at du slet ikke vil savne kødet i lasagnen, og den mætter virkelig godt.
Nyd den kødfri lasagne med gulerødder som den er - eller servér en frisk salat til.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på gulerodslasagne
Gulerodslasagne
Ingredienser
- 600 g gulerødder - i tynde skiver
Bechamelsauce
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- muskatnød - reven
- 1 citron - lidt friskpresset saft
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- 450 g spinat - frossen, optøet
- olie - til stegning
- 2 rødløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 500 g lasagneplader - gerne frisk pasta
- ost - reven, kan undlades
Fremgangsmåde
- Gulerødder skæres i skiver, og blancheres (koges) ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og lad gulerodsskiverne køle lidt af.
- Så laver du bechamelsauce. Smelt smør i en gryde, og pisk hvedemel i. Pisk derefter mælk gradvist i indtil du har en passende konsistens. Ikke for tyk, ikke for tynd. Mængden af mælk er vejledende. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sukker. Lad din bechamelsauce simre 5 minutter for at fjerne smagen af mel. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
- Spinat kommes på en varm pande sammen med lidt olie og steges et minuts tid.
- Tilsæt rødløg og hvidløg, og giv det et par minutter uden løget tager farve. Krydr med salt og peber og stil til side.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Find et passende fad frem (gerne et lasagnefad), og smør med olie.
- Nu skal du samle din gulerodslasagne. Det gør du ved at lægge lidt af spinatblandingen i bunden, og derpå et lag pastaplader, lidt spinatblanding, skiver af gulerødder og så noget bechamelsauce. Fordel blandingen så du kan lave en lasagne med ca. 6 lag pastaplader, og lad være med at overfylde mellem hvert lag.
- Øverst slutter du af med et lag bechamelsauce, og evt. lidt reven ost, hvis du foretrækker det.
- Stil din lasagne med gulerødder ind i ovnen, og her skal den have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Synes du lasagnen bliver for mørk på toppen, kan den dækkes med et stykke alufolie.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige gulerodslasagne kan med fordel lige stå og samle sig i 10 minutter inden den skæres ud. Så er den heller ikke så varm.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia Jacobsen
Hej
Lækre opskrifter du har på din side, jeg skal helt sikkert have prøvet nogle af dem af, tænker jeg vil starte med gulerodslasagnen, jeg vil spørge om den kan fryses? Hvis den kan er det så før eller efter den er bagt?
På forhånd tak for svar.
Vh Pia
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Det lyder dejligt - jeg håber og tror du bliver glad for det 🙂
Du kan sagtens fryse gulerodslasagnen efter den er bagt. Derefter er det blot at varme den i mikroovn eller alm. ovn.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger