Indhold
Gulerodslasagne
Ingredienser
- 600 g gulerødder (i tynde skiver)
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- muskatnød (reven)
- 1 citron (lidt friskpresset saft)
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
- 450 g spinat (frossen, optøet)
- olie (til stegning)
- 2 rødløg (finthakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 500 g lasagneplader (gerne frisk pasta)
- ost (reven, kan undlades)
Fremgangsmåde
- Gulerødder skæres i skiver, og blancheres (koges) ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og lad gulerodsskiverne køle lidt af.
- Så laver du bechamelsauce. Smelt smør i en gryde, og pisk hvedemel i. Pisk derefter mælk gradvist i indtil du har en passende konsistens. Ikke for tyk, ikke for tynd. Mængden af mælk er vejledende. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sukker. Lad din bechamelsauce simre 5 minutter for at fjerne smagen af mel. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
- Spinat kommes på en varm pande sammen med lidt olie og steges et minuts tid.
- Tilsæt rødløg og hvidløg, og giv det et par minutter uden løget tager farve. Krydr med salt og peber og stil til side.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find et passende fad frem (gerne et lasagnefad), og smør med olie.
- Nu skal du samle lasagnen. Det gør du ved at lægge lidt af spinatblandingen i bunden, og derpå et lag pastaplader, lidt spinatblanding, skiver af gulerødder og så noget bechamelsauce. Fordel blandingen så du kan lave en lasagne med ca. 6 lag pastaplader, og lad være med at overfylde mellem hvert lag.
- Øverst slutter du af med et lag bechamelsauce, og evt. lidt reven ost, hvis du foretrækker det.
- Stil lasagnen ind i ovnen, og her skal den have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Synes du den bliver for mørk på toppen, kan den dækkes med et stykke alufolie.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på gulerodslasagne
Gulerodslasagne er en mere sund udgave af den klassiske lasagne fra Italien, og den er rimelig nem at lave.
Selvfølgelig er det en lasagne med masser af gulerødder, men derudover er der også spinat, løg og hvidløg i, samt naturligvis en god bechamelsauce. Min påstand er, at du slet ikke vil savne kødet i lasagnen, og den mætter virkelig godt.
Nyd den kødfri lasagne som den er - eller servér en frisk salat til. Opskriften er til 4 personer.
Flere inspirerende opskrifter:
- Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
- Lasagnette (nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker)
- Broccolilasagne (nem og sund opskrift uden kød)
- Vegetar lasagne (opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne)
- Squashlasagne - sundere opskrift med squash
- Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift
Tips
Den færdige gulerodslasagne kan med fordel lige stå og samle sig i 10 minutter inden den skæres ud. Så er den heller ikke så varm.
Kan serveres med en lækker tomatsalat og focacciabrød. Velbekomme.
FAQ
Ja, du sagtens fryse rester af gulerodslasagnen ned. Skær den eventuelt ud i passende portioner inden.
Du kan nemt lave en gulerodslasagne dagen før den skal bruges. Her vil den blot stå og samle mere smag, så det er godt. Varmes i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i ca. 10-15 minutter. Du kan også bruge en mikroovn til det.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Pia Jacobsen skriver
Hej
Lækre opskrifter du har på din side, jeg skal helt sikkert have prøvet nogle af dem af, tænker jeg vil starte med gulerodslasagnen, jeg vil spørge om den kan fryses? Hvis den kan er det så før eller efter den er bagt?
På forhånd tak for svar.
Vh Pia
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pia
Det lyder dejligt - jeg håber og tror du bliver glad for det 🙂
Du kan sagtens fryse gulerodslasagnen efter den er bagt. Derefter er det blot at varme den i mikroovn eller alm. ovn.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger