Her er min opskrift på vegetariske forårsruller, der er nemme at lave. Forårsrullerne laves med grøntsager, sød chilisauce og rispandekager.
Vegetariske forårsruller er utrolig nemme at lave selv, og her er de lavet med rispandekager.
Det er tynde pandekager fremstillet af rispapir, som blødes op i lunt vand, og derefter rulles om sunde grøntsager.
Her har jeg anvendt spidskål, gulerødder, forårsløg, bønnespirer og peberfrugt, men du kan bruge hvad du har.
Dertil lidt sød chilisauce, men der kan også anvendes soja.
Mængderne af fyld i forårsrullerne er vejledende, men lad være med at overfylde rullerne!
Opskriften giver 16 vegetariske forårsruller, hvor der er fire ruller til hver person. Det plejer at passe meget godt. Er der nogen i overskud, er de fremragende i en madpakke dagen efter.
Husk også at se disse opskrifter:
Nemme forårsruller i ovn med spidskål og hakket kød
Kinesisk kylling med nudler - lynhurtig aftensmad
Opskrift på vegetariske forårsruller
Vegetariske forårsruller med rispandekager
Ingredienser
Fyld til vegetariske pandekager
- 1 lille spidskål - snittes fint
- 150 gram gulerødder - groftrevet eller snittet i meget tynde stave
- 100 gram bønnespirer - skylles og afdryppes
- 1 bundt forårsløg - snittes fint
- 1 rød peberfrugt - snittes i tynde strimler og halveres
- olie til stegning
- sød chilisauce
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram nudler - koges som anvist på pakken
Rispandekager
- 16 rispandekager
Sådan gør du
- Start med at lave fyldet. Her klargøres grøntsagerne som beskrevet. Varm en stor pande op ved en høj varme, og kom en god sjat olie på. Derefter tilsættes alle grøntsagerne på samme tid, og steges blot lige et minuts tid, så de får lidt varme. Smages til med sød chilisauce, salt og friskkværnet peber. Kommes i en skål.
- Nudler koges som anvist på pakken og dryppes helt af. Overhældes med lidt koldt vand, så nudlerne ikke klistrer så meget sammen.
- Kom lunt vand i en tærteform eller lignende, hvor der er plads til rispandekagerne. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Tag en rispandekage fra pakken og læg den i det lune vand. Lad den blive blød, hvilket tager ca. 10-15 sekunder. Tag den op på et skærebræt.
- Kom lidt grøntsagsfyld på sammen med lidt nudler, og dryp også lidt sød chilisauce på. Lad være med at overfylde forårsrullerne.
- Fold rispandekagen op over fyldet og rul halvt og stramt rundt, så fyldet er lukket inde.
- Fold derefter siderne på forårsrullen ind over fyldet, så enderne er lukket til.
- Rul så forårsrullen stramt sammen, og læg den på bagepladen.
- Fortsæt på samme med de øvrige vegetariske forårsuller, og læg dem på bagepladen. Pensl rullerne med lidt olie.
- Bag nu forårsrullerne midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdigbagte vegetariske forårsruller serveres straks, men vær opmærksom på, at rullerne er meget varme i midten.
Nydes med lidt mere sød chilisauce eller soja.
Serveres evt. med en salat til.
Næringsindhold og energifordeling
Her får du en oversigt over næringsindhold og energifordeling pr. 100 gram i de vegetariske forårsruller:
Kalorier: 110
Fedt: 4 gram
Kulhydrater: 16 gram
Protein: 3 gram
Del dine ideer og tanker med os andre her: