• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager

Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager

Glutenfri grovboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. november 2024 - Udgivet:  21. november 2024

Indhold

  1. Her får du min opskrift på lækre glutenfri grovboller, som er lette og med en god krumme. Perfekte til morgenbordet eller madpakken.
  2. Opskrift på glutenfri grovboller
  3. Glutenfri grovboller
  4. Noter

Her får du min opskrift på lækre glutenfri grovboller, som er lette og med en god krumme. Perfekte til morgenbordet eller madpakken.

Er du på jagt efter nogle gode glutenfri grovboller, som smager godt og er forholdsvis nemme at bage, så behøver du ikke at lede længere.

Her får du nemlig opskriften på mine glutenfri grovboller bagt med havremel, loppefrøskaller og boghvedeflager, som gør dem meget fiberrige og med en virkelig god krumme og god smag.

Se også disse opskrifter:

Skyrboller

Boller uden gær

Morgenmadsboller

Hjemmebagte boller med smør

Opskrift på glutenfri grovboller

Glutenfri grovboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Glutenfri grovboller

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på lækre glutenfri grovboller, som er lette og med en god krumme. Perfekte til morgenbordet eller madpakken.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 5 timer t 15 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 68
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g vand - lunkent
  • 15 g gær
  • 30 g loppefrøskaller
  • 20 g olivenolie - svarende til 2 spsk
  • 70 g boghvedeflager
  • 350 g havremel
  • 10 g salt
Pensling og drys
  • vand - til pensling
  • boghvedeflager - til drys

Fremgangsmåde
 

  1. Vej vand og gær af, og smuldr gæren ud i vandet. Rør rundt, til det er opløst.
  2. Kom loppefrøskaller og olivenolie i, og sæt det til at køre i 5 minutter på røremaskinen ved lav hastighed. Det får loppefrøskallerne til at gelere.
  3. Vend boghvedeflager, havremel og salt sammen i en anden skål, og tilsæt det til dejen. Kør nu dejen ved middel hastighed på røremaskinen i 8 minutter.
  4. Vend dejen ud på bordet og spænd dejen op, så den har en glat overflade. Læg den tilbage i skålen og dæk den med husholdningsfilm, der slutter tæt til, så fugten holdes inde i dejen. Dæk derefter med et viskestykke, og lad dejen hæve i 3 timer.
  5. Vend nu dejen ud på bordet, og del den i 12 stykker, som du forsigtigt former til boller.
  6. Sæt bollerne på bagepapir på en bageplade, og dæk dem til med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dem efterhæve i 1,5 time.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Mens den varmer op, pensler du bollerne med vand og drys med boghvedeflager.
  8. Bag dine glutenfri grovboller ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 68kcalKulhydrater: 10gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 327mgKalium: 43mgKostfibre: 3gSukker: 0.1gVitamin C: 0.001mgCalcium: 14mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan sagtens fryse dine glutenfri grovboller ned.

Billede af glutenfri grovboller
Bollerne er pyntet med boghvedeflager på toppen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    november 21, 2024 at 11:13 am

    Jeg vil sætte pris på, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required