Indhold
Grønne bønner med soltørrede tomater
Ingredienser
- 400 g grønne bønner (gerne fra frost)
- 50 g grønkål (snittet)
- 1 rødløg (halveret og skåret i tynde skiver)
- 40 g mandler (grofthakket)
- 150 g soltørrede tomater
Fremgangsmåde
- Til grønne bønner med soltørrede tomater starter du med at koge 400 g grønne bønner i saltet vand i ca. 3 minutter. Overhældes med koldt vand og dryppes af.
- Snit 50 g grønkål og 1 rødløg, mens 40 g mandler hakkes groft. De skal ikke smuttes.
- Find et lille fad eller lignende frem, og byg bønnesalaten op med grønkål i bunden, derpå de kogte bønner og 150 g soltørrede tomater. Lad bare noget af olien følge med tomaterne ned i salaten.
- Slut af med lidt rødløg og hakkede mandler.
- Dryp et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater over.
Opskrift på grønne bønner med soltørrede tomater
Grønne bønner med soltørrede tomater er en skøn salat, der samtidig mætter godt.
Den er meget nem at lave, og du kan servere den til et utal af forskellige kødretter, herunder stegt kylling og oksekød.
Opskriften er beregnet som salat til 4 personer sammen med andet tilbehør.
Før du går i gang
- Jeg har anvendt snittet grønkål i bunden af bønnesalaten, men du kan også bruge snittet spidskål eller en almindelig salat.
- Jeg bruger soltørrede cherrytomater i olie i glas, der kan købes i de fleste supermarkereder. Du kan også bruge alm. soltørrede tomater i olie, som så lige deles i lidt mindre stykker.
- I stedet for mandler kan du også bruge valnødder, pekannødder eller andre nødder.
Tips
De grønne bønner med soltørrede tomater kan serveres straks, men den kan også sagtens laves nogle timer i forvejen.
Jeg bruger den blandt andet til roastbeef i airfryer, hvor man så også kan servere kartoffelbåde til. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
- Bønnesalat med cashewnødder
- Bønnefritter
- Bønnesalat med grønne bønner og mozzarella
- Bønnesalat med bulgur, agurk, tomater og forårsløg
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Sofie skriver
Hvor længe kan salaten holde sig? Og kan den så holde sig frisk og lækker?