Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Grydestegt kyllingebryst er en klassisk dansk ret med kyllingebryst, der er stegt i gryde som man gør ved en hel kylling.
Der er flere fordele ved denne måde at tilberede kyllingebryst fileterne på. Dels får du en middagsret, der indeholder mindre fedt end en hel kylling stegt i gryde, da kyllingebryst fileterne indeholder mindre fedt (meget lidt).
Dels går det også noget hurtigere, da kyllingebryst fileterne blot skal have cirka 20 minutter. Dertil kommer så lidt tid til at lave den fremragende sovs.
Du skal beregne et stykke kyllingebryst pr. person, og derfor er denne opskrift lavet til fire personer.
Se flere opskrifter:
Opskrift på grydestegt kyllingebryst
Grydestegt kyllingebryst
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 1 spsk smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille løg - hakkes groft
- 2 spsk soltørrede tomater - i olie, hakket fint
- 5 dl vand
- 1 bouillonterning - høns
- 1 potte persille
- 1 dl fløde
- 2-3 tsk majsstivelse - udrørt i lidt vand
- 1 spsk gastrik - eller eddike
- 1 spsk ribsgele
Fremgangsmåde
- Klargør kyllingebrystfileterne ved at skære fedt og urenheder fra.
- Find en god stegegryde frem, varm op og kom en god klat smør i gryden.
- Brun nu hurtigt kyllingebryst fileterne i gryden, så de får en stegeskorpe på begge sider. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Kom hakket løg og soltørrede tomater i gryden og lad det svitse med i et halvt minuts tid.
- Kom vand i gryden, så det netop dækker kyllingebryst fileterne. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre vand.
- Tilsæt så bouillonterning sammen med en god dusk hakket persille, og skru lidt for varmen. Læg låg på gryden. Stegetid for grydestegt kyllingebryst er ca. 20 minutter.
- Imens kan du evt. koge kartofler og lave en salat. Se mere om kogning af kartofler her.
- Tag kyllingekødet op af gryden, og sigt skyen. Kom ca. fire deciliter af skyen tilbage i gryden sammen med lidt fløde, og kog den evt. en smule ind. Jævnes med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.
- Smag din kyllingesovs til med lidt gastrik (eller eddike), ribsgele, salt og friskkværnet peber. Obs: Sovsen er sikkert saltet tilstrækkeligt allerede, men smag dig frem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Grydestegt kyllingebryst anrettes i et fad med lidt sovs over, og resten af sovsen serveres til.
Nydes også med kogte kartofler og gerne en sommerlig salat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
KR
Super lækker opskrift nem at tilberede
Inge nielsen
Kyllingebryst med sovs, kartofler og selvfølgelig agurkesalat samt pære crumble til kaffen er opskriften på lækker gæstemad kan ikke vente.
Venlig hilsen
Susanne Kragskov Laupstad
Der er ingen opskrift på "den lækre sommeragtige salat"
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Det er min fejl - linket var faldet ud. Det er lagt på igen. Jeg beklager.
Alt det bedste
Holger