Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager.
Rispapirruller med kylling og masser af sprøde grøntsager er et fantastisk lækkert måltid.
De stammer oprindeligt fra Vietnam og kaldes derfor også vietnamesiske forårsruller - og er et frisk og lækkert alternativ til de mere tunge og ofte friturestegte traditionelle forårsruller.
Opskrift på rispapirruller
Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller
Ingredienser
- 12-16 ark rispapir
Stegt kylling
- 400 gram kylling - filet eller inderfilet
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær - frisk
- 2 spsk soja
- 1 spsk olivenolie - til stegning
Grøntsager
- ¼ spidskål
- 4 gulerødder
- 1 agurk
- 2 avocado
- 1 bakke bønnespirer
- 1 æble
- 125 gram peanuts
- 1 potte frisk koriander
Dip
- sweet chilisauce
- soja eller soja-ingefær sauce - se opskrift
Evt. soja-ingefær sauce
- 1 dl soja
- 1 spsk ingefær - frisk
- ½ citron
- 1 nip sukker
Sådan gør du
Stegt kylling
- Hak hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint.
- Skær kylling i mundrette strimler.
- Varm olien op på en pande og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det svitse 30 sekunder og tilføj kyllingestrimlerne. Steg kyllingestrimlerne så de får en brun overflade.
- Tilsæt soja til den varme pande og lad det stege færdigt.
Klargør alle grøntsager og kom dem i små skåle
- Fjern stokken og skær spidskål i fine strimler, skyl evt.
- Skyl og skær gulerødder og agurk i fine strimler.
- Skær avocadoerne i tynde skiver.
- Skyl bønnespirer.
- Skyl, fjern kernehus og skær æbler i meget tynde både.
- Hak peanuts fint.
- Skyl koriander.
- Lav en super nem soja-ingefær sauce eller brug blot en god soja til dine rispapirruller.
- Anret det hele på spisebordet i små skåle. Sæt en tallerken med rispapir-ark på spisebordet sammen med en flad, rund skål med lunkent vand til at blødgøre dem i.
- Server med sweet chilisauce og soja/soja-ingefær sauce.
Soja-ingefær sauce
- Skræl ingefær og riv eller hak den fint.
- Bland den med soja og saften fra ½ citron.
- Smag til med et nip sukker.
Få tilsendt opskriften på mail
Hvad er rispapirruller?
Rispapirruller laves af tynde, runde ark af rispapir. Rispapir laves typisk af rismel, tapiokastivelse, salt og vand.
De tynde og tørre ark af rispapir, skal blot lægges i blød i lunkent vand, til de er bløde og gennemsigtige. Derefter er det bare at fylde dem med alle dine yndlingsingredienser, rulle dem sammen og spise med en god dip.
De er altså utroligt lette at lave – du skal bare snitte en masse grøntsager, stege noget kylling og sørge for, at der er noget at dyppe dem i.
Dip er vigtig
Sørg for, at der er dip til dine rispapirruller – det giver smag og fylde til de friske grøntsager.
Du kan for eksempel lave en let soja-ingefær sauce selv, eller blot bruge soja fra flasken.
Det samme gælder en sweet chilisauce, der også kan laves selv eller købes færdiglavet på flaske.
Se hvordan du laver hjemmelavet sweet chilisauce her:
Sød chilisauce - opskrift på hjemmelavet chilisauce
Men du kan altså sagtens blot købe sojasauce og sweet chilisauce på flaske og behøver ikke lave det selv.
Gode at spise sammen
Rispapirruller er en utrolig hyggelig måde at spise sammen på med familie eller venner.
Rispapiret blødgøres direkte ved spisebordet i en skål eller et fad, og så er det bare at sidde og samle dem som man lyster. Børn elsker at lave deres rispapirruller selv, hvor de kan bestemme præcist, hvad de vil have i.
Man kunne kalde rispapirruller vor tids raclette eller fondue, hvor man kan sidde sammen omkring bordet og lave sin egen lille ret – blot i en friskere og sundere udgave.
Super sunde
Rispapirruller er en utrolig god måde at få spist en masse sunde grøntsager.
De fyldes med mager kylling og masser af friske og sprøde grøntsager, der er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre – og derfor er en del af de officielle kostråd.
Du kan selv vælge, hvilke grøntsager du vil have i.
Ofte anvendes gulerødder, agurk, spirer, kål og friske krydderurter. Avokado giver et lækkert cremet og blødt element og nødder giver en dejlig sprødhed og lidt at tygge i.
Her har jeg valgt lidt mere utraditionelt at komme æbler og spidskål i. Vores nordiske råvarer, giver en rigtig dejlig sprødhed og syrlig og frisk smag til rispapirrullerne.
Jeg kommer desuden friske koriander i, da jeg elsker dem! Friske koriander er dog én af de råvarer, man enten elsker eller hader. Hører du til sidstnævnte, kan du sagtens bruge andre friske krydderurter som mynte eller persille.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Nellie
Jeg har lavet dem, med stor succes. Nem og meget velsmagende opskrift.
tina/mormormedstiletter
Ihhh, nu er jeg så mega heldig at have en vietnamesisk svigerdatter, som laver de meste fantastiske forårsruller. Hun bruger f.eks. kæmperejer og noget specielt marineret, langtidssteget svinekød, som smager utroligt godt i rullerne.
Jeg forsøger ind imellem selv at efterligne hende, men min mand er aldrig helt 'over the moon' over mit forsøg;-)
Charlotte Mithril
Hej Tina
Tak for din besked, hvor er du heldig at kunne få ægte og autentisk vietnamesisk mad!
Det dejlige ved rispapirrullerne er netop, at du kan komme lige det fyld i, som du har lyst til. Rejer og svinekød er begge skønne muligheder - kun fantasien sætter grænser 🙂
Fortsat god fornøjelse med maden.
De bedste hilsner
Charlotte