• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Flanksteak

Flanksteak

Billede resultat for flanksteak i grill
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
456
SHARES
FacebookMessenger456PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. maj 2024 - Udgivet: 27. maj 2023

Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.

Her kan du se hvordan du griller flanksteak, der er marineret med timian og hvidløg.

Flankestegen er et nogenlunde billigt stykke kød, men du får masser af smag, når du griller kødet på denne måde her.

Brug den som en nogenlunde nem aftensmad sammen med en god salat - men flanksteak er også fin som gæstemad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Flanksteak sous vide
  • Thai beef salad
  • Grillspyd med flankesteg
  • Langtidsstegt flanksteak

Opskrift på flanksteak

Opskriften er til fire personer.

Billede resultat for flanksteak i grill
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flanksteak

4.79 fra 28 stemmer
Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 426
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 900 g flanksteak - (flankesteg)
  • timian - rosmarin er også godt
  • 4 fed hvidløg - pressede eller meget finthakkede
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave marinaden til flanksteaken. Pil bladene en dusk frisk timian, og kom dem i en lille skål, sammen med pressede hvidløgsfed, olie og lidt salt og friskkværnet peber. Rør det godt igennem. Du kan også anvende rosmarin i stedet for timian.
  2. Smør så kødet godt med marinaden - massér det godt ind i kødet, og lad steaken trække en times tid i en frysepose. Ikke i køleskabet, men blot på køkkenbordet, da du ikke skal grille koldt kød!
  3. Tænd så din grill. Jeg har grillet denne flanksteak på en gasgrill - Weber Q3200, men du kan selvfølgelig sagtens også bruge en almindelig kuglegrill. Eller for den sags skyld lave flanksteaken i ovnen. Stegetiden er den samme (i ovnen skal du regne med ialt otte minutter).
  4. Jeg griller flanksteaken ved indirekte varme. Det vil sige, at du ikke tænder den inderste brænder. Og i kuglegrillen lægger du kullene i den ene halvdel af grillen - risten på - og så griller du kødet i den side, hvor kullene IKKE ligger. Få grillen op på cirka 200 grader - ikke meget mere.
  5. Læg nu din flanksteak på - og luk straks efter låget. Du skal grille - ikke lune gråspurvene ude i haven.
  6. Efter 4-5 minutter vender du flanksteaken om, og griller den i yderligere fem minutter på den anden side. Ikke længere tid end dette, da den så risikerer at blive tør og kedelig.
  7. Tag nu flanksteaken af, og pak den godt ind i sølvpapir. Gerne 3-4 lag. Lad den hvile i 15-20 minutter, så saften og kraften når at sætte sig i kødet. I mellemtiden kan du så nå at lave tilbehøret til den.
  8. Så pakker du den grillede flanksteak ud af sølvpapiret, og lægger den på et skærebræt. Med en skarp kniv skærer du nu meget tynde skiver på skrå
  9. Altså skråt ned gennem kødet - som du kan se på billedet.

Næringsindhold

Kalorier: 426kcalKulhydrater: 2gProtein: 49gFedt: 24gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 14gKolesterol: 135mgNatrium: 702mgKalium: 798mgKostfibre: 1gSukker: 0.02gVitamin A: 166IUVitamin C: 6mgCalcium: 66mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdiggrillede flanksteak serveres straks efter udkæring.

I forhold til marinering, så kan du godt grille kødet ret hurtigt efter - og altså ikke vente en time.

Men du får mere smag, hvis kødet får lov til at trække en times tid - eller længere.

Du kan også marinere flankestegen dagen før - men så skal den lægges på køl.

Tilbehør til flankesteg på grill

Lækkert tilbehør til sådan en flanksteak kan være en bagt kartoffel og/eller en lækker spidskålssalat.

Typiske spørgsmål om flanksteak

Hvad er flankesteg?

Flankestegen er en udskæring, der typisk laves af okse. Den sidder på den nederste del af slaget.

Hvad er forskellen på flanksteak og flankesteg?

Der er ingen forskel, for det er samme udskæring. Med samme navn.

Hvor længe skal en flankesteg tilberedes?

Giv den ca. 4-5 minutter på hver side, men ikke mere, da kødet så bliver for tørt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    maj 28, 2023 at 1:45 pm

    Vi har prøvet at marinere flanksteaken i rødvin, hvidløg, sort peber og timian natten over. De er også rigtig lækkert.
    Jolanda

    Svar
  2. Kenneth

    juli 01, 2021 at 12:32 pm

    Super god opskrift, afprøvet og godkendt 👍😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 01, 2021 at 1:18 pm

      Hej Kenneth
      Dejligt at høre - mange tak.
      Fortsat god sommer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Michael Hansen

    september 23, 2017 at 1:04 pm

    Jeg undrer mig over stegetiden.
    15 min. ved indirekte varme på en gasgrill feks er ALT for lidt.
    I øvrigt er det mærkeligt at så mange anbefaler en hviletid på 15 til 20 minutter når slagterskolen siger at der ingen hviletid skal være, da hviletid blot vil få kødet til at miste saft.

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 24, 2017 at 7:13 am

      Hej Michael
      Tak for indspark om flansksteak og jeg kan godt følge dig. Jeg kender godt anbefalingerne, men det er min egen erfaring, hvor jeg synes kødet bliver bedst. Også med hensyn ti lhviletiden, hvor jeg har prøvet mig frem, og jeg synes denne metode fungerer bedst.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  4. Guffeliguf

    august 16, 2015 at 8:31 pm

    Hej Svend
    Tak for det - og det er nemlig rigtigt. Altid skære flanksteak i meget tynde skriver på skrå af kødet. Så bliver det super mørt.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  5. Svend Sørensen, Vejen

    juli 11, 2015 at 8:34 pm

    God opskrift med fin stegetid. Men husk at skære flanksteak i meget tynde skiver. Ellers kan det blive lidt sejt. Men smager godt.
    Vh Svend

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required