Her får du min opskrift på lækre glutenfri grovboller, som er lette og med en god krumme. Perfekte til morgenbordet eller madpakken.
Er du på jagt efter nogle gode glutenfri grovboller, som smager godt og er forholdsvis nemme at bage, så behøver du ikke at lede længere.
Her får du nemlig opskriften på mine glutenfri grovboller bagt med havremel, loppefrøskaller og boghvedeflager, som gør dem meget fiberrige og med en virkelig god krumme og god smag.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på glutenfri grovboller
Glutenfri grovboller
Ingredienser
- 500 g vand - lunkent
- 15 g gær
- 30 g loppefrøskaller
- 20 g olivenolie - svarende til 2 spsk
- 70 g boghvedeflager
- 350 g havremel
- 10 g salt
Pensling og drys
- vand - til pensling
- boghvedeflager - til drys
Fremgangsmåde
- Vej vand og gær af, og smuldr gæren ud i vandet. Rør rundt, til det er opløst.
- Kom loppefrøskaller og olivenolie i, og sæt det til at køre i 5 minutter på røremaskinen ved lav hastighed. Det får loppefrøskallerne til at gelere.
- Vend boghvedeflager, havremel og salt sammen i en anden skål, og tilsæt det til dejen. Kør nu dejen ved middel hastighed på røremaskinen i 8 minutter.
- Vend dejen ud på bordet og spænd dejen op, så den har en glat overflade. Læg den tilbage i skålen og dæk den med husholdningsfilm, der slutter tæt til, så fugten holdes inde i dejen. Dæk derefter med et viskestykke, og lad dejen hæve i 3 timer.
- Vend nu dejen ud på bordet, og del den i 12 stykker, som du forsigtigt former til boller.
- Sæt bollerne på bagepapir på en bageplade, og dæk dem til med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dem efterhæve i 1,5 time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Mens den varmer op, pensler du bollerne med vand og drys med boghvedeflager.
- Bag dine glutenfri grovboller ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Du kan sagtens fryse dine glutenfri grovboller ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil sætte pris på, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.