Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet kalkun med citron, timian og hvidløg

Grillet kalkun med citron, timian og hvidløg

grillet kalkun med citron og timian
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Sådan laver du grillet kalkun med citron, timian og hvidløg. En nem opskrift på kalkunbøffer, der grilles ved direkte varme. God sommermad.

Grillet kalkun er både nem, hurtig og meget fedtfattig mad på grillen, og så smager det altså bare virkelig godt.

Her har jeg marineret de lækre kalkunbøffer i en nem marinade, der består af olie, citron, timian og hvidløg. Det passer godt til kalkunkødet - og så smager det af dansk sommer.

Se også: Kalkunschnitzler i fad - fedtfattig opskrift

Jeg plejer at skære kalkunbøffer ud af et helt stykke kalkunbrystfilet, som du kan købe i de fleste supermarkeder.

Jeg skærer gerne bøffer på ca. 175 gram stykket, men de kan sagtens laves lidt større.

Her er det blevet til to bøffer af kalkun, men du kan jo nemt bare lave flere, hvis det eks. er til fire personer.

Opskrift på grillet kalkun

Grillet kalkun med citron, timian og hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du grillet kalkun med citron, timian og hvidløg. En nem opskrift på kalkunbøffer, der grilles ved direkte varme. God sommermad.
Antal: 2 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g kalkunbryst skåret i to tykke skiver
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk citronsaft friskpresset
  • 1 spsk timian blade
  • 1 spsk hvidløg fintrevet eller presset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til grillet kalkun starter du med, at skære to tykker skiver af et stykke kalkunbrystfilet. Jeg laver dem gerne på ca. 175 gram stykket, men lav dem så store du synes. Så har du gode og lækre kalkunbøffer.
  2. I en lille skål røres rapsolie sammen med friskpresset citronsaft, timian og hvidløg.
  3. Læg kalkunbøfferne i et fad eller tallerken, og kom marinaden over. Vend det godt rundt, så smagsstofferne fordeles godt på kødet.
  4. Lad kalkunbøfferne stå og trække i ca. 15 minutter, og i imens kan du gøre grillen klar.
  5. Grill de lækre kalkunbøffer ved en direkte og god varme i ca. 5 minutter på hver side. Krydres derefter med salt og friskkværnet peber. Er det tykkere kalkunbøffer skal de måske have et minuts tid mere.

Næringsindhold

Kalorier313kcalKulhydrater3gProtein38gFedt17gMættet fedt2gFlerumættet fedt11gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.03gKolesterol95mgNatrium1524mgKalium477mgKostfibre1gSukker1gVitamin A203IUVitamin C13mgCalcium48mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Grillet kalkun serveres straks, og det kan eks. være sammen med lækkert tilbehør til grillmad.

Eller prøv med grillede asparges og grillede kartofler med hvidløg.

Rester af kalkunbrystfilet kan du bruge i en lækker kalkungryde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required