Indhold
Græskarmuffins til en kold eftermiddag
Ingredienser
- 1 hokkaido-græskar moset
- 230 g hvedemel
- 200 g rørsukker
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 spsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 0,5 tsk muskat
- 1 pære revet
- 50 g valnødder hakket
- 2 æg
- 125 g smeltet smør
- 100 g flødeost
- 40 g flormelis
- 30 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- citronskal fintrevet
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 varmluft.
- Skær græskarret i otte stykker, fjerne kerner, og læg dem på bageplade med bagepapir. Lad dem bage i ca. 40 minutter, så kødet er blødt.
- Skær kødet fra græskarskallerne.
- Blend græskarkødet eller miks det med en elpisker, så det bliver til mos.
- Riv pæren med skræl og hak valnødderne.
- Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt derefter græskarmos og rør rundt.
- Tilsæt valnødder, pære, æg og smeltet smør. Rør rundt, ikke pisk, så bliver dine muffins ikke svampede.
- Hæld dejen i smurte muffinsforme og bag i 20 minutter.
- Pisk smør og flormelis godt sammen.
- Tilsæt vanilje og revet citronskal. Pisk igen.
- Pisk nu flødeosten i hurtigt og tilsæt eventuelt lidt citronsaft.
- Sprøjt blandingen på dine græskarmuffins med en tyl el.lign., når kagerne er afkølet.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på græskarmuffins med valnødder
Græskarmuffins er den oplagte kage-ide i Halloween-tiden, men de er så sandelig også skønne en ganske almindelig kold vinterdag.
Græskarkødet fra Hokkaidogræskar smager simpelthen så skønt med varme krydderier som kanel og kardemomme. Og så er cream cheese-frosting jo altid et hit.
Jeg har valgt at komme valnødder i, fordi det er rart at have noget sprødt at tygge på, når selve kagerne er herligt svampede.
Derudover har jeg tilføjet en revet pære, så smagen går op i en højere helhed. Du kan naturligvis udskifte pæren med et æble eller en gulerod - eventuelt en halv revet squash. Det er smag og behag.
Se andre opskrifter til Halloween:
Tips
Disse græskarmuffins kan sagtens nydes uden frosting, men det er lidt synd, for den er virkelig skøn til netop disse kager.
Pæren kan udelades. Den kan også erstattes med et revet æble, hvis I ønsker en mere syrlig smag.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments