Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Franskbrød

Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift

billede med franskbrød
4.9 fra 409 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.4k
SHARES
FacebookMessenger4.4kPinterestEmailSMS
Opdateret: 4. maj 2024 - Udgivet: 4. december 2017
Oversigt over indhold
  • Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
  • Opskrift på franskbrød
  • Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.

Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage. Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.

Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud.

Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig. Ønskes en sukkerfri udgave kan du blot udelade sukkeret.

Se flere opskrifter:

  • Sødmælks franskbrød
  • Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)
  • Kærnemælksfranskbrød - formbrød med kærnemælk

Opskrift på franskbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.86 fra 409 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1866
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl mælk - svarende til 300 gram
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel - gerne med 11% protein
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 35 g smør - meget blødt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
  2. Smuldre gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
  3. Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
  4. Ælt derefter smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
  5. Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
  6. Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
  7. Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
  8. Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
  9. Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 1866kcalKulhydrater: 332gProtein: 54gFedt: 33gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 84mgNatrium: 2689mgKalium: 1088mgKostfibre: 13gSukker: 24gVitamin A: 1487IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 471mgJern: 19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Lækkert og hjemmebagt franskbrød gør altid lykke. Foto: Guffeliguf.dk.

Tips

Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.

Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Fuldkorns franskbrød med speltmel
  • Farmors franskbrød
  • Franskbrød i gryde - den nemme opskrift

FAQ

Kan man fryse franskbrød?

Det bagte franskbrød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.

Er det sundt at spise franskbrød?

Her det sørgelige desværre, at franskbrød ikke sundt at spise i større mængder. Det er hvidt brød, og det skal man indtage med måde.

Hvor lang holdbarhed har franskbrød?

Du kan sagtens skære friske skiver af dette franskbrød i opp til en uge, og det er helt uden at få tørt brød. Måske holder det endda et par dage længere.

Hvordan opbevarer man franskbrød?

Lad det nybagte franskbrød køle helt, hvorefter det kan opbevares i en pose. Prik gerne nogle huller i pose, så fugten kan slippe ud. Opbevares ved stuetemperatur - aldrig i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie Bähring skriver

    september 10, 2025 at 11:07 am

    Det bedste franskbrød jeg har smagt Tak for opskriften 🙂

    Svar
  2. Charlien Grønnegaard skriver

    september 08, 2025 at 2:40 pm

    Jeg lavede dobbelt portion.
    Dejen var næsten flydende. Kunne næsten ikke arbejde med den.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required