Rispapir bruges til friske forårsruller, hvor du ruller det rundt om grøntsager og kød. Læs, hvad det er og få inspiration til at bruge det.
Rispapir bruges særligt i Vietnam, hvor deres rulle, Goi Cuon, er noget af det mest populære street food.
Herhjemme har vi også fået øjnene op for rispapir, for det er et godt materiale at arbejde med.
Man får rullet grønt og kød ind i en wrap eller forårsrulle uden at bruge brød, som typisk vil indeholde flere kalorier.
Derudover tager det ikke smag fra fyldet, og det er nemt at spise rispapirruller.
En nyere måder at anvende rispapiret på er at lave vegan - vegansk bacon.
Opskrifter og anvendelse
Rispapiret købes som sprøde, flade "pandekager", der skal opblødes i vand 10-20 sekunder, så det bliver blødt og nemt at arbejde med.
Først og fremmest har rispapir samme funktion som alle andre wraps: tortillas, madpandekager, pitabrød og lignende.
Man bruger det til at vikle om hakkede grøntsager og kød, så det hele samles og er let at spise.
Rispapiret har en meget neutral smag, så der er fri leg omkring bordet, når du skal sammensætte fyldets indhold.
Du kan både bruge dem til vietnamesiske, friske forårsruller eller stege rullerne som forårsruller og servere med en god hoisinsauce:
Lækre, vietnamesiske rispapirruller
Vegetariske forårsruller med rispapir
Næringsindhold og indhold i rispapir
Rispapir består af fire ingredienser: Rismel, tapiokamel, salt og vand. Tapioka er stivelse fra cassava-plantens rødder.
Der er ingen mærkelige tilsætningsstoffer eller smagsaromaer i "papiret", som ikke indeholder fedt og har et højt indhold af kulhydrater.
Her er energifordelingen for 100 gram Coop Rispapir. Bemærk at et ark kun vejer ca. 10 gram:
- Energi: 354 kalorier.
- Kulhydrater 87 gram.
- Protein 1,4 gram.
- Fedt 0 gram.
Opbevaring og holdbarhed
Rispapir skal opbevares et tørt sted ved stuetemperatur, så papiret hverken får fugt eller for meget varme.
Gør du det, kan det holde sig et par uger efter, du har åbnet posen.
Laver du rispapirruller med fyld, kan de holde til dagen efter i køleskabet.
Din vurdering
-
Rispapir - fakta, næringsinfo og opskrifter
Stem her
( stemme)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: