• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce

grydestegt oksespidsbryst
Grydestegt oksespidsbryst er den perfekte tilberedning af dette gode stykke kød. Det bliver super mørt efter tre timer i gryden, og skyen laves nemt om den dejligste sauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. april 2024 - Udgivet:  8. februar 2019

Del gerne:
100
SHARES
FacebookMessenger100PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på grydestegt oksespidsbryst. Med denne tilberedning, hvor kødet steges med løg og champignon, får du et mørt stykke kød i topklasse.
  2. Opskrift på grydestegt oksespidsbryst
  3. Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på grydestegt oksespidsbryst. Med denne tilberedning, hvor kødet steges med løg og champignon, får du et mørt stykke kød i topklasse.

Grydestegt oksespidsbryst. Alene navnet får næsten mundvandet til at løbe, og det er her er da også et stykke oksekød, som du kan spise uden gebis.

Kødet får lov til at simre i en smagsstærk suppe i tre timer, og det giver altså et enestående stykke kød. Som både er mørt, saftigt og virkelig lækkert.

Den færdige sky koges lidt ind, jævnes lidt og smages til. Det er simpelthen verdens bedste sovs, blandt andet i kraft af umami fra champignon. Så der er ikke noget meget bedre end grydestegt oksespidsbryst.

Omkring oksespidsbryst skal det siges, at det ikke er et dyrt stykke kød, omend heller ikke blandt de allerbilligste.

Udskæringen fås både som relativ tynd, og så i en lidt tykkere form på op til en 6-7 centimeter. Og det er sidstnævnte jeg har anvendt i denne opskrift, og som jeg synes fungerer bedst.

Så prik lige slagteren på skulderen om bed om et tykt stykke af oksespidsbrystet. Ikke fordi der er den vilde forskel, men lidt mere højde på kødet gør slutresultatet bedre.

Opskriften på grydestegt oksespidsbryst er beregnet til fire personer som hovedret. Se også her hvordan du laver langtidsstegt oksespidsbryst i ovn.

Opskrift på grydestegt oksespidsbryst

grydestegt oksespidsbryst

Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce

Her er min opskrift på grydestegt oksespidsbryst. Med denne tilberedning, hvor kødet steges med løg og champignon, får du et mørt stykke kød i topklasse.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg oksespidsbryst
  • 2 rødløg - grofthakket
  • 2 porrer - i skiver
  • 3 fed hvidløg - knuste
  • 250 g champignon - i kvarte
  • 2 cherrytomater - i kvarte
  • 5 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • kviste timian
  • majsstivelse
  • 2 spsk gastrik
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Oksespidsbryst skæres ud i fire store stykker. Rids fedtet på oversiden med en skarp kniv. Gerne i ruder.
  • Varm en stegegryde op, og gerne din bedste støbejernsgryde. Kom en sjat olie og en god klat smør i og lad det bruse af.
  • Brun så kødstykkerne to ad gangen, så de får en god stegeskorpe på alle sider. Det er vigtigt til en god omgang grydestegt oksespidsbryst. Læg til side og krydr med salt og peber.
  • Rødløg snittes groft, porrer i en centimeter tykke og skrå skiver, mens hvidløgsfed mases flade med siden af kniven. Svitses i gryden.
  • Champignon børstes rene for jord og deles i kvarte, hvorefter de tilsættes. Lad grøntsagerne svitse godt af.
  • Del to cherrytomater i kvarte om kom dem i gryden.
  • Læg de brunede stykker oksespidsbryst tilbage i gryden, og tilsæt kalvefond. Kom også grofthakket timian ved og lad det koge op.
  • Skru så ned for varmen, læg låget på og lad oksespidsbrystet simre i tre timer. Her passer gryden sådan set sig selv.
  • Efter tre timer er en grydestegt oksespidsbryst ultramør, og det tages forsigtigt op på en tallerken.
  • Skyen sigtes og koges lidt ind.
  • Jævnes med lidt majstivelse udrørt i en smule koldt vand, og smages til med gastrik, fløde samt salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
556
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
183
mg
61
%
Natrium
 
807
mg
35
%
Kalium
 
1251
mg
36
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
56
g
112
%
Vitamin A
 
1200
IU
24
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Grydestegt oksespidsbryst er nem at anrette. Læg et stykke kød på en lun tallerken og kom en spiseskefuld sauce over.

Lækkert tilbehør er ovnbagte rødbeder og intense tomater. Og selvfølgelig en luftig kartoffelmos.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Lækker gullasch med kartoffelmos
  • Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
  • Bacongryde - nem simreret med bacon og øl
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Knud jeppesen

    november 06, 2024 at 5:06 pm

    Er ved ar lave oksespidsbryst

    Svar
  2. Lars Nielsen

    april 10, 2024 at 5:59 pm

    Denne opskrift kan hverken gemmes eller printes:
    grydestegt oksespidsbryst

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2024 at 8:20 am

      Hej Lars
      Tak fordi du lige gør mig opmærksom på det. Den lå i det gamle system, men er nu opdateret, så den både kan gemmes og printes 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Winni Bergmann Andersen

    februar 24, 2021 at 7:03 pm

    Hvad er gastrik?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required