Grillet oksespidsbryst er et virkelig godt stykke kød, og med denne opskrift kan du nemt lave dette dejlige stykke kød i en almindelig grill.
Grillet oksespidsbryst er en af mine favoritter, for her får man altså meget godt kød for pengene.
Brisket eller oksespidsbryst
Amerikanerne har en anden udgave, som de kalder brisket. Den er sådan set lavet på samme stykke kød fra oksen, men dog noget større.
Derfor kan man ikke direkte sammenligne dem i forhold til tilberedning.
Udfordringen ved oksespidsbrystet er nemlig, at det kan være svært at stege eller grille. Derfor er det ofte en udskæring, som anvendes til kogning. Det skyldes indholdet af bindevæv i kødet.
Det er også årsagen til, at man så skal langtidsgrille oksespidsbryst ved lav temperatur, hvilket kan være en udfordring i en gasgrill.
I hvert fald i min Weber Q3200, hvor det er svært at holde en konstant temperatur på under 150 grader. Og det optimale er nede mellem 100 og 110 grader, hvilket kræver en særlig grill (eller kulgrill).
Men jeg har alligevel eksperimenteret mig lidt frem til denne udgave, der altså giver et fremragende stykke kød. Og som du kan lave i en almindelig grill.
Opskriften er til fire personer.
Se også her hvordan du laver en grydestegt oksespidsbryst.
Ingredienser til grillet oksespidsbryst
1,2 kilo oksespidsbryst
Olivenolie
Tør rub
3 teskefulde flagesalt
1 teskefuld rørsukker
1 teskefuld sennepspulver
1 teskefuld paprika
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld friskkværnet peber
Lidt chilipulver
3 deciliter æblejuice
Fremgangsmåde
- Bland ingredienser til den tørre rub sammen, og massér det godt ind i kødet.
- Læg det i en frysepose, og lad det hvile i køleskabet nogle timer. Og lav det gerne dagen før.
- Tag kødet ud og læg det i en alubakke. Dryp med rigelig mængde olivenolie. Hæld også lidt af æblejuicen ved.
- Gør grillen klar ved indirekte varme, og hold temperaturen så lav som muligt. I min gasgrill kunne jeg få den ned på 150 grader, og det er fint.
- Stil bakken med oksespidsbrystet på risten, og nu skal kødet have cirka tre timer.
- Hver halve time hælder du lidt æblejuice over kødet. Brug en spiseske, hvor du giver stegen nogle skefulde hver gang. Øs også gerne lidt af skyen op over kødet, og undgå at væsken i bakken koger væk.
- Fortsæt med at stege indtil kødet har en kernetemperatur på cirka 90 grader, for så er det færdigt.
Servering
Grillet oksespidsbryst skæres ud i tynde skiver, og serveres med halve bagte kartofler og spidskålssalat med broccoli. Eller en kold kartoffelsalat.
Langtidsstegning
Hvis du kan holde grillen nede på 100 grader i mange timer, kan du med fordel langtidsgrille oksespidsbrystet.
Regn med cirka syv timer ved 100 grader, og så har du altså et fantastisk godt resultat.
Opskriften her er beregent til alle, som ikke har tiden eller tålmodigheden til langtidsversionen.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på langtidsstegt oksespidsbryst. Prøv også den lækre flap meat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: