Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

billederesultat for gulerodslasagne
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
167
SHARES
FacebookMessenger167PinterestEmailSMS

Gulerodslasagne er en mere sund udgave af den klassiske lasagne fra Italien, og den er rimelig nem at lave.

Selvfølgelig er det en lasagne med masser af gulerødder, men derudover er der også spinat, løg og hvidløg i, samt naturligvis en god bechamelsauce. Min påstand er, at du slet ikke vil savne kødet i lasagnen, og den mætter virkelig godt.

Nyd den kødfri lasagne som den er - eller servér en frisk salat til. Opskriften er til 4 personer.

Indhold
  • Gulerodslasagne
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Gulerodslasagne

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få min opskrift på en lækker gulerodslasagne. En mere sund og kødfri lasagne med masser af gulerødder og den er altså en god vegetarret.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g gulerødder i tynde skiver
Bechamelsauce
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • muskatnød reven
  • 1 citron lidt friskpresset saft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
  • 450 g spinat frossen, optøet
  • olie til stegning
  • 2 rødløg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 500 g lasagneplader gerne frisk pasta
  • ost reven, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Gulerødder skæres i skiver, og blancheres (koges) ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og lad gulerodsskiverne køle lidt af.
  2. Så laver du bechamelsauce. Smelt smør i en gryde, og pisk hvedemel i. Pisk derefter mælk gradvist i indtil du har en passende konsistens. Ikke for tyk, ikke for tynd. Mængden af mælk er vejledende. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sukker. Lad din bechamelsauce simre 5 minutter for at fjerne smagen af mel. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
  3. Spinat kommes på en varm pande sammen med lidt olie og steges et minuts tid.
  4. Tilsæt rødløg og hvidløg, og giv det et par minutter uden løget tager farve. Krydr med salt og peber og stil til side.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find et passende fad frem (gerne et lasagnefad), og smør med olie.
  6. Nu skal du samle lasagnen. Det gør du ved at lægge lidt af spinatblandingen i bunden, og derpå et lag pastaplader, lidt spinatblanding, skiver af gulerødder og så noget bechamelsauce. Fordel blandingen så du kan lave en lasagne med ca. 6 lag pastaplader, og lad være med at overfylde mellem hvert lag.
  7. Øverst slutter du af med et lag bechamelsauce, og evt. lidt reven ost, hvis du foretrækker det.
  8. Stil lasagnen ind i ovnen, og her skal den have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Synes du den bliver for mørk på toppen, kan den dækkes med et stykke alufolie.

Næringsindhold

Kalorier666kcalKulhydrater114gProtein24gFedt16gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol85mgNatrium901mgKalium1706mgKostfibre12gSukker21gVitamin A36121IUVitamin C59mgCalcium371mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige gulerodslasagne kan med fordel lige stå og samle sig i 10 minutter inden den skæres ud. Så er den heller ikke så varm.

Kan serveres med en lækker tomatsalat og focacciabrød. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Lasagne
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Se opskriften her
billede med lasagne
Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Se opskriften her
billede med lasagnette
Broccolilasagne
Lav en lækker broccolilasagne uden kød. En nem og sund opskrift med masser af broccoli og gulerødder, som hele familien vil elske at spise.
Se opskriften her
billede med broccolilasagne
Nem vegetar lasagne - nem og sund opskrift
Her er min opskrift på den bedste vegetar lasagne, der er en klassisk grøntsagslasagne uden kød. Fyldig, lækker og bla. med spinat.
Se opskriften her
vegetar lasagne grøntsagslasagne
Squashlasagne
Lav en lækker squashlasagne, der er en kødfri lasagne med masser af squash. En nem opskrift med bechamel, der samtidig er meget mættende.
Se opskriften her
squashlasagne opskrift
Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift
Her får du en opskrift på lasagne med kylling og spinat. Lasagnen er både nem at lave og let i konsistensen. Den bedste kyllingelasagne.
Se opskriften her
billederesultat for lasagne med kylling og spinat

FAQ

Kan man fryse gulerodslasagne?

Ja, du sagtens fryse rester af gulerodslasagnen ned. Skær den eventuelt ud i passende portioner inden.

Kan man lave gulerodslasagne dagen før?

Du kan nemt lave en gulerodslasagne dagen før den skal bruges. Her vil den blot stå og samle mere smag, så det er godt. Varmes i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i ca. 10-15 minutter. Du kan også bruge en mikroovn til det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Jacobsen skriver

    april 11, 2021 at 9:04 am

    Hej
    Lækre opskrifter du har på din side, jeg skal helt sikkert have prøvet nogle af dem af, tænker jeg vil starte med gulerodslasagnen, jeg vil spørge om den kan fryses? Hvis den kan er det så før eller efter den er bagt?
    På forhånd tak for svar.
    Vh Pia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 11, 2021 at 9:23 am

      Hej Pia
      Det lyder dejligt - jeg håber og tror du bliver glad for det 🙂
      Du kan sagtens fryse gulerodslasagnen efter den er bagt. Derefter er det blot at varme den i mikroovn eller alm. ovn.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required