Grillet hjertesalat med mormordressing og parmesan er skønt tilbehør til aftensmaden. Vegetarisk og drønlækkert. Se videoguide og opskrift.
Grillet hjertesalat er måske ikke noget af det, du laver mest, når du står ved den varme grill.
Men prøv det. Hjertesalaterne smager virkelig godt efter en tur på grillristen, særligt når de serveres med en klassisk mormordressing.
De kønne kniplinge-formede flager af parmesanost ser svære ud, men det er faktisk let at lave.
Og skulle du komme i tvivl om hvordan, kan du se videoguiden under opskriften.
Opskrift på grillet hjertesalat med parmesan
Ingredienser
- 4 stk hjertesalat
Mormordressing
- 100 gram fløde
- 2 citroner saften
- 25 gram sukker
Parmesanflager
- 100 gram parmesanost revet
- 30 gram olivenolie
Sådan gør du
- Skær hjertesalat over, og marinér med olivenolie.
- Grill på skærefladen i ca. fire minutter over direkte varme.
- Lav mormordressingen ved at blande citronsaft fra pressede citroner med sukker og fløde.
- Riv parmesanen udover en pande, og sæt derefter panden på grillen.
- Når parmesanen er karamelliseret, tages osten af panden. Gem osteflagerne til anretningen.
- Anret dressing, osteflager og salat. Meget gerne portionsanretninger.
Se video til opskrift
Tips
Du kan bruge de grillede salater til en vegetarmenu med blandt andet blomkålsfrikadeller og et godt brød.
Her kan det for eksempel være pandebrød lavet på grillen eller et flot focaccia med blomstermønster.
Se også andre opskrifter og indlæg:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.