• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Fransk kylling

fransk kylling
Fransk kylling laves af en hel kylling, som parteres og steges i et fad. Her får kyllingen selskab af tomat, hvidløg og rosmarin, og det smager fantastisk godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  13. oktober 2023

Del gerne:
334
SHARES
FacebookMessenger334PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.
  2. Opskrift på fransk kylling
  3. Fransk kylling
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 30 stemmer
Gå til opskrift

Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.

Fransk kylling er en utrolig dejlig ret, som sagtens blive din næste livret.

Her lavet med en fransk kylling (surprise, surprise), men du kan naturligvis også anvende en helt almindelig kylling. Du får sammen gode resultat.

Kyllingen parteres, hvorefter den steges i ovnen på en bund af blandt andet tomater og hvidløg.

Jeg har brugt en dåse cherrytomater, men du kan også anvende flåede tomater, der skæres i mindre stykker.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Boeuf bourguignon
  • Coq au vin
  • Løgsuppe

Opskrift på fransk kylling

fransk kylling

Fransk kylling

Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.
Bedømmelse
4.8 fra 30 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo, gerne fransk
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dåse vand
  • 1 bouillonterning - gerne høns
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • 75 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Jo, denne ret skal laves ved høj varme, så det er ikke en skrivefejl.
  • Find et ildfast fad eller bradepande frem, og hæld cherrytomater med indhold i dåsen, og fyld dåsen med vand, som også kommes i. Smuldr en bouillonterning i.
  • Rødløg og hvidløg hakkes fint og kommes ved. Rosmarinbladene pilles af og lægges i fadet.
  • Skær den hele kylling ud i henholdsvis overlår og underlår, og del hvert stykke brystkød i halve. Så du ialt har otte stykker kylling.
  • Læg kyllingestykkerne i fadet med skindsiden nedad. Krydr med en smule salt og peber, og læg en lille skive smør på hvert stykke.
  • Stil fadet ind i ovnen, og steg det i cirka 20 minutter.
  • Tag fadet ud og vend kyllingestykkerne om. Krydr igen med lidt salt og peber, og læg igen en lille skive smør på hvert stykke kylling.
  • Stil fadet med fransk kylling tilbage i ovnen og giv den yderligere cirka 25 minutter. Undervejs skal du øse skyen op over kyllingestykkerne - og gør det gerne mindst hvert femte minut.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
543
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
175
mg
58
%
Natrium
 
419
mg
18
%
Kalium
 
405
mg
12
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
746
IU
15
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Fransk kylling serveres straks, og du nyde den i selskab med råstegte kartofler eller kogte ris.

Ja, en mos med kartofler er også lækkert til.

Her kan du finde en passende salat til din kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte

    februar 14, 2022 at 2:19 am

    Hej Madensverden.

    Er lidt forvirret.
    En dåse cherrytomater og en dåse vand kunne det værre hakket tomater/flåddet tomater på dåse, og dåsen med vand, en opfyldning af vand fra dåsen af de hakket/flåddet tomater ? En dusk rosmarin har jeg ikke en idé om hvor meget kunne være?

    Mvh. Charlotte

    Svar
  2. Morgan

    oktober 12, 2021 at 8:25 am

    Jeg elsker denne opskrift😍

    Svar
  3. Morgan

    september 20, 2021 at 6:29 am

    Super hurtig ret meget smagfuldt klart en favorit

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required