• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Græsk farsbrød med feta og grøntsager

billederesultat for græsk farsbrød
Græsk farsbrød er nem aftensmad, der virkelig smager godt. Farsbrødet laves blandt andet med grøntsager og feta, og steges i ovnen i et fad sammen med kartofler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. januar 2024 - Udgivet:  30. april 2021

Del gerne:
385
SHARES
FacebookMessenger385PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.
  2. Opskrift på græsk farsbrød
  3. Græsk farsbrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 42 stemmer
Gå til opskrift

Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.

Græsk farsbrød er en lækker variant af et par danske klassiskere.

Herhjemme kender vi både forloren hare og det klassiske farsbrød, men denne udgave er i stedet med blandt andet grøntsager, soltørrede tomater og feta.

Nem og dejlig aftensmad, som alle kan lide. Og så endda med kartofler i fadet, så du blot behøver at servere en lækker salat til.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på græsk farsbrød

billederesultat for græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.
Bedømmelse
4.7 fra 42 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 0,5 squash - lille
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 4 soltørrede tomater - i olie
  • 75 g feta
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 portion græske kartofler - her er opskrift på græske kartofler

Fremgangsmåde

  • Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
  • Det hakkede kalve- og svinekød røres med salt og peber.
  • Løg og hvidløgsfed rives på den grove side af et rivejern og kommes ved.
  • En halv peberfrugt og en halv squash rives ligeledes på den grove side af rivejernet og vendes i farsen.
  • Tilsæt så også æg og rasp, mens de soltørrede tomater snittes i helt tynde skiver og kommes ved.
  • Feta smuldres i og nu røres farsen godt sammen.
  • Smør et ildfast fad eller bradepande med lidt olie, og form et græsk farsbrød midt i fadet.
  • Rør fire spiseskefulde olivenolie sammen med to spiseskefulde tomatpasta, og smør det på farsbrødet.
  • Lav de græske kartofler som anvist i linket, og fordel dem rundt om farsbrødet. De skal selvfølgelig ikke tilberedes først.
  • Steg det græske farsbrød og kartofler cirka 50 minutter ved 180 varmluft. Kartoflerne skal være møre.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
210
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Græsk farsbrød serveres straks sammen med kartoflerne og en grøn salat eller tomatsalat.

Se også mine andre græske opskrifter:

Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen

Tzatziki

Græsk salat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    marts 30, 2025 at 8:37 pm

    Super lækker opskrift, men kan den nedfryses??

    Svar
  2. Gitte Erika Jensen

    juni 05, 2024 at 5:06 pm

    I følge min søn(og jeg) er det verdens bedste farsbrød. Sidste gang vi lavede det, manglede vi squash, så det blev til hakkede oliven der kom i, slet ikke ringe 🙂

    Svar
  3. Næstholdt

    oktober 01, 2021 at 6:02 pm

    Lækkert

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required