Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Franskbrød i gryde

Franskbrød i gryde (den nemme opskrift)

billede med franskbrød i gryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
90
SHARES
FacebookMessenger90PinterestEmailSMS
Indhold
  • Franskbrød i gryde
  • Opskrift på franskbrød i gryde
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Franskbrød i gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Hævetid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g mælk lun
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør blødt
Drys
  • birkes blå
  • majsdrys

Fremgangsmåde

  1. Mælken lunes i enten en gryde eller i mikroovn, men mælken skal ikke være varmere end cirka 30 grader.
  2. Hæld mælken i skålen til røremaskinen, smuldr gær i og rør det ud. Her anvendes dejkrog.
  3. Hvedemel vejes af og blandes med sukker og salt
  4. Ælt det ind i dejen sammen med blødt smør, og lad dejen ælte i 10 minutter ved middel hastighed.
  5. Tag dejen op, træk den aflang, fold sammen og læg den tilbage i skålen. Dæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en stegegryde i på en rist i ovnen. Varm gryden godt igennem!
  7. Tag dejen ud på køkkenbordet, og den skal IKKE æltes igennem. Træk den i stedet igen lidt lang og fold den sammen. Spænd dejen op til en stor kugle.
  8. Rids den 3-4 steder med en savtakket kniv, og sprøjt ganske let med en vandforstøver eller pensl let med en pensel.
  9. Drys med birkes og og tørret majsdrys - eller hvad du synes.
  10. Læg franskbrødsdejen ned i den gennemvarme gryde, læg låget på og stil det ind i ovnen.
  11. Nu bages dit franskbrød i gryde først 30 minutter med låg, og derefter 15 minutter uden låg. Altsammen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier1980kcalKulhydrater332gProtein54gFedt46gMættet fedt27gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt11gTransfedt1gKolesterol122mgNatrium2712mgKalium1038mgKostfibre13gSukker24gVitamin A1486IUVitamin C0.03mgCalcium445mgJern19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på franskbrød i gryde

Franskbrød i gryde er en genial måde at bage franskbrød på, og så er det altså super nemt.

Du laver en klassisk dej, som derefter bages i en stegegryde med låg.

Det giver dig et virkelig luftigt brød, som samtidig har den helt rette skorpe.

Her har jeg lavet den med drys af blå birkes og majsdrys, men du kan lave den som du selv synes. Og eventuelt helt uden drys.

Se også disse opskrifter:

  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Grydebrød - verdens bedste brød i gryde
  • Sødmælks franskbrød
  • Hjemmebagte boller med smør

Tips

Det færdigbagte brød tages op af gryden og køles af på en rist.

Derefter kan nyde det mest luftige brød med en super sprød skorpe. Sværere er det ikke.

Du kan også fryse det ned, og her kan brødet med fordel skæres i skiver inden.

FAQ

Hvor stor en gryde bruges der til grydebrød?

Jeg bruger en gryde på 4 liter, men en lidt mindre eller lidt større gryde kan også anvendes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe skriver

    oktober 14, 2025 at 12:35 pm

    Hvilken slags gryde skal der bruges

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 14, 2025 at 5:21 pm

      Hej Birthe
      Jeg bruger en gryde på 4 liter.
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Lene skriver

    september 24, 2025 at 8:01 pm

    Hvor stor er den gryde du bruger til dette brød?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 24, 2025 at 8:08 pm

      Hej Lene
      Jeg bruger min 4 liters støbejernsgryde, men en gryde på 3 eller 5 liter er også fin. Det kommer sig ikke så nøje.
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  3. Birthe Lausen skriver

    juli 31, 2025 at 6:23 am

    Kan den også bages i almindelige bageforme

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 31, 2025 at 6:33 am

      Hej Birthe
      Det kan du tro - det kan den sagtens, men du mister så lidt af "gryde-effekten". Men det kan sagtens.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Gitte Frydenlund skriver

    april 28, 2025 at 10:10 am

    Kan man bage den dobbelt portion i gryde , da min gryde er 5 liters😊
    Tænker mere så det ikke bliver helt fladt
    Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 28, 2025 at 10:45 am

      Hej Gitte
      Jeg forstår hvad du mener, og det kan du sikkert godt. Bagetiden forlænges dog noget. Men det er da værd at prøve.
      Skriv lige tilbage her hvordan det er gået 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Margit Schwaner skriver

    april 07, 2025 at 12:09 am

    Dette grydebrød er helt fantastisk, jeg bagte det i mit store lågfad, da hanken på mine lidt dyre gryder vist ikke kan gå i ovnen.😋

    Svar
  6. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 29, 2025 at 1:34 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
    • Anna Vejs Thisgaard skriver

      april 07, 2025 at 1:17 pm

      Mon ikke der er glemt en en type mel i opskriften, de 400 gr hvedemel er jo slet ikke nok, det var bare en gang melklister. Jeg kom ca 160 gr mere mel i og det er sikker ikke helt nok

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        april 07, 2025 at 1:55 pm

        Hej Anna
        Tak for tilbagemelding. Umiddelbart ikke, det er sådan jeg bager det. Dejen skal være rimelig blød, da det giver den luftige krumme. Jeg ved ikke om dit smør har været for blødt - eller om dejen er æltet for kort tid?
        Dejen skal være lidt blød, men der er selvfølgelig også en grænse, så godt du kom lidt mere mel i.
        Men jeg kontrolvejer lige næste gang jeg bager brødet 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required