• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet oksespidsbryst (brisket) i almindelig grill

Grillet oksespidsbryst (brisket) i almindelig grill

Billede med grillet oksespidsbryst.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
91
SHARES
FacebookMessenger91PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. maj 2025 - Udgivet:  5. juli 2018

Grillet oksespidsbryst er en af mine favoritter, for her får man altså meget godt kød for pengene.

Samtidig er kødet rimelig nem at tilberede, og det er godt til både hverdag og mere festlige lejligheder.

Brisket eller oksespidsbryst

Amerikanerne har en anden udgave, som de kalder brisket. Den er sådan set lavet på samme stykke kød fra oksen, men dog noget større.

Derfor kan man ikke direkte sammenligne dem i forhold til tilberedning.

Udfordringen ved oksespidsbrystet er nemlig, at det kan være svært at stege eller grille. Derfor er det ofte en udskæring, som anvendes til kogning. Det skyldes indholdet af bindevæv i kødet.

Det er også årsagen til, at man så skal langtidsgrille oksespidsbryst ved lav temperatur, hvilket kan være en udfordring i en gasgrill.

I hvert fald i min Weber Q3200, hvor det er svært at holde en konstant temperatur på under 150 grader. Og det optimale er nede mellem 100 og 110 grader, hvilket kræver en særlig grill (eller kulgrill).

Men jeg har alligevel eksperimenteret mig lidt frem til denne udgave, der altså giver et fremragende stykke kød. Og som du kan lave i en almindelig grill.

Opskriften er til fire personer.

Se også her hvordan du laver en grydestegt oksespidsbryst.

Relaterede opskrifter er på langtidsstegt oksespidsbryst. Prøv også den lækre flap meat.

Opskrift

Billede med grillet oksespidsbryst.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet oksespidsbryst i almindelig grill

5 fra 1 stemme
Grillet oksespidsbryst er et virkelig godt stykke kød, og med denne opskrift kan du nemt lave dette dejlige stykke kød i en almindelig grill.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 575
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg oksespidsbryst
  • olivenolie
Tør rub
  • 3 tsk flagesalt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk chilipulver
Desuden
  • 3 dl æblejuice

Fremgangsmåde
 

  1. Bland ingredienser til den tørre rub sammen, og massér det godt ind i kødet.
  2. Læg det i en frysepose, og lad det hvile i køleskabet nogle timer. Og lav det gerne dagen før.
  3. Tag kødet ud og læg det i en alubakke. Dryp med rigelig mængde olivenolie. Hæld også lidt af æblejuicen ved.
  4. Gør grillen klar ved indirekte varme, og hold temperaturen så lav som muligt. I min gasgrill kunne jeg få den ned på 150 grader, og det er fint.
  5. Stil bakken med oksespidsbrystet på risten, og nu skal kødet have cirka tre timer.
  6. Hver halve time hælder du lidt æblejuice over kødet. Brug en spiseske, hvor du giver stegen nogle skefulde hver gang. Øs også gerne lidt af skyen op over kødet, og undgå at væsken i bakken koger væk.
  7. Fortsæt med at stege indtil kødet har en kernetemperatur på cirka 90 grader, for så er det færdigt.

Næringsindhold

Kalorier: 575kcalKulhydrater: 11gProtein: 63gFedt: 29gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 16gKolesterol: 186mgNatrium: 1993mgKalium: 1103mgKostfibre: 1gSukker: 8gVitamin A: 190IUVitamin C: 2mgCalcium: 30mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Grillet oksespidsbryst skæres ud i tynde skiver, og serveres med halve bagte kartofler og spidskålssalat. Eller en kold kartoffelsalat.

Langtidsstegning

Hvis du kan holde grillen nede på 100 grader i mange timer, kan du med fordel langtidsgrille oksespidsbrystet.

Regn med cirka syv timer ved 100 grader, og så har du altså et fantastisk godt resultat.

Opskriften her er beregnet til alle, som ikke har tiden eller tålmodigheden til langtidsversionen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    maj 12, 2025 at 8:26 am

    Tak fordi du bruger opskriften på den grillede oksespidsbryst. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required