Grillede rejer er delikate på lune sommeraftener. Her får du gode råd til at grille rejer med og uden skal, så du får de bedste resultater.
Grillede rejer er en sommerspise, som folk der elsker skaldyr og fisk sætter stor pris på.
Men de fleste af os har formodentlig prøvet at få serveret tørre eller gummiagtige grillstegte rejer, og det er ikke noget, vi gider spise.
Der er altså en hårfin balance mellem hot og not. Derfor får du nu fire gode råd og metoder til grillede rejer, som er saftige og sprøde - afhængigt af, om du vil have skal på eller ej.
Marinering er første skridt
Skal rejerne have smag, skal du marinere dem først, så de kan ligge i væden og suge krydderierne til sig.
Prøv for eksempel en marinade af citron, hvidløg, ingefær, chili og lidt olie. Små rejer skal kun ligge i et kvarters tid, store tigerrejer må godt marineres i en time.
Herefter grilles de i en alubakke eller på spyd i ganske kort tid.
Hvis du ikke gider at marinere rejerne, kan du presse lime- eller citronsaft ud over dem og drysse med salt. Så får du den klare, rene rejesmag.
Stegetid for grillede rejer
Når skalrejer er frosne, skal de have tre til fire minutter over direkte varme enten i foliebakke eller på rist.
Er de optøede, skal de kun grilles i et par minutter på spyd eller i en bakke over direkte varme, oplyser Royal Greenland.
Vil du grille over indirekte varme, skal du lægge to minutter oveni grilltiden.
Grillede rejer på spyd
Husk altid at sætte træspyd i blød i vand et par timer, før de skal bruges. På den måde undgår du, at enderne bliver forkullede eller brændte.
Det er en god ide at sætte rejerne på spyd, før du marinerer, så slipper du for at stå og prikke i de vædede rejer.
Så på med rejerne, hæld marinaden over dem og sæt dem i køleskabet en halv til en hel time.
Tigerrejer direkte på rist
Du kan lægge de såkaldte kæmperejer direkte på grillristen, men det er lettere med spyd, da rejerne bliver rettet ud.
Vil du hellere grille dem på risten, kan du bruge store, argentinske rejer, som du griller med skal på.
Også her kan du med fordel marinere dem først. Disse store rejer skal have fem-seks minutter på hver side.
Se også andre opskrifter og indlæg her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden