• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Intense tomater

Intense tomater

Billede med intense tomater
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
127
SHARES
FacebookMessenger127PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juli 2024 - Udgivet: 2. februar 2021

Her får du opskriften på intense tomater, der er ovnbagte skiver af tomater med en virkelig skøn smag. Tomaterne bruges som tilbehør.

Det her er en nem og fin lille opskrift på intense tomater, som jeg ofte anvender som tilbehør.

Tomaterne skæres i skiver og tilføres blandt andet balsamico, hvorefter de bages i ovnen.

Det giver altså tomaterne en virkelig fremragende smag, og jeg bruger dem blandt andet som tilbehør til bøf bearnaise, oksefilet eller en god og saftig culottesteg.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, og der skal derfor ikke for store mængder til.

Ialt er der beregnet to tomater pr. person.

Se også disse opskrifter:

  • Tomater med balsamico og oregano bagt i ovn
  • Langtidsbagte tomater med hvidløg
  • Tomatrelish

Opskrift på velsmagende, intense tomater

Billede med intense tomater
Holger Rørby Madsen

Intense tomater

5 fra 6 stemmer
Her får du opskriften på intense tomater, der er ovnbagte skiver af tomater med en virkelig skøn smag. Tomaterne bruges som tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 blommetomater
  • olivenolie
  • balsamico
  • akaciehonning
  • tørret oregano
  • flagesalt
  • frisk timian

Fremgangsmåde
 

  1. Blommetomaterne skylles og skæres derefter i skiver med en skarp kniv. Cirka en centimeter tykke skiver, så der kan laves fire skiver af hver blommetomat. De yderste ender kasseres, så du har flotte og lige skiver, der ikke står og vipper.
  2. Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir, som du kan se på billedet længere nede.
  3. Dryp så lidt olivenolie på hver skive, derefter en lille klat balsamico og akacie honning, inden du krydrer med tørret oregano og flagesalt (eller almindelig salt).
  4. Bag tomatskiverne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 15 minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og opskrifter

Tag forsigtigt de intense tomater over på et lille fad, og pynt med lidt frisk timian.

Fadet med tomaterne serveres som sagt som tilbehør til retter med kød. Under fotoet har vi opskrifter, der passer til de bagte tomater.

Billede med tomater i skiver til ovnen
Skiver af tomater, der er dryppet med olivenolie, balsamico og honning, hvorefter der krydres med salt og oregano. Tomaterne bages 15 minutter i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    november 13, 2023 at 1:19 pm

    Smager virkelig godt.

    Svar
  2. Gitte

    september 06, 2021 at 3:56 pm

    Smager godt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required