Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Græsk gyros

Græsk gyros

græsk gyros med oksekød
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailSMS

Her er en meget nem opskrift på græsk gyros, der er oksekød i tern, som steges på en meget varm pande med grøntsager, der er marineret i et par timer.

Græsk gyros findes i et utal af variationer, og den laves med både lam, svinekød og oksekød. Jeg har endda sågar fået den serveret med kylling, men her er det en opskrift med oksekød i tern.

Du kan eventuelt bruge gullaschtern eller lignende.

Se også: Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen

Mængden af de forskellige ingredienser kan du selv variere, da det ikke er så vigtigt. I virkeligheden er gyros en god mulighed for at få ryddet op i grøntsagsskuffen.

Du kan i øvrigt også tilsætte lidt chili eller spidskommen, men dette er ikke nødvendigt.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på græsk gyros

Græsk gyros

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Gyros på køl: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Her er en meget nem opskrift på græsk gyros, der er oksekød i tern, som steges på en meget varm pande med grøntsager, der er marineret i et par timer.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g oksekød (i tern)
  • 1 stor løg (hakkes fint)
  • 4 fed hvidløg (hakkes fint)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 1 gul peberfrugt (i små tern)
  • 0,5 squash (i mindre tern)
  • 2 gulerødder (i små stave)
  • 1 dl olivenolie
  • 4 tsk paprika
  • 3 tsk oregano (tørret)
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Græsk gyros: Oksekød klargøres. Hvis ternene er for store deles i mindre tern på cirka en centimeter på hvert led. Kommes i en stor skål.
  2. Løg og hvidløg hakkes fint, mens peberfrugterne skæres i små tern. Squash deles ligeledes i mindre tern, og gulerødderne skæres i tynde stave. Kom det i skålen.
  3. Rør en marinade sammen, og den består af olivenolie, paprika, oregano, citronsaft, salt og peber.
  4. Hæld marinaden over kød og grøntsager, og vend det hele godt sammen. Stilles på køl i mindst en time - og gerne tre timer, hvis du har tiden til det. Så samler den endnu mere smag.
  5. Varm en pande op, og den skal være godt varm.
  6. Kom den græske gyros på, og steg den i 5-7 minutter, hvor den hele tiden vendes rundt. Pas på den ikke brænder fast, og tilfør om nødvendigt lidt mere olie.

Næringsindhold

Kalorier455kcalKulhydrater14gProtein30gFedt32gMættet fedt6gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt21gKolesterol78mgNatrium679mgKalium818mgKostfibre3gSukker5gVitamin A6317IUVitamin C112mgCalcium83mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den færdige gyros serveres med kogte ris og en tzatziki. Nemt og virkelig godt.

Og bortset fra tiden til marinering af oksekødet, så er det altså ikke en ret, der tager lang tid at lave.

Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.

Se også: Græsk salat med oliven og feta

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claes Knudsen skriver

    oktober 01, 2024 at 8:15 am

    En gyro eller gyros (græsk: γύρος, gyros bogstaveligt 'sving') er en græsk madret lavet af kød tilberedt på en vertikal rotisserie. Oprindeligt blev det lavet af lammekød, men i Grækenland bruges der oftest svinekød eller kyllingekød. Det bliver normalt serveret pakket ind i et fladbrød med tomat, løg, tzatzikisauce, og nogle gange pommes frites.

    Svar
  2. Dorthea. skriver

    august 30, 2024 at 6:08 pm

    Når vi får gyrus starter vi med at brune et løg i tern der efter kommer vi bacontern i så gyrus tilsidst 1/4 fløde måske lidt maizena til jævning , spises med kartoffelmos

    Svar
  3. Anette Villefrance skriver

    november 15, 2023 at 10:19 am

    Hej
    Kan gullaschtern godt nå at blive møre på 5 - 7 minutter.
    Mvh. Anette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 15, 2023 at 10:36 am

      Hej Anette
      Ja, i denne ret er de fint møre - svarer lidt til en bøf 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anette Villefrance skriver

        november 16, 2023 at 10:12 am

        Tak 😊

  4. Jane skriver

    august 24, 2023 at 12:51 pm

    Hei, takk for gode og spennende oppskrifter. Jeg lurer på følgende: er tomatpasta det samme som tomat pure? Hva er peberfrukt, er det paprika eller chili? Håper på svar! Hilsen norsk matglad

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required