Grillet hjertesalat med mormordressing og parmesan er skønt tilbehør til aftensmaden. Vegetarisk og drønlækkert. Se videoguide og opskrift.
Grillet hjertesalat er måske ikke noget af det, du laver mest, når du står ved den varme grill.
Men prøv det. Hjertesalaterne smager virkelig godt efter en tur på grillristen, særligt når de serveres med en klassisk mormordressing.
De kønne kniplinge-formede flager af parmesanost ser svære ud, men det er faktisk let at lave.
Og skulle du komme i tvivl om hvordan, kan du se videoguiden under opskriften.
Opskrift på grillet hjertesalat med parmesan
Grillet hjertesalat med mormordressing
Ingredienser
- 4 stk hjertesalat
Mormordressing
- 100 gram fløde
- 2 citroner - saften
- 25 gram sukker
Parmesanflager
- 100 gram parmesanost - revet
- 30 gram olivenolie
Sådan gør du
- Skær hjertesalat over, og marinér med olivenolie.
- Grill på skærefladen i ca. fire minutter over direkte varme.
- Lav mormordressingen ved at blande citronsaft fra pressede citroner med sukker og fløde.
- Riv parmesanen udover en pande, og sæt derefter panden på grillen.
- Når parmesanen er karamelliseret, tages osten af panden. Gem osteflagerne til anretningen.
- Anret dressing, osteflager og salat. Meget gerne portionsanretninger.
Få tilsendt opskriften på mail
Video
Tips
Du kan bruge de grillede salater til en vegetarmenu med blandt andet blomkålsfrikadeller og et godt brød.
Her kan det for eksempel være pandebrød lavet på grillen eller et flot focaccia med blomstermønster.
Se også andre opskrifter og indlæg:
Del dine ideer og tanker med os andre her: