• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Franskbrød i gryde - den nemme opskrift

Franskbrød i gryde - den nemme opskrift

billede med franskbrød i gryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. marts 2025 - Udgivet: 29. marts 2025

Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.

Franskbrød i gryde er en genial måde at bage franskbrød på, og så er det altså super nemt.

Du laver en klassisk dej, som derefter bages i en stegegryde med låg.

Det giver dig et virkelig luftigt brød, som samtidig har den helt rette skorpe.

Her har jeg lavet den med drys af blå birkes og majsdrys, men du kan lave den som du selv synes. Og eventuelt helt uden drys.

Se også disse opskrifter:

  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Grydebrød - verdens bedste brød i gryde
  • Sødmælks franskbrød
  • Hjemmebagte boller med smør

Opskrift på franskbrød i gryde

billede med franskbrød i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Franskbrød i gryde

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Hævetid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1980
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g mælk - lun
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør - blødt
Drys
  • birkes - blå
  • majsdrys

Fremgangsmåde
 

  1. Mælken lunes i enten en gryde eller i mikroovn, men mælken skal ikke være varmere end cirka 30 grader.
  2. Hæld mælken i skålen til røremaskinen, smuldr gær i og rør det ud. Her anvendes dejkrog.
  3. Hvedemel vejes af og blandes med sukker og salt
  4. Ælt det ind i dejen sammen med blødt smør, og lad dejen ælte i 10 minutter ved middel hastighed.
  5. Tag dejen op, træk den aflang, fold sammen og læg den tilbage i skålen. Dæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en stegegryde i på en rist i ovnen. Varm gryden godt igennem!
  7. Tag dejen ud på køkkenbordet, og den skal IKKE æltes igennem. Træk den i stedet igen lidt lang og fold den sammen. Spænd dejen op til en stor kugle.
  8. Rids den 3-4 steder med en savtakket kniv, og sprøjt ganske let med en vandforstøver eller pensl let med en pensel.
  9. Drys med birkes og og tørret majsdrys - eller hvad du synes.
  10. Læg franskbrødsdejen ned i den gennemvarme gryde, læg låget på og stil det ind i ovnen.
  11. Nu bages dit franskbrød i gryde først 30 minutter med låg, og derefter 15 minutter uden låg. Altsammen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 1980kcalKulhydrater: 332gProtein: 54gFedt: 46gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 122mgNatrium: 2712mgKalium: 1038mgKostfibre: 13gSukker: 24gVitamin A: 1486IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 445mgJern: 19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte brød tages op af gryden og køles af på en rist.

Derefter kan nyde det mest luftige brød med en super sprød skorpe. Sværere er det ikke.

Du kan også fryse det ned, og her kan brødet med fordel skæres i skiver inden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Frydenlund

    april 28, 2025 at 10:10 am

    Kan man bage den dobbelt portion i gryde , da min gryde er 5 liters😊
    Tænker mere så det ikke bliver helt fladt
    Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 28, 2025 at 10:45 am

      Hej Gitte
      Jeg forstår hvad du mener, og det kan du sikkert godt. Bagetiden forlænges dog noget. Men det er da værd at prøve.
      Skriv lige tilbage her hvordan det er gået 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Margit Schwaner

    april 07, 2025 at 12:09 am

    Dette grydebrød er helt fantastisk, jeg bagte det i mit store lågfad, da hanken på mine lidt dyre gryder vist ikke kan gå i ovnen.😋

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    marts 29, 2025 at 1:34 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
    • Anna Vejs Thisgaard

      april 07, 2025 at 1:17 pm

      Mon ikke der er glemt en en type mel i opskriften, de 400 gr hvedemel er jo slet ikke nok, det var bare en gang melklister. Jeg kom ca 160 gr mere mel i og det er sikker ikke helt nok

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        april 07, 2025 at 1:55 pm

        Hej Anna
        Tak for tilbagemelding. Umiddelbart ikke, det er sådan jeg bager det. Dejen skal være rimelig blød, da det giver den luftige krumme. Jeg ved ikke om dit smør har været for blødt - eller om dejen er æltet for kort tid?
        Dejen skal være lidt blød, men der er selvfølgelig også en grænse, så godt du kom lidt mere mel i.
        Men jeg kontrolvejer lige næste gang jeg bager brødet 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required