Gourmet hotdogs er et alternativ til den klassiske hotdog. Disse er blandt andet med et lækkert fyld af guacamole, jalapenos og syltede rødløg.
Gourmet hotdogs er skridtet over den gode, gamle hotdog. Der er absolut intet i vejen med den, men det er sjovt at eksperimentere med at løfte hotdoggen til et andet niveau.
Her får du inspiration til at lave en hotdog med mexicanske smage, hvor du både får det syrlige, det søde og det stærke ligesom i den traditionelle.
Samtidig er der også tænkt på konsistensen, så fyldet komplimenterer hinanden med noget blødt, noget knasende og noget sprødt.
De syltede rødløg kan du købe på glas, men de er meget lette at lave. Her er opskriften.
Opskrift på gourmet hotdogs
Ingredienser
- 4 stk pølser - kraftige
- 4 stk pølsebrød - store
- 4 spsk syltede rødløg
- 16 stk jalapenos
- 8 stk cherrytomater - grofthakkede
Guacamole
- 2 stk avocado
- 1 spsk limesaft - el. citronsaft
- 1 tsk chiliflager
- 1 fed hvidløg
- ½ stk rødløg
Syltet spidskål
- ½ stk spidskål
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk honning
- 1 spsk hvidvinseddike - el.lign.
- salt og peber
Sådan gør du
- Begynd med at lave lynsyltet spidskålsalat: Skær kålen meget tyndt. Bland citronsaft, eddike, honning samt salt og peber. Vend spidskålen i marinaden og lad den trække, imens du laver resten.
- Tænd ovnen på 180 grader, så den er varm når du kommer pølsebrødene i.
- Kom alle ingredienserne til guacamolen i en minihakker/løghakker og hak det hele til en tyk, cremet blanding.
- Nu kan du vælge at grille pølserne eller stege dem på panden. Uanset metode, er der et trick til at få gode hotdogpølser: Steg for relativ svag varme, så revner de ikke. De skal mindst have ti minutter.
- Imens pølserne steger eller griller, hakker du tomaterne groft og finder det andet topping frem.
- Når pølsebrødene har fået ca. fire minutter i ovnen og pølserne er stegt/grillet, fyldes dine hotdogs således: Kom hvidkål i bunden af brødet, derefter pølsen, så guacamolen, tomatstykkerne, rødløgene og til sidst jalapenos.
- Top dine hotdogs med korianderblade eller brøndkarse. Nu er de klar til servering.
Tips og opskrifter
Gourmet hotdogs er en betegnelse, der dækker bredt. Egentlig skal man bare lade fantasien køre.
Her er eksempler på fyld eller toppings: Revet cheddar ost, hjemmelavet ristede løg, bearnaisesovs, coleslaw, salsa, bacontern, fedtegrever, mangotern.
Her er opskrifter på pølsebrød, ketchup og relish til hotdogs:

Comments
No Comments