• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Gulerodsboller - bløde, lette og luftige boller med gulerod

Gulerodsboller - bløde, lette og luftige boller med gulerod

billederesultat for gulerodsboller
4.8 fra 222 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3k
SHARES
FacebookMessenger3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  10. februar 2024

Det her er den bedste opskrift på hjemmebagte gulerodsboller, der er bløde, lette og luftige. Dejen er nem at ælte sammen, og er bygget på en klassisk bløddej, som blot tilsættes reven gulerod.

Du kan også se hvordan man laver sunde og grove gulerodsboller, og prøv endelig også den koldhævede udgave, der virkelig også er lækker. De laves med blandt andet yoghurt og hæver natten over i køleskabet. Så de er både koldhævede og langtidshævede.

Hvor meget gulerod skal der så i bollerne? Jeg synes denne mængde gulerod som angivet er tilpas, men du kan sagtens tilsætte lidt mere eller mindre gulerod.

Pas dog på med ikke at bruge så meget gulerod, at bollerne bliver for tunge. Omvendt må de jo også gerne smage lidt af gulerødderne.

Lav gerne bolledejen på din røremaskine, men den kan selvfølgelig sagtens også laves i hånden. Opskriften giver 15 store og lækre boller med gulerod. Og de kan sagtens fryses ned.

Oversigt
  • Gulerodsboller
  • Fryseegnet
  • Grove
  • Sunde
  • Koldhævede
  • Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift
  • Hjemmebagte boller med smør
  • Fødselsdagsboller
  • Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
  • Kærnemælksboller
  • Durumboller
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for gulerodsboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gulerodsboller

4.75 fra 222 stemmer
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 15 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 199
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g vand - lunkent, svarende til 3,5 dl.
  • 40 g gær
  • 1 stort æg
  • 600 g hvedemel - evt. lidt mere mel
  • 50 g sukker
  • 2 tsk salt - strøgne
  • 50 g smør - meget blødt
  • 100 g gulerod - reven
Pensling
  • 1 æg
  • 4 spsk mælk
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Smuldr gær ned i vand i røreskålen, og rør gæren ud.
  2. Kom æg i og rør den ud i gærvæsken.
  3. Bland hvedemel i en anden skål med sukker og salt og kom det i dejen på én gang. Ælt nu 5 minutter ved høj hastighed, og dejen er stadig noget fast. Det skal den være. Ælt så tre minutter ved lav hastighed.
  4. Tilsæt så smør (blødt), og ælt dejen i yderligere tre minutter ved lav hastighed.
  5. Gulerod vaskes og rives på den grove side af rivejernet. Kommes i dejen, som derefter æltes igennem i et par minutter.
  6. Læg dejen ud på køkkenbordet og træk den et par gange og fold den sammen. Lægges i en skål, som beklædes med husholdningsfilm. Hæver 15 minutter.
  7. Tag dejen ud på køkkenbordet igen, og fold den igen et par gange. Den skal IKKE æltes. Kom lidt mel på bordet.
  8. Del dejen i 15 lige store stykker, som spændes op til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir. Tre rækker med fem boller i hver, og de må gerne stå lidt tæt og vokse sammen under bagningen i ovnen.
  9. Beklæd igen med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  10. Til pensling piskes æg sammen med lidt mælk og salt. Gulerodsbollerne pensles med æggemassen og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have omkring 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 199kcalKulhydrater: 35gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 29mgNatrium: 351mgKalium: 95mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 1235IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 19mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fryseegnet

Lad de færdigbagte gulerodsboller køle af på en rist.

Gulerodsbollerne kan fryses ned.

Grove

Du kan nemt lave grove gulerodsboller ved at tilsætte fuldkornsmel i stedet for noget af den almindelige hvedemel. Samlet er der jo 600 gram hvedemel i opskriften, men prøv at udskifte 200 gram af melet med fuldkorn.

Hvis du stadig vil bevare den lyse gulerodsbolle og ikke gøre bollerne alt for grove, kan du anvende en hvid fuldkorns hvedemel.

Det er almindeligt fuldkorns hvedemel, men blot en lysere udgave, og den bevarer den lyse brødsmag. Blandt andet Amo producerer denne type hvedemel, og der kan købes i de fleste supermarkeder. Og den lyse fuldkornsmel indeholder alle de vigtige næringsstoffer i kornet.

Og ellers kan du jo også anvende andre typer af fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at når man erstatter almindeligt hvedemel med fuldkorn, så skal der tilsættes en smule mere væske, og altså her i form af lunkent vand.

Sunde

Hvis du vil lave de mere sunde gulerodsboller, kan der tilsættes kerner til opskriften. Selv holder jeg meget af at tilsætte en deciliter solsikkekerner til dejen, og så kan du jo samtidig også pynte gulerodsbollerne med solsikkekerner når bollerne er penslet.

Men du kan også anvende andre typer af kerner, og græskarkerner går også rigtig godt sammen med gulerødderne i dejen. Tilsæt så også mere fuldkorn, ligesom du kan droppe sukkeret - eller i hvert fald skære lidt ned på indholdet.

