Her er en meget nem opskrift på græsk gyros, der er oksekød i tern, som steges på en meget varm pande med grøntsager, der er marineret i et par timer.
Græsk gyros findes i et utal af variationer, og den laves med både lam, svinekød og oksekød. Jeg har endda sågar fået den serveret med kylling, men her er det en opskrift med oksekød i tern.
Du kan eventuelt bruge gullaschtern eller lignende.
Se også: Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen
Mængden af de forskellige ingredienser kan du selv variere, da det ikke er så vigtigt. I virkeligheden er gyros en god mulighed for at få ryddet op i grøntsagsskuffen.
Du kan i øvrigt også tilsætte lidt chili eller spidskommen, men dette er ikke nødvendigt.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på græsk gyros
Græsk gyros
Ingredienser
- 500 g oksekød - i tern
- 1 stor løg - hakkes fint
- 4 fed hvidløg - hakkes fint
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 gul peberfrugt - i små tern
- 0,5 squash - i mindre tern
- 2 gulerødder - i små stave
- 1 dl olivenolie
- 4 tsk paprika
- 3 tsk oregano - tørret
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Græsk gyros: Oksekød klargøres. Hvis ternene er for store deles i mindre tern på cirka en centimeter på hvert led. Kommes i en stor skål.
- Løg og hvidløg hakkes fint, mens peberfrugterne skæres i små tern. Squash deles ligeledes i mindre tern, og gulerødderne skæres i tynde stave. Kom det i skålen.
- Rør en marinade sammen, og den består af olivenolie, paprika, oregano, citronsaft, salt og peber.
- Hæld marinaden over kød og grøntsager, og vend det hele godt sammen. Stilles på køl i mindst en time - og gerne tre timer, hvis du har tiden til det. Så samler den endnu mere smag.
- Varm en pande op, og den skal være godt varm.
- Kom den græske gyros på, og steg den i 5-7 minutter, hvor den hele tiden vendes rundt. Pas på den ikke brænder fast, og tilfør om nødvendigt lidt mere olie.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige gyros serveres med kogte ris og en tzatziki. Nemt og virkelig godt.
Og bortset fra tiden til marinering af oksekødet, så er det altså ikke en ret, der tager lang tid at lave.
Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.
Se også: Græsk salat med oliven og feta
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Claes Knudsen
En gyro eller gyros (græsk: γύρος, gyros bogstaveligt 'sving') er en græsk madret lavet af kød tilberedt på en vertikal rotisserie. Oprindeligt blev det lavet af lammekød, men i Grækenland bruges der oftest svinekød eller kyllingekød. Det bliver normalt serveret pakket ind i et fladbrød med tomat, løg, tzatzikisauce, og nogle gange pommes frites.
Dorthea.
Når vi får gyrus starter vi med at brune et løg i tern der efter kommer vi bacontern i så gyrus tilsidst 1/4 fløde måske lidt maizena til jævning , spises med kartoffelmos
Anette Villefrance
Hej
Kan gullaschtern godt nå at blive møre på 5 - 7 minutter.
Mvh. Anette
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Ja, i denne ret er de fint møre - svarer lidt til en bøf 🙂
Alt det bedste
Holger
Anette Villefrance
Tak 😊
Jane
Hei, takk for gode og spennende oppskrifter. Jeg lurer på følgende: er tomatpasta det samme som tomat pure? Hva er peberfrukt, er det paprika eller chili? Håper på svar! Hilsen norsk matglad