Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flanksteak

Flanksteak på grill med marinade, stegetid og tilbehør

Billede resultat for flanksteak i grill
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
467
SHARES
FacebookMessenger467PinterestEmailSMS
Indhold
  • Flanksteak
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på flanksteak
  • Tips
  • Tilbehør til flankesteg på grill
  • FAQ
  • Kommentarer

Flanksteak

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 10 minutter min
Hviletid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 25 minutter min
Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Antal: 4
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 900 g flanksteak ((flankesteg))
  • 2 spsk timian (blade, rosmarin er også godt)
  • 4 fed hvidløg (pressede eller meget finthakkede)
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave marinaden til 900 g flanksteak. 2 spsk timian kommes i en lille skål sammen med 4 fed hvidløg (pressede), 3 spsk olivenolie og lidt salt og friskkværnet peber. Rør det godt igennem. Du kan også anvende rosmarin i stedet for timian.
  2. Smør så kødet godt med marinaden - massér det godt ind i kødet, og lad steaken trække en times tid i en frysepose. Ikke i køleskabet, men blot på køkkenbordet, da du ikke skal grille koldt kød!
  3. Tænd så din grill. Jeg har grillet denne flanksteak på en gasgrill - Weber Q3200, men du kan selvfølgelig sagtens også bruge en almindelig kuglegrill. Eller for den sags skyld lave flanksteaken i ovnen. Stegetiden er den samme (i ovnen skal du regne med ialt otte minutter).
  4. Jeg griller flanksteaken ved indirekte varme. Det vil sige, at du ikke tænder den inderste brænder. Og i kuglegrillen lægger du kullene i den ene halvdel af grillen - risten på - og så griller du kødet i den side, hvor kullene IKKE ligger. Få grillen op på cirka 200 grader - ikke meget mere.
  5. Læg nu din flanksteak på - og luk straks efter låget. Du skal grille - ikke lune gråspurvene ude i haven.
  6. Efter 4-5 minutter vender du flanksteaken om, og griller den i yderligere fem minutter på den anden side. Ikke længere tid end dette, da den så risikerer at blive tør og kedelig.
  7. Tag nu flanksteaken af, og pak den godt ind i sølvpapir. Gerne 3-4 lag. Lad den hvile i 15-20 minutter, så saften og kraften når at sætte sig i kødet. I mellemtiden kan du så nå at lave tilbehøret til den.
  8. Så pakker du den grillede flanksteak ud af sølvpapiret, og lægger den på et skærebræt. Med en skarp kniv skærer du nu meget tynde skiver på skrå
  9. Altså skråt ned gennem kødet - som du kan se på billedet.

Næringsindhold

Kalorier426kcalKulhydrater2gProtein49gFedt24gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt14gKolesterol135mgNatrium702mgKalium798mgKostfibre1gSukker0.02gVitamin A166IUVitamin C6mgCalcium66mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på flanksteak

Her kan du se hvordan du griller flanksteak, der er marineret med timian og hvidløg.

Flankestegen er et nogenlunde billigt stykke kød, men du får masser af smag, når du griller kødet på denne måde her.

Brug den som en nogenlunde nem aftensmad sammen med en god salat - men flanksteak er også fin som gæstemad.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Flanksteak sous vide
  • Thai beef salad
  • Grillspyd med flankesteg
  • Langtidsstegt flanksteak

Tips

Den færdiggrillede flanksteak serveres straks efter udkæring.

I forhold til marinering, så kan du godt grille kødet ret hurtigt efter - og altså ikke vente en time.

Men du får mere smag, hvis kødet får lov til at trække en times tid - eller længere.

Du kan også marinere flankestegen dagen før - men så skal den lægges på køl.

Tilbehør til flankesteg på grill

Lækkert tilbehør til sådan en flanksteak kan være en bagt kartoffel og/eller en lækker spidskålssalat.

FAQ

Hvad er flankesteg?

Flankestegen er en udskæring, der typisk laves af okse. Den sidder på den nederste del af slaget.

Hvad er forskellen på flanksteak og flankesteg?

Der er ingen forskel, for det er samme udskæring. Med samme navn.

Hvor længe skal en flankesteg tilberedes?

Giv den ca. 4-5 minutter på hver side, men ikke mere, da kødet så bliver for tørt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    maj 28, 2023 at 1:45 pm

    Vi har prøvet at marinere flanksteaken i rødvin, hvidløg, sort peber og timian natten over. De er også rigtig lækkert.
    Jolanda

    Svar
  2. Kenneth skriver

    juli 01, 2021 at 12:32 pm

    Super god opskrift, afprøvet og godkendt 👍😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 01, 2021 at 1:18 pm

      Hej Kenneth
      Dejligt at høre - mange tak.
      Fortsat god sommer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Michael Hansen skriver

    september 23, 2017 at 1:04 pm

    Jeg undrer mig over stegetiden.
    15 min. ved indirekte varme på en gasgrill feks er ALT for lidt.
    I øvrigt er det mærkeligt at så mange anbefaler en hviletid på 15 til 20 minutter når slagterskolen siger at der ingen hviletid skal være, da hviletid blot vil få kødet til at miste saft.

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 24, 2017 at 7:13 am

      Hej Michael
      Tak for indspark om flansksteak og jeg kan godt følge dig. Jeg kender godt anbefalingerne, men det er min egen erfaring, hvor jeg synes kødet bliver bedst. Også med hensyn ti lhviletiden, hvor jeg har prøvet mig frem, og jeg synes denne metode fungerer bedst.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  4. Guffeliguf skriver

    august 16, 2015 at 8:31 pm

    Hej Svend
    Tak for det - og det er nemlig rigtigt. Altid skære flanksteak i meget tynde skriver på skrå af kødet. Så bliver det super mørt.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  5. Svend Sørensen, Vejen skriver

    juli 11, 2015 at 8:34 pm

    God opskrift med fin stegetid. Men husk at skære flanksteak i meget tynde skiver. Ellers kan det blive lidt sejt. Men smager godt.
    Vh Svend

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required