Bliver dejen til de sunde gulerodsboller for fast i det under æltningen i røremaskinen, kan du tilsætte lidt mere lunkent vand. Som sagt trækker fuldkorn og kerner lidt mere væske end almindeligt hvedemel, så prøv dig lidt frem.

Koldhævede

Hvis du vil have et endnu bedre resultat, kan du lave koldhævede gulerodsboller.

Og her er min bedste opskrift på de koldhævede gulerodsboller, der passer sig selv i køleskabet om natten, hvorefter du nemt kan bage bollerne til morgenmad.

Her starter du med at komme tre deciliter koldt vand i en skål, og derefter rører du otte gram gær ud i vandet. Brug bare en grydeske, for du skal ikke ælte dejen med hænderne. Derfor er det også en nem opskrift.

Derefter røres 75 gram grovvalsede havregryn i sammen med 1 deciliter yoghurt og 100 gram reven gulerod. Kom også en god teskefuld salt ved sammen med cirka 450 gram hvedemel. Mængden af hvedemel kan variere lidt, så gå forsigtig frem.

Rør i dejen indtil den er samlet godt (det tager blot et par minutter), og den skal ikke være hverken for tynd eller for fast. Så tilsæt mere hvedemel indtil du har den rette konsistens.

Dæk skålen til med husholdningsfilm, for filmen holder på fugten i dejen, så ikke den tørrer for meget ud mens bolledejen hæver. Stil skålen med gulerodsbolledejen i køleskabet natten over.

Om morgenen beklædes en bageplade med bagepapir, hvorefter dejen tages ud på køkkenbordet, hvor du forinden lige har drysset lidt mel ud.

Saml dejen hurtigt uden at ælte den, og del i 12 lige store stykker, der sættes på bagepladen. Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad de koldhævede gulerodsboller hæve i 25 minutter. Pensles med sammenpisket æg og mælk.

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, og bag gulerodsbollerne i cirka 15 minutter midt i ovnen. Måske lidt længere tid, men hold øje med dem. Lad de nybagte gulerodsboller køle lidt af på en rist og nyd dem så med smør eller en god marmelade.

Flere inspirerende opskrifter:

Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift

4.7 fra 79 stemmer
Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsbrud

Hjemmebagte boller med smør

4.8 fra 667 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Nemme at bage og lige så lækre som hos bageren. Fryseegnet og lækre at servere med smør.
Gå til opskrift
billede med boller

Fødselsdagsboller

4.7 fra 700 stemmer
Opskrift på klassiske fødselsdagsboller, der er lette, luftige og nemme at lave. Perfekte til enhver festlig anledning eller hverdag.
Gå til opskrift
billede med fødselsdagsboller

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 408 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød

Kærnemælksboller

4.7 fra 104 stemmer
Her får du min opskrift på nemme kærnemælksboller. Det er lækre og luftige boller bagt med kærnemælk, og bollerne er velegnede til frysning.
Gå til opskrift
billede med kærnemælksboller

Durumboller

4.6 fra 41 stemmer
Her er min bedste opskrift på durumboller. De klassiske italienske boller, der bages med durummel, og som er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.
Gå til opskrift
billederesultat for durumboller

FAQ

Kan man fryse gulerodsboller?

Gulerodsboller er gode at fryse ned. Frys dem i plasticpose, og tø dem gerne op ved stuetemperatur.

Hvor længe kan gulerodsboller holde sig?

De luftige gulerodsboller har en fin holdbarhed, og de kan sagtens holde sig friske i 3-4 dage.

Hvad er forskellen på gulerodsboller og gulerodsbrud?

Der er forskel på de to slags brød. Gulerodsboller er mere klassiske boller tilsat gulerod, mens gulerodsbrud hakkes ud sammen med æg og får et noget andet udseende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil Knudsen

    april 22, 2025 at 9:29 am

    Koldhævede gulerodsboller:
    Bruges der de samme mængder som i gulerodsboller

    Svar
  2. Pia wibe

    januar 28, 2025 at 1:12 pm

    Hejsa
    Nu har jeg lavet disse boller, så mange gange, at nu bliver jeg nød til, at komme med en kommentar 🤗
    Disse boller er helt fantastiske og uanset hvem, jeg har serveret dem for, er de gået rent ind.
    Jeg har eksperimenteret lidt med opskriften og bagt den, på måden her (som i opskriften og uden røremaskine) og hvor jeg kommer 100 g fuldkornshvedemel i blandingen, samt lidt ekstra gulerødder. ( kan godt lide gulerødder i mit bagværk).
    Så 👍 op herfra og et klart 12 tal.
    Mvh Pia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 28, 2025 at 2:59 pm

      Hej Pia
      Hvor er det fedt - det er jeg glad for at høre.
      Og tak for dine tips - de er hermed givet videre.
      Ekstra tip: Du kan også dem bruge som sandwichbrød 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ulla Kongsberg Brink

    november 11, 2024 at 11:10 am

    Bollerne er supergode 😋

    Svar
  4. AK

    oktober 10, 2024 at 1:26 pm

    Mine børnebørn elsker at forme (og spise) de bløde og lækre gulerodsboller:-)

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required