Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.
Franskbrød i gryde er en genial måde at bage franskbrød på, og så er det altså super nemt.
Du laver en klassisk dej, som derefter bages i en stegegryde med låg.
Det giver dig et virkelig luftigt brød, som samtidig har den helt rette skorpe.
Her har jeg lavet den med drys af blå birkes og majsdrys, men du kan lave den som du selv synes. Og eventuelt helt uden drys.
Se også disse opskrifter:
- Luftigt franskbrød med mælk og smør
- Grydebrød - verdens bedste brød i gryde
- Sødmælks franskbrød
- Hjemmebagte boller med smør
Opskrift på franskbrød i gryde
Franskbrød i gryde
Ingredienser
- 300 g mælk - lun
- 25 g gær
- 400 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 40 g smør - blødt
Drys
- birkes - blå
- majsdrys
Fremgangsmåde
- Mælken lunes i enten en gryde eller i mikroovn, men mælken skal ikke være varmere end cirka 30 grader.
- Hæld mælken i skålen til røremaskinen, smuldr gær i og rør det ud. Her anvendes dejkrog.
- Hvedemel vejes af og blandes med sukker og salt
- Ælt det ind i dejen sammen med blødt smør, og lad dejen ælte i 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen op, træk den aflang, fold sammen og læg den tilbage i skålen. Dæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en stegegryde i på en rist i ovnen. Varm gryden godt igennem!
- Tag dejen ud på køkkenbordet, og den skal IKKE æltes igennem. Træk den i stedet igen lidt lang og fold den sammen. Spænd dejen op til en stor kugle.
- Rids den 3-4 steder med en savtakket kniv, og sprøjt ganske let med en vandforstøver eller pensl let med en pensel.
- Drys med birkes og og tørret majsdrys - eller hvad du synes.
- Læg franskbrødsdejen ned i den gennemvarme gryde, læg låget på og stil det ind i ovnen.
- Nu bages dit franskbrød i gryde først 30 minutter med låg, og derefter 15 minutter uden låg. Altsammen ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det færdigbagte brød tages op af gryden og køles af på en rist.
Derefter kan nyde det mest luftige brød med en super sprød skorpe. Sværere er det ikke.
Du kan også fryse det ned, og her kan brødet med fordel skæres i skiver inden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Frydenlund
Kan man bage den dobbelt portion i gryde , da min gryde er 5 liters😊
Tænker mere så det ikke bliver helt fladt
Gitte
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Jeg forstår hvad du mener, og det kan du sikkert godt. Bagetiden forlænges dog noget. Men det er da værd at prøve.
Skriv lige tilbage her hvordan det er gået 🙂
Alt det bedste
Holger
Margit Schwaner
Dette grydebrød er helt fantastisk, jeg bagte det i mit store lågfad, da hanken på mine lidt dyre gryder vist ikke kan gå i ovnen.😋
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.
Anna Vejs Thisgaard
Mon ikke der er glemt en en type mel i opskriften, de 400 gr hvedemel er jo slet ikke nok, det var bare en gang melklister. Jeg kom ca 160 gr mere mel i og det er sikker ikke helt nok
Holger Rørby Madsen
Hej Anna
Tak for tilbagemelding. Umiddelbart ikke, det er sådan jeg bager det. Dejen skal være rimelig blød, da det giver den luftige krumme. Jeg ved ikke om dit smør har været for blødt - eller om dejen er æltet for kort tid?
Dejen skal være lidt blød, men der er selvfølgelig også en grænse, så godt du kom lidt mere mel i.
Men jeg kontrolvejer lige næste gang jeg bager brødet 🙂
Alt det bedste
Holger