• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Franskbrød i gryde - den nemme opskrift

Franskbrød i gryde - den nemme opskrift

billede med franskbrød i gryde
Et lækkert, luftigt og sprødt franskbrød i gryde. Det er en genial måde at bage brød på. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. marts 2025 - Udgivet:  29. marts 2025

Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.
  2. Opskrift på franskbrød i gryde
  3. Franskbrød i gryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.

Franskbrød i gryde er en genial måde at bage franskbrød på, og så er det altså super nemt.

Du laver en klassisk dej, som derefter bages i en stegegryde med låg.

Det giver dig et virkelig luftigt brød, som samtidig har den helt rette skorpe.

Her har jeg lavet den med drys af blå birkes og majsdrys, men du kan lave den som du selv synes. Og eventuelt helt uden drys.

Se også disse opskrifter:

  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Grydebrød - verdens bedste brød i gryde
  • Sødmælks franskbrød
  • Hjemmebagte boller med smør

Opskrift på franskbrød i gryde

billede med franskbrød i gryde

Franskbrød i gryde

Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g mælk - lun
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør - blødt

Drys

  • birkes - blå
  • majsdrys
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Mælken lunes i enten en gryde eller i mikroovn, men mælken skal ikke være varmere end cirka 30 grader.
  • Hæld mælken i skålen til røremaskinen, smuldr gær i og rør det ud. Her anvendes dejkrog.
  • Hvedemel vejes af og blandes med sukker og salt
  • Ælt det ind i dejen sammen med blødt smør, og lad dejen ælte i 10 minutter ved middel hastighed.
  • Tag dejen op, træk den aflang, fold sammen og læg den tilbage i skålen. Dæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en stegegryde i på en rist i ovnen. Varm gryden godt igennem!
  • Tag dejen ud på køkkenbordet, og den skal IKKE æltes igennem. Træk den i stedet igen lidt lang og fold den sammen. Spænd dejen op til en stor kugle.
  • Rids den 3-4 steder med en savtakket kniv, og sprøjt ganske let med en vandforstøver eller pensl let med en pensel.
  • Drys med birkes og og tørret majsdrys - eller hvad du synes.
  • Læg franskbrødsdejen ned i den gennemvarme gryde, læg låget på og stil det ind i ovnen.
  • Nu bages dit franskbrød i gryde først 30 minutter med låg, og derefter 15 minutter uden låg. Altsammen ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1980
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
122
mg
41
%
Natrium
 
2712
mg
118
%
Kalium
 
1038
mg
30
%
Kulhydrater
 
332
g
111
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
1486
IU
30
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
445
mg
45
%
Jern
 
19
mg
106
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte brød tages op af gryden og køles af på en rist.

Derefter kan nyde det mest luftige brød med en super sprød skorpe. Sværere er det ikke.

Du kan også fryse det ned, og her kan brødet med fordel skæres i skiver inden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Frydenlund

    april 28, 2025 at 10:10 am

    Kan man bage den dobbelt portion i gryde , da min gryde er 5 liters😊
    Tænker mere så det ikke bliver helt fladt
    Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 28, 2025 at 10:45 am

      Hej Gitte
      Jeg forstår hvad du mener, og det kan du sikkert godt. Bagetiden forlænges dog noget. Men det er da værd at prøve.
      Skriv lige tilbage her hvordan det er gået 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Margit Schwaner

    april 07, 2025 at 12:09 am

    Dette grydebrød er helt fantastisk, jeg bagte det i mit store lågfad, da hanken på mine lidt dyre gryder vist ikke kan gå i ovnen.😋

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    marts 29, 2025 at 1:34 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
    • Anna Vejs Thisgaard

      april 07, 2025 at 1:17 pm

      Mon ikke der er glemt en en type mel i opskriften, de 400 gr hvedemel er jo slet ikke nok, det var bare en gang melklister. Jeg kom ca 160 gr mere mel i og det er sikker ikke helt nok

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        april 07, 2025 at 1:55 pm

        Hej Anna
        Tak for tilbagemelding. Umiddelbart ikke, det er sådan jeg bager det. Dejen skal være rimelig blød, da det giver den luftige krumme. Jeg ved ikke om dit smør har været for blødt - eller om dejen er æltet for kort tid?
        Dejen skal være lidt blød, men der er selvfølgelig også en grænse, så godt du kom lidt mere mel i.
        Men jeg kontrolvejer lige næste gang jeg bager brødet 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required