• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet spidskål

Grillet spidskål

billede med grillet spidskål med smeltet persillesmør
4.6 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. maj 2024 - Udgivet:  14. maj 2023

Grillet spidskål er det perfekte tilbehør til kødet, når du har gang i grillen. Spidskål passer til de fleste grillretter, og så er den nem at tilberede.

Jeg elsker grillet spidskål, som både er sundt, nemt og virkelig lækkert at servere lige fra den varme grillrist.

Og så er den grillede kål jo super sund og velsmagende.

Se også mine opskrifter på:

  • Stegt spidskål
  • Lynstegt spidskål
  • Stegt spidskål med sød chilisauce
  • Grillede grøntsager - 10 opskrifter til grillen

Opskrift på grillet spidskål

Opskriften er til fire personer med en kvart spidskål til hver, og i min video kan du se fremgangsmåde på, hvordan du nemt griller spidskål.

billede med grillet spidskål med smeltet persillesmør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet spidskål

4.61 fra 23 stemmer
Grillet spidskål er det perfekte tilbehør til kødet, når du har gang i grillen. Spidskål passer til de fleste grillretter, og så er den nem at tilberede.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 95
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spidskål - i kvarte
  • 50 g smør
  • 1 bundt persille - hakket
  • 1 citron
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Del den skønne spidskål i fire lige store stykker, men behold stokken på, da den holder sammen på kålen.
  2. Smelt smørret og hak persillen fint. Vend det sammen. Eller brun smørret uden persillen kommer i.
  3. Tænd grillen og du skal grille spidskål ved både direkte og indirekte varme. Og hold temperaturen på omkring middel, altså 190-200 grader.
  4. Læg de kvarte spidskål på grillristen og giv dem 1-2 minutter på hver af de to skæresider ved direkte varme. Vend dem gerne så de får lidt grillmønster.
  5. Træk derefter spidskålen over på indirekte varme, og pensl dem med persillesmør. Dryp også med lidt citronsaft. Dette gøres et par gange i mens spidskålen grilles færdig ved den indirekte varme. Du kan også pensle kålen med brunet smør - det smager også fantastisk.
  6. Her skal de grilles indtil de er lækre, næsten møre - men stadig har lidt bid. Den samlede grilltid er cirka 10 minutter - selvfølgelig afhængig hvor mør du ønsker spidskålen.
  7. Anret straks de færdige spidskål, hvor der drysses med en smule salt.

Næringsindhold

Kalorier: 95kcalKulhydrater: 2gProtein: 0.4gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 81mgKalium: 5mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 346IUVitamin C: 5mgCalcium: 8mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Grillet spidskål serveres straks som tilbehør, og den grillede kål passer perfekt som tilbehør til langt de fleste kødretter.

Herunder en grillet svinemørbrad eller en butterfly kylling. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Grillet spidskål er lækkert og nemt, og her lavet med smør, persille og citron. Foto: Madensverden.dk.
Grillet spidskål er lækkert og nemt, og her lavet med smør, persille og citron. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required