Her får du en lækker opskrift på fuldkornsfettuccine med tigerrejer og vodka. Jo, der skal vodka i denne pastaret, og det smager super godt.
Fuldkorns fettuccine med tigerrejer og vodka lyder måske som en noget speciel ret, men pastaretten smager forrygende godt, og den er samtidig rimelig nem at lave.
Og bare rolig. Du bliver ikke fuld af den tilsatte vodka i retten, da alkoholen jo damper væk, så du blot har smagen tilbage.
Bemærk, at opskriften er beregnet til 2-3 personer, men tilsæt lidt mere af de forskellige ingredienser, og så rækker pastaretten fint til fire personer.
Opskrift på fuldkorns fettuccine med tigerrejer
Fuldkorns fettuccine med tigerrejer og vodka
Ingredienser
- 225 g pasta - frisk fuldkornsfettuccine
- 250 g tigerrejer - rå og frosne tigerrejer med skal, optøet
- 1 skalotteløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 lille squash - skåret i kvarte skiver
- 150 g tomater - skåret i tern
- 1 nip chiliflager - tørrede, efter smag
- ¼ dl vodka
- Lidt fløde
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk parmesan - friskrevet parmesanost + evt. mere til servering
- 1 håndfuld basilikum - frisk, hakket
- olivenolie - til stegning
Fremgangsmåde
- Pil skallen af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm.
- Varm lidt olie op på en pande og sauter skalotteløg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, men det skal ikke tage farve.
- Kom tomaterne ved og steg videre, til de ligesom koger lidt ud, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt tørrede chiliflager.
- Hæld vodka ved og lad det koge i et par minutter, så spritten koges væk og væden er kogt lidt ind.
- Tilsæt squash og lad dem stege med i et par minutter, inden de rå rejer tilsættes. Steg til de begynder at få farve.
- Når de netop har skiftet farve på begge sider, så tilsættes fløde, det meste af basilikum og parmesan. Vend godt rundt og smag til, tag varmen af panden. Husk rejerne må endelig ikke få for meget, for så bliver de meget kedelige.
- Imens koges den friske fuldkorns fettuccine i rigeligt, godt saltet vand, efter anvisning på emballagen. Typisk 2-3 minutter.
- Vandet hældes fra og pastaen vendes i saucen.
- Fordel din fuldkorns fettuccine med tigerrejer og vodka på tallerkner og drys med lidt ekstra parmesan og basilikum.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Fuldkorns fettuccine med tigerrejer og vodka serveres straks.
Gerne med et lækkert stykke brød til, og her kan hjemmebagt focaccia varmt anbefales.
Se også disse opskrifter på retter med pasta:
Spændende pastaret med savoykål og bacon
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: