• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt kyllingebryst

Grydestegt kyllingebryst

grydestegt kyllingebryst med tilbehør
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  19. september 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
  2. Opskrift på grydestegt kyllingebryst
  3. Grydestegt kyllingebryst
  4. Servering

Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.

Grydestegt kyllingebryst er en klassisk dansk ret med kyllingebryst, der er stegt i gryde som man gør ved en hel kylling.

Der er flere fordele ved denne måde at tilberede kyllingebryst fileterne på. Dels får du en middagsret, der indeholder mindre fedt end en hel kylling stegt i gryde, da kyllingebryst fileterne indeholder mindre fedt (meget lidt).

Dels går det også noget hurtigere, da kyllingebryst fileterne blot skal have cirka 20 minutter. Dertil kommer så lidt tid til at lave den fremragende sovs.

Du skal beregne et stykke kyllingebryst pr. person, og derfor er denne opskrift lavet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Gulerodsgryde med kylling
  • Gammeldags grydestegt kylling
  • Sommergryde med kylling

Opskrift på grydestegt kyllingebryst

grydestegt kyllingebryst med tilbehør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt kyllingebryst

4.88 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 319
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kyllingebryst
  • 1 spsk smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille løg - hakkes groft
  • 2 spsk soltørrede tomater - i olie, hakket fint
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns
  • 1 potte persille
  • 1 dl fløde
  • 2-3 tsk majsstivelse - udrørt i lidt vand
  • 1 spsk gastrik - eller eddike
  • 1 spsk ribsgele

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør kyllingebrystfileterne ved at skære fedt og urenheder fra.
    kyllingebryst fileter klargør og fedt skæres fra
  2. Find en god stegegryde frem, varm op og kom en god klat smør i gryden.
  3. Brun nu hurtigt kyllingebryst fileterne i gryden, så de får en stegeskorpe på begge sider. Krydres med salt og friskkværnet peber.
    grydestegt kyllingebryst filet brunes af i gryden med lidt smør
  4. Kom hakket løg og soltørrede tomater i gryden og lad det svitse med i et halvt minuts tid.
  5. Kom vand i gryden, så det netop dækker kyllingebryst fileterne. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre vand.
  6. Tilsæt så bouillonterning sammen med en god dusk hakket persille, og skru lidt for varmen. Læg låg på gryden. Stegetid for grydestegt kyllingebryst er ca. 20 minutter.
    kyllingebryst filet steges i ca. 20 minutter
  7. Imens kan du evt. koge kartofler og lave en salat. Se mere om kogning af kartofler her.
  8. Tag kyllingekødet op af gryden, og sigt skyen. Kom ca. fire deciliter af skyen tilbage i gryden sammen med lidt fløde, og kog den evt. en smule ind. Jævnes med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.
  9. Smag din kyllingesovs til med lidt gastrik (eller eddike), ribsgele, salt og friskkværnet peber. Obs: Sovsen er sikkert saltet tilstrækkeligt allerede, men smag dig frem.
    anretning af grydestegt kyllingebryst filet i fad

Næringsindhold

Kalorier: 319kcalKulhydrater: 9gProtein: 33gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 132mgNatrium: 967mgKalium: 701mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 543IUVitamin C: 5mgCalcium: 38mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Grydestegt kyllingebryst anrettes i et fad med lidt sovs over, og resten af sovsen serveres til.

Nydes også med kogte kartofler og gerne en sommerlig salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. KR

    november 10, 2024 at 11:42 am

    Super lækker opskrift nem at tilberede

    Svar
  2. Inge nielsen

    oktober 20, 2024 at 11:02 am

    Kyllingebryst med sovs, kartofler og selvfølgelig agurkesalat samt pære crumble til kaffen er opskriften på lækker gæstemad kan ikke vente.
    Venlig hilsen

    Svar
  3. Susanne Kragskov Laupstad

    oktober 08, 2024 at 9:38 am

    Der er ingen opskrift på "den lækre sommeragtige salat"

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 08, 2024 at 9:53 am

      Hej Susanne
      Det er min fejl - linket var faldet ud. Det er lagt på igen. Jeg beklager.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required