• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød

Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift

billede med franskbrød

Opdateret:  4. maj 2024 - Udgivet:  4. december 2017

Del gerne:
4.4k
SHARES
FacebookMessenger4.4kPinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
4.9 fra 408 stemmer
Gå til opskrift

Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage.

Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.

Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud.

Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig. Ønskes en sukkerfri udgave kan du blot udelade sukkeret.

Se også disse opskrifter:

  • Sødmælks franskbrød
  • Kærnemælksfranskbrød
  • Japansk franskbrød
  • Langtidshævet brød

Opskrift

billede med franskbrød

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

Bedømmelse
4.9 fra 408 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl mælk - svarende til 300 gram
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel - gerne med 11% protein
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 35 g smør - meget blødt

Fremgangsmåde

  • Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
  • Smuldre gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
  • Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
  • Ælt derefter smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
  • Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
  • Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
  • Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
  • Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1866
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
84
mg
28
%
Natrium
 
2689
mg
117
%
Kalium
 
1088
mg
31
%
Kulhydrater
 
332
g
111
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
1487
IU
30
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
471
mg
47
%
Jern
 
19
mg
106
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.

Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.

Fryseegnet: Det bagte brød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. L. Andersen

    maj 13, 2025 at 10:53 am

    Eksempel:
    Opskrift på:
    Luftigt franskbrød med mælk og smør. Det er et forrygende fantastisk lækkert brød. Tak for dén opskrift.

    Jeg mangler dog, hvor i ovnen, at brødet skal bages i mange af jeres opskrifter inklusive ovennævnte og må google det, hver gang, da min korttidshukommelse ikke er så god.

    Vil I ikke være søde fremadrettet og skrive det?

    Ønsker alle en dejlig dag.

    De bedste hilsner,
    L. Andersen

    Svar
  2. Charlotte Lyngby

    april 20, 2025 at 10:28 am

    Hej Holger
    Jeg bruger altid denne opskrift for den er helt fantastisk og slår aldrig fejl.
    Men jeg har dog et lille problem. Mine birkesfrø falder af igen når brødet et bagt. Hvad gør jeg ved det?

    Svar
  3. Emma

    april 03, 2025 at 4:19 pm

    Hejsa - kan man lave det som koldhævet franskbrød?

    Svar
  4. Lars Nielsen

    februar 09, 2025 at 10:20 am

    Bag det første kvarter ved 250 grader almindelig varme og så de sidste 10 minutter på 200 varmluft det gør noget godt for skorpen.

    Svar
  5. Ruth

    februar 06, 2025 at 3:09 pm

    Hvorfor kan jeg ikke printe opskriften ud på franskbrød?
    Jeg har også skrevet min mailadresse og adgangskode, men så står der "mailadresse ukendt."
    Har lige prøvet at lave adgangskoden om, men det er det samme.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2025 at 4:55 pm

      Hej Ruth
      Det ser ikke ud til du er medlem - du kan nemt melde dig ind lige her: https://madensverden.dk/madens-verden-plus/
      Håber at få dig med i klubben 🙂
      Og så kan du printe - og undgå annoncer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Maria Jasmin Denice Holm

    januar 23, 2025 at 11:02 am

    Hej Holger 🤩
    Wauw et lækkert franskbrød!
    Virkelig blødt og sprødt på skorpen. Det er nemt og hurtigt at bage. Bestemt ikke sidste gang jeg bager det brød. Mums 😋
    Tak for en fantastisk opskrift.

    Svar
  7. Jørgen Hansen

    januar 05, 2025 at 9:16 pm

    Super lækkert brød

    Svar
  8. Helen Larsen

    december 26, 2024 at 4:40 pm

    Kære Holger R. Madsen!
    Tak, for en meget fin opskrift på franskbrød. Vi holder for første gang jul i udlandet, hos min svoger og svigerinde i Østrig, og manglede franskbrød til julefrokosten i dag.
    Derfor googlede jeg efter en opskrift, og fandt din. Brødet blev perfekt og fik megen ros af alle.
    👌😋.
    God jul til dig og dine!🎄❤️🇩🇰
    Vh:
    Helen Larsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 26, 2024 at 5:17 pm

      Hej Helen
      Tusind tak for det - det er jeg glad for at høre. Godt brød skal der jo til 🙂
      Alt det bedste - og med de bedste ønsker om god jul til dig og dine
      Holger

      Svar
  9. Mie

    november 11, 2024 at 4:57 pm

    Nemt og lækkert. ☺️

    Svar
  10. Henning Heltoft

    oktober 15, 2024 at 10:23 pm

    Jeg ville gerne have en udskrift af opskriften på franskbrød. Det ville gøre bageprocessen nemmere. Desværre er det ikke muligt at printe uanset om man er logged in eller ej.

    Svar
  11. Henning Heltoft

    oktober 15, 2024 at 10:10 pm

    Det er en rigtig god opskrift. Jeg bruger den ofte. For sjov kommer jeg også rosiner i.

    Svar
  12. birthe HANSEN

    oktober 10, 2024 at 3:21 pm

    Jeg har bagt et kærnemælks franskbrød, jeg synes dejen er umuligt at arbejde med fordi den er meget tynd.vh Birthe Hansen

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required