Græskarmuffins er velegnede til Halloween og vinterdage. De varme krydderier og det fine græskarkød smager skønt med cream cheese-frosting.
Græskarmuffins er den oplagte kage-ide i Halloween-tiden, men de er så sandelig også skønne en ganske almindelig kold vinterdag.
Græskarkødet fra Hokkaidogræskar smager simpelthen så skønt med varme krydderier som kanel og kardemomme. Og så er cream cheese-frosting jo altid et hit.
Jeg har valgt at komme valnødder i, fordi det er rart at have noget sprødt at tygge på, når selve kagerne er herligt svampede.
Derudover har jeg tilføjet en revet pære, så smagen går op i en højere helhed. Du kan naturligvis udskifte pæren med et æble eller en gulerod - eventuelt en halv revet squash. Det er smag og behag.
Se andre opskrifter til Halloween:
Opskrift på græskarmuffins med valnødder
Ingredienser
Cream cheese frosting
- 100 gram flødeost
- 40 gram flormelis
- 30 gram smør
- 1 tsk vaniljesukker
- citronskal fintrevet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 varmluft.
- Skær græskarret i otte stykker, fjerne kerner, og læg dem på bageplade med bagepapir. Lad dem bage i ca. 40 minutter, så kødet er blødt.
- Skær kødet fra græskarskallerne.
- Blend græskarkødet eller miks det med en elpisker, så det bliver til mos.
- Riv pæren med skræl og hak valnødderne.
- Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt derefter græskarmos og rør rundt.
- Tilsæt valnødder, pære, æg og smeltet smør. Rør rundt, ikke pisk, så bliver dine muffins ikke svampede.
- Hæld dejen i smurte muffinsforme og bag i 20 minutter.
Cream cheese-frosting
- Pisk smør og flormelis godt sammen.
- Tilsæt vanilje og revet citronskal. Pisk igen.
- Pisk nu flødeosten i hurtigt og tilsæt eventuelt lidt citronsaft.
- Sprøjt blandingen på dine græskarmuffins med en tyl el.lign., når kagerne er afkølet.
Tips
Disse græskarmuffins kan sagtens nydes uden frosting, men det er lidt synd, for den er virkelig skøn til netop disse kager.
Pæren kan udelades. Den kan også erstattes med et revet æble, hvis I ønsker en mere syrlig smag.
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.