• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Gammeldags rødkål

billederesultat for gammeldags rødkål
Gammeldags rødkål, der koges til med æbleeddike og ribsgele. Kom også en smule stødte nelliker i. Rødkålen passer perfekt til flæskesteg - eller i en hjemmelavet ribbenstegssandwich. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. november 2016 - Udgivet:  13. november 2016

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Gammeldags rødkål: Her er den bedste opskrift. Rødkål som du gerne vil have den til flæskesteg, andesteg og i mange andre sammenhænge.
  2. Opskrift på gammeldags rødkål
  3. Opskrift på hjemmelavet gammeldags rødkål
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Atamon
4.8 fra 151 stemmer
Gå til opskrift

Gammeldags rødkål: Her er den bedste opskrift. Rødkål som du gerne vil have den til flæskesteg, andesteg og i mange andre sammenhænge.

Det er meget nemt at lave en hjemmelavet gammeldags rødkål,. og den er altså bedre end den færdigkøbte.

Rødkålen passer glimrende til blandt andet andesteg og flæskesteg.

Opskrift på gammeldags rødkål

billederesultat for gammeldags rødkål

Opskrift på hjemmelavet gammeldags rødkål

Gammeldags rødkål: Her er den bedste opskrift. Rødkål som du gerne vil have den til flæskesteg, andesteg og i mange andre sammenhænge.
Bedømmelse
4.8 fra 151 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 400 g rødkål
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 tsk salt
  • 1 nip stødte nelliker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rørsukker
  • 3 spsk ribsgele

Fremgangsmåde

  • Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den derefter i helt tynde skiver. De tynde skiver kål skærer du igen i mindre stykker på den anden led.
  • Smelt smørret i gryde, og sauter nu kålen ved en jævn varme, indtil den falder sammen.
  • Tilsæt så æbleeddike og salt, og lad det sautere videre ved en middel varme.
  • Kom så en anelse stødte nelliker ved sammen med vand, rørsukker og ribsgele, og rør det rundt.
  • Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid. Rør lidt rundt nogle gange undervejs.
  • Til sidst smager du rødkålen til med salt og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
159
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
22
mg
7
%
Natrium
 
679
mg
30
%
Kalium
 
268
mg
8
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1366
IU
27
%
Vitamin C
 
58
mg
70
%
Calcium
 
53
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server den lækre rødkål i en lille skål til flæskesteg eller andesteg.

Atamon

Du kan også komme en smule Atamon i den færdige rødkål efter kogning. Derefter hældes rødkålen på glas, og så kan den holde i flere uger på køl.

Endnu bedre er det at fryse rødkålen ned i mindre portioner, så er holdbarheden selvfølgelig endnu længere.

Se også mine opskrifter på syltede rødløg, langtidsstegt and og klassisk og luftig risalamande. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik Thiesen

    december 23, 2024 at 8:53 pm

    Super god smag

    Svar
  2. Jolanda

    december 23, 2023 at 4:22 pm

    Dejlig rødkål Holger. Den bliver på listen her.

    Svar
  3. Lotte Nikolin

    november 05, 2023 at 12:24 am

    Jeg kan anbefale at bruge andefedt i stedet for smør - det giver en super smag!

    Svar
  4. Kim P. Thomsen

    oktober 09, 2023 at 2:20 pm

    Undskyld mig. Men i gammeldags rødkål SKAL der kommen i. Nelliker kommer med stegene. Gris eller And.

    Svar
  5. Flemming

    december 26, 2022 at 9:17 pm

    Jeg synes, der er for meget smør i opskriften, hvilket ikke pleaser mit mundvand, desværre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 27, 2022 at 7:28 am

      Hej Flemming
      Du kan sagtens bruge lidt mindre smør i opskriften, men det giver selvfølgelig også en lidt anden smag 🙂
      Med de bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Gustav Johnsen

        december 24, 2024 at 4:06 pm

        Den er bare god og nem. Brugte andefedt i stedet for smør. Det er favoritten fremover.

      • Holger Rørby Madsen

        december 24, 2024 at 4:17 pm

        Hej Gustav
        Tak for det - godt at høre - og glædelig jul.
        BH Holger

  6. Tina

    december 06, 2022 at 12:26 am

    Hej Holger! Tak for mange lækre opskrifter 🙂
    Jeg vil forsøge mig med din hjemmelavede rødkål. Kan den laves den 22. men først bruges den 24.?
    Bedste hilsner fra Tina

    Svar
  7. Lise

    september 25, 2022 at 3:16 pm

    Super lækker!
    Lille tip: lavede storpotion (af 2kg snittet rødkål) anden gang, er nemt at kontrollere, og brugte 1/2 æbleeddike, 1/2 hvidvinseddike, og af mangel på ribsgelé brugte jeg ribssaft - en rigtig god opskrift, Holger, så 1000 tak for den!!! Julen er reddet 🙂

    Svar
  8. Thomas Bak

    december 23, 2021 at 9:22 am

    Super lækker Rødkål til and Flæskesteg og lign. Vi putter dog ikke nelliker i, men det er jo smag og behag!😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2021 at 3:06 pm

      Mange tak, Thomas - godt at høre. Og jo - nelliker er en smagssag, og kan sagtens undværes 🙂
      Rigtig glædelig jul
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Lisbeth

    november 13, 2021 at 1:41 pm

    Nem opskrift. Jeg brugte rød spidskål i stedet - er mindre grov og kogetiden halveres.Derudover tilførte jeg lidt balsamico eddike. Vil helt sikkert lave den igen.

    Svar
  10. Flemming Nielsen

    november 04, 2018 at 1:32 pm

    Lidt andefedt gør sig godt i kålen. Den bliver skinnende blank. Hilsen Flemming.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required