• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Bacon af rispapir - opskrift på sprød vegetarbacon

Bacon af rispapir - opskrift på sprød vegetarbacon

Bacon af rispapir
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. november 2022 - Udgivet: 11. maj 2020

Bacon af rispapir. Kan man virkelig lave en vegetarisk udgave af bacon? Ja, det er muligt. Her får du opskriften på vegetarbacon, som er knasende sprødt.

Bacon af rispapir skal ikke have mange minutter i ovnen for at blive knasende sprødt. Og den har både den røgede og saltede smag, som vi kender fra bacon lavet af svinehud. Til gengæld er den hundrede procent vegansk og langt mere fedtfattig.

Der findes mange variationer af vegetarbacon. Der er blevet eksperimenteret med gulerodstrimler, rodfrugter og meget andet, men bacon af rispapir er den version, som bliver mest sprød, synes jeg. Den er et skønt supplement til kartoffelmaden, i vegetarburgere og som knasende drys på en cremet grøntsagssuppe som gulerodssuppe.

Opskriften her indeholder gærflager. Kan du ikke skaffe det, gør det ikke så meget, for du kan godt få "baconet" sprødt alligevel. Denne opskrift giver ca. 20 stykker bacon - eller laekon, som de kaldes.

Ingredienser

8 stykker rispapir.

4 teskefulde gærflager.

1 fed presset hvidløg.

4 spiseskefuld olivenolie.

6 spiseskefulde sojasauce.

1 spiseskefuld sirup.

1 teskefuld røget paprika.

1 spiseskefuld barbecuesauce med røget smag eller en teskefuld liquid smoke - flydende røgaroma.

Salt og peber.

Bacon af rispapir på bageplade
Sådan ser de marinerede rispapirs-stykker ud, før de kommer i ovnen. Når de bager, bobler de op og bliver sprøde. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader - eller 180, hvis du bruger varmluft.
  2. Pisk alle ingredienserne sammen undtagen rispapiret.
  3. Dyp et stykke rispapir ad gangen i lunt vand.
  4. Klip rispapiret i skiver.
  5. Dyp strimlerne en for en i marinaden og placer dem på bagepapir på en bageplade.
  6. Bag dem i ovnen otte-ti minutter. Hold øje med farven - de må ikke blive brankede.
  7. Læg dem på bageristen og lad dem køle af.

Fakta om rispapir

Rispapir er lavet af ris, salt, vand og stivelsesmidlet tapiokamel. Det købes i pandekagelignende størrelse og form, og skal dyppes i vand for at blive blødt og formbart.

Man kan blandt andet bruge rispapiret til at lave vietnamesiske forårsruller, hvor du tager det udblødte papir og ruller om friske grøntsager.

Bacon af rispapir er fedtfattigt, da rispapiret ikke indeholder fedt overhovedet.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva

    februar 02, 2025 at 7:06 pm

    Her er mine erfaringer med opskriften som andre måske kan bruge.
    1 .undlad hvidløg
    2 . klip rispapiret når det er tørt.
    3 .brug en smagsneutral olie i stedet for olivenolie
    4 .salt er ikke nødvendigt pga soya

    Svar
  2. Frederik

    september 08, 2023 at 6:47 am

    Bacon er altså ikke lavet af svinehud..
    Det Bacon vi kender i Danmark er typisk lavet af stege- eller kogeflæsk, og sværden (huden om du vil) er afskåret, da der ellers ville være en hård kant på skiverne. I England laver de det af kamfilet (kendt fra flæskesteg og kotteletter) også uden huden på.
    Måske blander du det sammen med flæskesvær?
    -Nevertheless, spændene opskrift!

    Svar
  3. Pia Stensgård

    august 05, 2022 at 10:33 pm

    Gærflager har aldrig hørt om det kan du sende et billede og fortælle hvir det kan købes

    Svar
    • Frederik

      september 08, 2023 at 7:02 am

      Helsekostbutikker, evt. også matas, ellers på nettet.
      Gærflager bruges i industrien til bl.a. at fremhæve oste-flavor, og er blevet rigtig populært i vegansk mad, da disse retter kan have tendens til at mangle Umami-smag, hvilket gærflager kan bidrage med.
      Du kan opnå lign. effekt med Glutamat (MSG) som er en fri aminosyre kendt som det 3. krydderi i asiatiske retter. Det kan købes hos asiatiske købmænd.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her