• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ristet hotdog

Ristet hotdog

ristet hotdog serveret med Cocio chokolademælk
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 6. juli 2021

Sådan laver du en ristet hotdog. En klassisk hotdog med ristet pølse, pølsebrød, sennep, ketchup. remoulade, rå og ristet løg og agurkesalat.

Ristet hotdog er jo en af de absolut mest klassiske fastfood måltider vi har, og de fleste ynder at sætte tænderne i en lækker hotdog med ristet pølse og alt det andet.

Den ristede hotdog blev opfundet i USA, men udviklede sig gradvist til den hotdog, som vi kender i dag. Op gennem 1950erne og de efterfølgende årtier fik pølse, brød, ketchup og sennep selskab af de ristede løg og agurkesalat.

Verden over findes der mange nationale forskelle i hvordan en hotdog skal laves. I Sverige kan man eks. få kartoffelmos på sin hotdog, mens man i Norge laver den med rejesalat.

Herhjemme har jeg også set forskellige lokale versioner. I Horsens med marmelade, i Randers er der hotdogs med rødkål, mens man på Sydsjælland kan bede om en hotdog med italiensk salat. Så der er i sandhed noget for enhver smag. Se også hvordan du bager pølsebrød.

Og så er der jo også nogle helt grundlæggende forskelle. For hvornår kommer man eks. sennep og remoulade i en ristet hotdog? Det varierer fra pølsemand til pølsemand, men her er min opskrift på en klassisk ristet hotdog med det hele.

Og jeg kommer sennep i brødet før pølsen, og med en stribe af henholdsvis ketchup og remoulade ovenpå den ristede pølse. Før der sluttes af med rå løg, ristet løg og agurkesalat.

Se evt. her hvordan du steger pølser sprøde, som du kender det fra tankstationen.

Opskriften er beregnet til fire personer med en hotdog til hver.

Se også disse populære opskrifter:

Fransk hotdog brød opskrift

Newyorker hotdog

Hotdogs - fakta

Opskrift på ristet hotdog

ristet hotdog serveret med Cocio chokolademælk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ristet hotdog

5 fra 6 stemmer
Sådan laver du en ristet hotdog. En klassisk hotdog med ristet pølse, pølsebrød, sennep, ketchup. remoulade, rå og ristet løg og agurkesalat.
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 341
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 pølsebrød
  • 4 pølser - grillpølser, ristet
  • sennep
  • tomatketchup
  • remoulade
  • ristede løg
  • løg - rå, hakket fint
  • agurkesalat - se opskrift på hjemmelavet agurkesalat

Fremgangsmåde
 

  1. Pølsebrød varmes og skæres halvt igennem. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt, da brødet så ikke kan holde pølsen og fyldet!
  2. Pølserne ristet eller grilles. Her i dette link kan du se hvordan du undgår, at pølserne sprækker. For det må de ikke. Brug gerne de brune wienerpølser, der er den klassiske pølse i en hotdog.
  3. Start så med en stribe sennep nederst i brødet. Sådan laver man ristet hotdog.
  4. Læg ristet pølse i brødet, og derefter en stribe tomatketchup og en stribe remoulade.
  5. Top så med rå løg og ristet løg, inden du lægger nogle skiver agurkesalat på. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 341kcalKulhydrater: 16gProtein: 16gFedt: 24gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.2gKolesterol: 61mgNatrium: 770mgKalium: 312mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 125IUVitamin C: 2mgCalcium: 69mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Ristet hotdog serveres selvfølgelig straks - og ofte i selskab med Cocio, der er en populær chokolademælk fra Esbjerg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Wolff

    juni 11, 2024 at 3:31 pm

    Perfekt og god måde at lave hotdog på;-)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required