Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Galopkringle

Galopkringle - opskrift på hurtig kringle med bagepulver

galopkringle
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook39PinterestSMSEmailMessenger
39
DELINGER
Indhold
  • Galopkringle
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på galopkringle
  • Note
  • Kommentarer

Galopkringle

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Galopkringle er en hurtig kringle at bage, da den laves uden gær. I stedet bages kringlen med bagepulver, og den skal derfor ikke hæve.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 tsk bagepulver
  • 150 g smør (koldt)
  • 60 g rørsukker
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
Pynt
  • perlesukker
  • mandler (grofthakkede, eller hasselnøddeflager)
  • 1 æg (sammenpiskes med en smule mælk)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. I en skål blander du hvedemelet sammen med kardemomme og bagepulver.
  2. Skær det kolde smør i tern. og kom det i skålen. Smuldr nu let smørret ud i melet.
  3. I en anden skål pisker du ægget sammen med rørsukker og mælk, og kommer det op i skålen.
  4. Med hænderne ælter du dejen godt sammen.
  5. Kom lidt mel på bordet, og tril kringledejen ud til en pølse, som du trykker en anelse flad.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg dejpølsen som en galopkringle på pladen.
  7. Pensl kringlen med sammenpisket æg og mælk, og drys perlesukker og grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager på galopkringlen.
  8. Bag så din galopkringle i ovnen ved 200 grader varmluft, og bagetiden er cirka 20-22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier301kcalKulhydrater32gProtein5gFedt17gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol83mgNatrium552mgKalium75mgKostfibre1gSukker8gVitamin A548IUVitamin C0.1mgCalcium32mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på galopkringle

Galopkringle er en meget hurtig kringle at bage, og det skyldes anvendelsen af bagepulver.

Normalt laver man jo en såkaldt gærkringle, hvor dejen skal hæve, men her er det med bagepulver, og derfor skal dejen ikke hæve.

Og navnet galopkringle hentyder til, at kringlen er hurtig at bage.

Man skal dog være opmærksom på, at kringlen derfor ikke er så luftig som en traditionel gærkringle, men den smager stadig rigtig godt.

Du kan i øvrigt også fylde kringlen med remonce, sukat, rosiner, creme eller hvad du ellers har lyst til.

Se flere opskrifter:

  • Søren Ryges kringle
  • Bagerens søndagskage
  • Hjemmebagt kringle
  • Vandkringle

Note

Den færdigbagte galopkringle køles lidt af, inden du skærer den ud.

Men da der er tale om en kage bagt af bagepulver, så er den bedst på dagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sys Borgquist skriver

    januar 26, 2022 at 2:23 pm

    Lækker .... nem og lækker.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 26, 2022 at 4:35 pm

      Tak for det, Sys - dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Janne skriver

    april 12, 2021 at 1:16 pm

    Kan en bagepulverbaseret kringle fryses ned?
    vh
    Janne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 13, 2021 at 2:20 pm

      Hej Janne
      Ja, det kan den sagtens, men jeg synes den er bedst på dagen og som nogenlunde nybagt. Skal kringlen gemmes, er det bedre at bage en gærkringle.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Carl-Erik Christiansen skriver

    april 03, 2021 at 8:10 pm

    Opskrift på galopkringle - hvorfor kan jeg ikke gemme den på min liste.
    Jeg er ny bruger-

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 04, 2021 at 4:28 pm

      Hej Carl-Erik
      Opskriften på galopkringle lå i det gamle system, men den er nu opdateret, og nu kan den gemmes.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required