• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grillede rejer - sådan får du det bedste resultat

Grillede rejer - sådan får du det bedste resultat

grillede rejer på spyd
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. juli 2021 - Udgivet:  19. juli 2021

Grillede rejer er delikate på lune sommeraftener. Her får du gode råd til at grille rejer med og uden skal, så du får de bedste resultater.

Grillede rejer er en sommerspise, som folk der elsker skaldyr og fisk sætter stor pris på.

Men de fleste af os har formodentlig prøvet at få serveret tørre eller gummiagtige grillstegte rejer, og det er ikke noget, vi gider spise.

Der er altså en hårfin balance mellem hot og not. Derfor får du nu fire gode råd og metoder til grillede rejer, som er saftige og sprøde - afhængigt af, om du vil have skal på eller ej.

Marinering er første skridt

Skal rejerne have smag, skal du marinere dem først, så de kan ligge i væden og suge krydderierne til sig.

Prøv for eksempel en marinade af citron, hvidløg, ingefær, chili og lidt olie. Små rejer skal kun ligge i et kvarters tid, store tigerrejer må godt marineres i en time.

Herefter grilles de i en alubakke eller på spyd i ganske kort tid.

Hvis du ikke gider at marinere rejerne, kan du presse lime- eller citronsaft ud over dem og drysse med salt. Så får du den klare, rene rejesmag.

Stegetid for grillede rejer

Når skalrejer er frosne, skal de have tre til fire minutter over direkte varme enten i foliebakke eller på rist.

Er de optøede, skal de kun grilles i et par minutter på spyd eller i en bakke over direkte varme, oplyser Royal Greenland.

Vil du grille over indirekte varme, skal du lægge to minutter oveni grilltiden.

Grillede rejer på spyd

Husk altid at sætte træspyd i blød i vand et par timer, før de skal bruges. På den måde undgår du, at enderne bliver forkullede eller brændte.

Det er en god ide at sætte rejerne på spyd, før du marinerer, så slipper du for at stå og prikke i de vædede rejer.

Så på med rejerne, hæld marinaden over dem og sæt dem i køleskabet en halv til en hel time.

Tigerrejer direkte på rist

Du kan lægge de såkaldte kæmperejer direkte på grillristen, men det er lettere med spyd, da rejerne bliver rettet ud.

Vil du hellere grille dem på risten, kan du bruge store, argentinske rejer, som du griller med skal på.

Også her kan du med fordel marinere dem først. Disse store rejer skal have fem-seks minutter på hver side.

Se også andre opskrifter og indlæg her:

  • Rejer - opskrifter, fakta og viden om det lille skaldyr
  • Stegte rejer - lynhurtige rejer som snack
  • Panerede rejer - opskrift på grydestegte rejer
  • Lakseroulade med rejer til forret eller buffet
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her