• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

billederesultat for forårsruller
Hjemmelavede og nemme forårsruller, der er fyldt med hakket oksekød og friske grøntsager. De er ret hurtige at lave, og så smager de fantastisk godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. september 2024 - Udgivet:  20. februar 2021

Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.
  2. Opskrift på hjemmelavede forårsruller
  3. Forårsruller - den memme opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Hvad er forårsruller?
  10. Oprindelse og historie
  11. Almindelige fyldingredienser
  12. Tilberedningsmetoder
  13. Opbevaring og frysning
  14. Sjove facts
Gå til opskrift

Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.

Jeg elsker hjemmelavede forårsruller, fordi de smager virkelig godt.

Samtidig er de ret nemme at lave, og det tager faktisk ikke så lang tid, som mange måske tror.

Helt basalt er det blot stegt hakket oksekød, der sauteres af sammen med masser af friske grøntsager, som derefter rulles ind i filodej.

Tilbage er der blot at stege forårsrullerne i lidt olie, hvorefter der er serveret. Det er faktisk ret nemt.

Desuden er det en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet, fordi du kan bruge mange forskellige slags grøntsager til forårsruller.

Så det er bare med at komme i gang med hjemmeproduktionen af kinaruller.

Opskriften giver 20 skønne forårsruller.

Se også disse opskrifter:

  • Forårsruller i ovn med spidskål
  • Vegetariske forårsruller
  • Frosne forårsruller i airfryer
  • Rispapirruller

Opskrift på hjemmelavede forårsruller

billederesultat for forårsruller

Forårsruller - den memme opskrift

Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.
Bedømmelse
4.8 fra 87 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 20 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 0,5 hvidkål - eller så meget du vil bruge
  • 100 g bønnespirer
  • 5 spsk sojasauce
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 10 plader filodej
  • 1 æg
  • 1 l fritureolie
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Gør grøntsagerne klar først. Forårsløg snittes i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, mens gulerødderne snittes i helt tynde stænger. Hvidkål skæres ligeledes i helt tynde strimler.
  • Varm en pande op og steg det hakkede oksekød i et par minutter. Det skal være næsten gennemstegt, så du ikke bruger for meget tid når du skal stege grøntsagerne med, da de gerne må bevare noget friskhed.
  • Kom så forårsløg og hvidløg ved og tilsæt også en sjat olivenolie. Lad det svitse et halvt minut.
  • Så kommes gulerødder, hvidkål og bønnespirer ved.
  • Tilsæt så sojasauce, fishsauce, sukker samt lidt salt og friskkværnet peber. Lad det svitse et par minutter, hvor du vender det rundt undervejs. Smag til med sukker, salt og peber. Tag panden af kogepladen.
  • Filodejen deles på midten, så du af de 10 store plader nu har 20.
  • Pisk ægget sammen.
  • Vend en plade filodej med en spids ned mod dig selv, og læg en spiseskefuld fyld på cirka fem centimer oppe fra spidsen. Fold spidsen op over fyldet, så det bliver lukket inde. Fold hver side ind til højre og venstre ind og rul sammen til en forårsrulle. I min video kan du se mere om fremgangsmåden.
  • Lige inden du ruller helt sammen pensles spidsen med sammenpisket æg, hvorefter du ruller færdigt. Lægges til side, og fortsæt på samme måde med de øvrige 19 forårsruller.
  • Varm fritureolien op i en gryde, og steg forårsrullerne indtil de er flotte, sprøde og gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke. Det tager nogle få minutter for hvert hold, og jeg plejer at kunne have fem forårsruller i gryden ad gangen.
  • Lægges til afdrypning på køkkenrulle.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
124
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
22
mg
7
%
Natrium
 
466
mg
20
%
Kalium
 
150
mg
4
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1066
IU
21
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

De færdigstegte forårsruller serveres med lidt sojasauce.

Hjemmelavede kinaruller er altid et sikkert hit til aftensmad - både hos små og store.

Hvad er forårsruller?

