Indhold
Grønkålssuppe
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 bagekartofler
- 1 l bouillon
- 1 spsk timian (blade)
- 1 spsk sherryeddike
- 250 g grønkål
- 1,5 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 7 skiver bacon (steges sprøde på pande eller ovn)
- 50 g græskarkerner (ristede)
Fremgangsmåde
- Start med at hakke 2 skalotteløg og 2 fed hvidløg fint. Varm en stor gryde op ved middel varme, kom løg og hvidløg i sammen med lidt olie, og sauter det i tre minutter uden det tager farve.
- 2 bagekartofler skrælles og skæres i mindre tern. Sauteres et par minutter med løgene.
- Tilsæt 1 l bouillon, gerne en hønsebouillon. Kom 1 spsk timian i suppen sammen med 1 spsk sherryeddike eller lignende eddike. Læg låget på gryden og lad suppen koge i cirka 20 minutter indtil kartoflerne er helt møre.
- 250 g grønkål skylles og nippes fri af stokkene. Du skal kun bruge de krøllede blade. Snit dem i mindre stykker og kom dem i suppen, hvor de koges med i fem minutter.
- Find en stavblender frem, og blend suppen direkte i gryden. Du bestemmer selv hvor fint du vil blende din grønkålssuppe. Det er der ingen regel for.
- Kom derefter 1,5 dl piskefløde ved og blend hurtigt igen, hvorefter gryden med grønkålssuppen stilles tilbage på kogepladen og varmes igennem et par minutter.
- Smag suppen med grønkål til med salt og friskkværnet peber. Til pynt anvendes 7 skiver bacon, der steges sprøde, og 50 g græskarkerner, gerne rsitede.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på grønkålssuppe
Her får du min nemme opskrift på en lækker grønkålssuppe, der helt klart er en af mine yndlingsupper.
Dels er grønkålssuppe meget nem at lave, men netop fordi grønkålen jo næsten er en supergrøntsag, er denne suppe også virkelig sund og nærende.
Samtidig er den særdeles mættende, så du kan sagtens anvende den som en sund hovedret på en dag, hvor du gerne vil spise et hovedmåltid uden kød.
Se flere suppeopskrifter:
- Nem suppe med gulerod, blomkål og kartofler
- Jordskokkesuppe
- Cremet kartoffel porre suppe
- Cremet blomkålssuppe
Klargøring af grønkål
Husk altid at skylle og vaske de krøllede blade på grønkålen grundigt, for der kan sagtens gemme sig både små insekter og rester af jord. Og det er ikke lækkert at få i suppen.
Grønkålens blade synes måske lidt besværlige at kaste sig over, men det er faktisk slet ikke så slemt endda.
Og ellers kan du efterhånden købe skyllet og hakket grønkål i de fleste supermarkeder, og så er det jo bare endnu nemmere at lave denne skønne grønkålssuppe.
Grønkål er sundt
Grønkål indeholder masser af sunde næringsstoffer og kostfibre.
Her er der rigelige mængder af vitaminer, mineraler og antioxidanter, så spis endelig mere af den sunde kål.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Tips
Den færdige grønkålssuppe serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød, som du får opskriften på her.
Serveres også med baconstykker, hvor baconskiverne er stegt sprøde i ovnen, og derefter brækket i små stykker.
Græskarkerner skal der også til, og her ristes græskarkernerne først på en varm pande.
Sæson for grønkål
Grønkål klarer sagtens vinterens koldeste dage, da den faktisk også kommer igennem tider med helt ned til minus 20 grader.
Så den er altså ret robust.
Sæsonen starter i oktober måned og fortsætter frem til februar. Grønkålen er derfor en udpræget vintergrøntsag.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode








Comments
No Comments