Græskarmuffins er velegnede til Halloween og vinterdage. De varme krydderier og det fine græskarkød smager skønt med cream cheese-frosting.
Græskarmuffins er den oplagte kage-ide i Halloween-tiden, men de er så sandelig også skønne en ganske almindelig kold vinterdag.
Græskarkødet fra Hokkaidogræskar smager simpelthen så skønt sammen med varme krydderier som kanel og kardemomme. Og så er cream cheese-frosting jo altid et hit.
Jeg har valgt at komme hakkede valnødder i mine muffins, fordi det er rart at have noget sprødt at tygge på, når selve kagerne er herligt svampede.
Derudover har jeg tilføjet en revet pære, så smagen går op i en højere helhed.
Du kan naturligvis udskifte pæren med et æble eller en gulerod - eventuelt en halv revet squash. Det er smag og behag.
Disse muffins kan sagtens nydes uden frosting, men det er lidt synd, for den er virkelig skøn til netop disse kager.
Opskrift på græskarmuffins
Græskarmuffins til en kold eftermiddag
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Cream cheese frosting
- 100 gram flødeost
- 40 gram flormelis
- 30 gram smør
- 1 tsk vaniljesukker
- citronskal fintrevet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 varmluft.
- Skær græskarret i otte stykker, fjerne kerner, og læg dem på bageplade med bagepapir. Lad dem bage i ca. 40 minutter, så kødet er blødt.
- Skær kødet fra græskarskallerne.
- Blend græskarkødet eller miks det med en elpisker, så det bliver til mos.
- Riv pæren med skræl og hak valnødderne.
- Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt derefter græskarmos og rør rundt.
- Tilsæt valnødder, pære, æg og smeltet smør. Rør rundt, ikke pisk, så bliver dine muffins ikke svampede.
- Hæld dejen i smurte muffinsforme og bag i 20 minutter.
Cream cheese-frosting
- Pisk smør og flormelis godt sammen.
- Tilsæt vanilje og revet citronskal. Pisk igen.
- Pisk nu flødeosten i hurtigt og tilsæt eventuelt lidt citronsaft.
- Sprøjt blandingen på dine muffins med en tyl el.lign., når kagerne er afkølet.
Her er inspiration til andre muffins, du kan varme dig og andre med:
Kom med din kommentar her