  • Forårsruller (spring rolls) er tynde pandekager eller rispapir, der fyldes med grøntsager, kød, rejer eller tofu, og ofte rulles og steges eller serveres rå.
  • De kan være både sprøde og friturestegte (f.eks. kinesisk stil) eller friske og rå (vietnamesisk stil – “summer rolls”).

Oprindelse og historie

  • Forårsruller stammer fra Kina, hvor de blev spist til forårsfestivaler som symbol på ny begyndelse og velstand.
  • De har spredt sig til store dele af Asien, bl.a. Vietnam, Thailand, Korea og Filippinerne – og findes nu i mange varianter verden over.

Almindelige fyldingredienser

  • Grøntsager: kål, gulerod, bønnespirer, forårsløg
  • Kød: hakket svinekød, kylling, oksekød
  • Skaldyr: rejer eller krabbe
  • Tofu eller æg
  • Nudler – især glasnudler
  • Smages ofte til med sojasauce, hvidløg, ingefær og sesamolie

Tilberedningsmetoder

  • Friturestegt – sprød og gylden (typisk i Kina og Thailand)
  • Ovnbagt – lidt sundere alternativ
  • Friske / rå – rullet i rispapir og serveret kolde (typisk vietnamesisk)
  • Serveres med dip, fx:
    • Sød chilisauce
    • Hoisinsauce
    • Jordnøddesauce
    • Soya eller fiskesauce

Opbevaring og frysning

  • Friturestegte forårsruller kan fryses og genopvarmes i ovn
  • Friske vietnamesiske ruller bør spises samme dag, da rispapiret bliver tørt
  • Perfekte til madpakker, appetizers eller som hovedret med ris

Sjove facts

  • I Vietnam kaldes de friske forårsruller ofte "gỏi cuốn"
  • I Kina er forårsruller forbundet med nytår og held – de gyldne ruller symboliserer guldbarer
  • Vegetariske versioner er blevet meget populære i moderne street food og sundhedskøkkener
  • Du kan købe færdige forårsruller i supermarkedet – eller lave dem nemt selv med filodej eller rispapir
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Kathrina Højgaard

    august 18, 2024 at 2:02 pm

    når jeg går på nettet for at finde opskrift eller suport til en ret/madlavning går jeg nærmest pr.automatik ind på din side.
    Siden er enkel og klart opstillet og meget let at finde rundt i,tak for det!
    Mange hilsener
    Anna Kathrina Højgaard

    Svar
  2. Ann

    marts 26, 2022 at 4:01 pm

    Fantatisk forårsruller.. jeg elsker dem! 🙂

    Svar
  3. Bonnie Rossil

    januar 19, 2022 at 6:25 pm

    Jeg har ikke prøvet filodej før. Mit fykd "smeltede" filodejen. Stablede derefter min forårsruller på en tallerken. De hængte fast i hinanden og i tallerken. Så alt fyldet faldt ud i olien.
    Måske lidt praktisk info til nybegyndere

    Svar
    • Bruno Borg

      februar 13, 2023 at 6:40 pm

      Jeg vil råde dig til at ligge rullerne side om side i en frostpose og læg dem i fryseren dagen før brug. Spis dem straks når de er færdig fra olien.

      Svar
  4. Malene

    september 29, 2020 at 9:25 pm

    I opskriften skriver du filodej, i vejledningen butterdej
    Det er vel plader med forårsrulledej du bruger eller?

    Svar
  5. ane vick petersen

    februar 08, 2019 at 9:57 am

    kan forårsrullerne fryses det ville være dejligt

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 08, 2019 at 10:18 am

      Hej Ane

      Det kan du sagtens 🙂
      men her skal du fryse dem INDEN du steger dem. Altså direkte på frost efter de er lavet, hvor du stiller dem i fryseren med lidt plads imellem. Når forårsrullerne er frosset ind, kan du samle dem i en pose. Her holder de sig i flere måneder.
      De frosne forårsruller skal ikke tøs op inden brug, hvor du enten kan tilberede dem i ovnen eller i olie.
      God fornøjelse 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required