Langtidsbagte tomater får meget smag mens de bages i ovnen, og her er en opskrift på semidried tomater med hvidløg fra Newyorker By Heart.
Her får du en nem opskrift på langtidsbagte tomater (semidried) fra Newyorker By Heart.
I opskriften er der anvendt San Marzano tomater, men du kan også bruge cherrytomater.
Længere nede får du også en anden udgave af de ovnbagte tomater, hvor de får længere tid i ovnen.
Opskrift på langtidsstegte tomater
Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)
Ingredienser
- 1 bakke tomater - San Marzano, vaskede og halveret på langs
- 2 fed hvidløg - skåret i splitter
- 1½ spsk. avocadoolie
- ½ spsk. figenbalsamico
- ½ tsk. honning - flydende
- Maldon salt
- Lidt avocadoolie - ekstra
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smør et ovnfast fad med lidt avocadoolie.
- Læg de halverede tomater i fadet.
- Pisk figenbalsamico, avocadoolie og honning sammen og dryp det over tomaterne. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.
- Sæt i en 150 grader varm ovn i ca. 2½-3 timer.
- Lad dem køle af og så kan de opbevares i lufttæt beholder, dryppet med lidt ekstra olie.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De langtidsbagte tomater kan bruges til salater, eller blot nydes som de er som lækkert tilbehør.
Brug også at komme dem i en sandwich eller en burger.
Tomater 6 timer i ovn
Du kan også lave de semidried tomater over seks timer i ovnen, og så gør du sådan her:
500 g San Marzano tomater, skyllet, duppet tørre og halveret på langs
1 tsk. rørsukker
lidt salt, friskkværnet peber
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 spsk. olivenolie
Forvarm ovnen til 60 grader. Læg tomaterne i et lille fad, med skærefladen opad. Drys dem med sukker, salt og friskkværnet peber. Fordel de tynde skiver hvidløg og dryp tilsidst med olivenolien.
Sæt i ovnen og lad dem stå i 5-6 timer - GERNE endnu længere! - vandet svinder fra tomaterne langsomt og de bliver dermed semidried (halvtørre), hvilket giver dem en intens og lækker smag.
Hvis der laves mange, kan de overhældes med olivenolie og opbevares på køl.
Flere opskrifter med tomat:
Kirsten Thomsen
Hvad er forskellen på at bruge olivenolie og avocadoolie?