Her får du opskriften på intense tomater, der er ovnbagte skiver af tomater med en virkelig skøn smag. Tomaterne bruges som tilbehør.
Det her er en nem og fin lille opskrift på intense tomater, som jeg ofte anvender som tilbehør.
Tomaterne skæres i skiver og tilføres blandt andet balsamico, hvorefter de bages i ovnen.
Det giver altså tomaterne en virkelig fremragende smag, og jeg bruger dem blandt andet som tilbehør til bøf bearnaise, oksefilet eller en god og saftig culottesteg.
Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, og der skal derfor ikke for store mængder til.
Ialt er der beregnet to tomater pr. person.
Opskrift på velsmagende, intense tomater
Ingredienser
- 8 blommetomater
- olivenolie
- balsamico
- akaciehonning
- tørret oregano
- flagesalt
- frisk timian
Sådan gør du
- Blommetomaterne skylles og skæres derefter i skiver med en skarp kniv. Cirka en centimeter tykke skiver, så der kan laves fire skiver af hver blommetomat. De yderste ender kasseres, så du har flotte og lige skiver, der ikke står og vipper.
- Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir, som du kan se på billedet længere nede.
- Dryp så lidt olivenolie på hver skive, derefter en lille klat balsamico og akacie honning, inden du krydrer med tørret oregano og flagesalt (eller almindelig salt).
- Bag tomatskiverne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 15 minutter.
Servering og opskrifter
Tag forsigtigt de intense tomater over på et lille fad, og pynt med lidt frisk timian.
Fadet med tomaterne serveres som sagt som tilbehør til retter med kød. Under fotoet har vi opskrifter, der passer til de bagte tomater.

Jolanda
Smager virkelig godt.
Gitte
Smager godt